Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca sie magda

napje gazowane w ciazy?

Polecane posty

Gość pytajaca sie magda

pic, nie pic? I nie mam tu na mysli coli, ale sa np. napoje porzeczkowe gazowane, herbaty mrozone, czy wody mineralne gazowane. Czy sa zdrowe? Mozna je pic?

Gość nie są zdrowe
szczególnie w wysokiej ciąży nie polecane. Od czasu do czasu możesz wypić. Wiadomo wszystko ma swój umiar.

ja też miałam ogromną ochotę na colę. Nawet po nocach mi się śniło, że ją piję :-D No i niestety sporo jej piłam przez całą ciąże

ja przez pierwszy trymestr miałam parcie na cole ale okrutne mogłam pić litrami i na piwo bezalk. teraz sok z marchewki:) na piwo nadal mam ochote:(

Zdrowe na pewno nie są i to bez znaczenia czy się jest w ciąży czy nie. Natomiast jak we wszystkim potrzebny jest zdrowy rozsądek , jak od czasu do czasu się napijesz to na pawno nie zaszkodzi.

zdrowe nie są, ale ja od czasu do czasu wypiłam szklankę coli :)

pilam duzooo coli... prócz tego ze wszystko mi w dupe poszło to nic pozatym sie nie dzialo.

Gość pytajaca sie magda
Dzieki dziewczyny. Wlasciwie zle tu ujelam, bo sama wiem, ze w ogole napoje gazowane nie sa zdrow :) i bardziej chodzilo mi o to, czy nie zaszkodza mojemu malenstwu. Jestem teraz w 12 tygodniu i juz nie moge patrzec na soki i herbate i dzis naszla mnie ogromna ochota na napoj gazowany z porzeczki. Polecialam do sklepu, kupilam, pije i zastanawiam sie dobrze zrobilam...:(

Gość Anulka13
Ja tez jestem w 12 tygodniu i miewam od czasu do czasu ochote na cole, choc w ogole nie pijalam kiedys gazowanego, no moze gin z tonikiem jedynie. Teraz raz na tydzien napije sie pol szklaneczki coli. Najwiecej jednak pije wody. We wszystkim umiar i zdrowy rozsadek i bedzie ok.

Gość pytajaca sie magda
MaMani, mieszkam juz od lat w Holandii, a dlaczego pytasz?

oj ja to piłam przynajmniej szklankę coli dziennie :-O Mała dobrze się rozwijała w ciąży, urodziła się zdrowa, teraz też wszystko jest w porządku więc mam nadzieję, ze jej nie zaszkodziłam.

hehe do holandii kawal drogi... bo jak lubisz pirzeczki to mam pol piwnicy soków z czarnej porzeczki wlasnej roboty i moglabym ci podarowac bo u nas tylko malinowe schodza :D

dokladnie we wszystkim umiar..jestem w 15 tygodniu i sama od czasu do czasu napije sie gazowanego bo po prostu mam ogromnego smaka ..np wczoraj...ale mojego kuzyna zona pila litrami cole bo miala ciagi na nia syn urodzil sie zdrowy dzis ma 11 lat jedyne co mu zostalo to sam uwielbia cole teraz hehe

Gość pytajaca sie magda
O widzisz :) Dziekuje ci bardzo, ale raczej mam do ciebie za daleko :) Normalnie to ja porzeczek nie lubie, ale dzis tak mnie naszlo i smakuje mi ten napoj jakby nigdy w zyciu niczego nie pijla :) W ogole zauwazylam, ze moj "smak" odkad jestem w ciazy odwrocil mi sie do gory nogami. Zawsze uwielbialam miete i wszystko co z mieta, ryby, czekolade i chleb grubo posmarowany maslem, a teraz na zadna, doslownie ZADNA z tych rzeczy nie moge patrzec i np. Wigilia w tym roku byla dla mnie pierwszy raz w zyciu zamiast super przyjemnoscia, zwykla meka...bllee te rybska, karpie...- ale to tak na marginesie :)

Gość hfghfhgjgjhgjhj
a ja piję hektolitrami wodę niegazowaną. nigdy nie lubiłam gazowanych pustych napojów a i w ciąży tym bardziej nie mam na nie ochoty :)

Gość pytajaca sie magda
Ja tez lubie wode, ale nie za duzo, bo zaczyna mnie mdlic...Szukam wiec alternatyw herbat i sokow, na ktore juz nie moge patrzec...