Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotulanka82

2 pytanka dot karmienia piersią

Polecane posty

Gość kotulanka82

hej forumowiczki, mam 2 pytania: 1) jak ściągacie mleko laktatorem, to ile ml udaje wam się uzyskać z 2 piersi? Ja od poczatku karmie piersią, ale wczoraj musiałam na cały dzień odstawić synka (jest po zółtaczce) i odciągałam pokarm laktatorem każdą pierś 15 min i uzyskiwałam 90-100 ml mleczka. Duzo / malo?? 2) wkrótce mam impreze i nie bede miala mozliwosci nakarmic piersią, ale synek bedzie ze mną i chcialabym mu podac butelką mój pokarm. POwiedzcie, jak mam pokarm uzbierać. Jak odstawilam na 1 dzien i sciagalam pokarm to nie bylo problemu, ale jak uzbierac przy jednoczesnym karmieniu? Kiedy sciagac? po karmieniu to chyba opróżnione, a jak sciagne a maly bedzie za chwile glodny to co mu dam??

Hej, zalezy co ile karmisz, ale jak przerwa jest jakiej dwie godziny, to sprobuj odciagnac pomiedzy karmieniami, najlepiej rano, wtedy jest pokarmu najwiecej (zakladajac ze udalo ci sie troche w nocy odpoczac :-)) Albo jesli karmisz z jednej piersi na karmienie, odciagnij z drugiej pokarm w trakcie/zaraz po. 100ml z jednej czy z dwoch piersi? Jak z jednej, to super, jak z dwoch - to ja tak mialam podobnie, jak sie bardzo postaralam, i zawsze sie martwilam ze jest malo... :-D A mleko zbieraj do sterylnego pojemnika (moga byc np wygoptowane sloiki jak nie masz specjlnych torebek/buteleczek) i do zamrazalnika. Przez kilka dni powinnas uzbierac wystarczajacy zapas na jeden dzien - tylko jeden problemik - jak bedziesz regularnie odciagac dodatkowa porcje laktatorem, an bank mleczka bedziesz miec wiecej, wiec mozesz za duzo pokarmu przez chwile jak na potrzeby malego ssaka. powodzenia!

Gość kotulanka82
100 ml to z 2 piersi, może tak nie najgorzej, bo czasami na forum czytałam, że dziewczyny ledwo dno buteleczki zapełniały. Jutro idziemy do pediatry to go zważą i zobaczymy jak przybiera na wadze. Czyli tak po trochu zbierać przez kilka między karmieniami i na dany dzień będzie spory zapas...

Ja odciągam po każdym karmieniu i zawsze troche poleci. Uzbieram tak po całym dniu około 180 ml. Moja córcia ma ponad 5 miesięcy więc dostaje już deserki i obiadki. Jeśli jej daję coś ze słoiczka to wtedy ściągam z piersi i mrożę.