Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rose900320

suknie ślubneSZYCIE

Polecane posty

Gość rose900320

słuchajcie...tak czytałam różne fora, ale nigdy nie udało mi się znaleźć konkretnej informacji dla siebie. Otóż poszukuję krawcowej (bądź krawca;P), która uszyłaby suknię ślubną z mojego własnego projektu. Może znacie kogoś takiego, kto jest godny polecenia, a jednocześnie nie aż tak drogi? Za suknię planuję wydać maksymalnie ok.1000zł(oczywiście za materiał+szycie). Najlepiej żeby był to ktoś z Warszawy lub okolic(gdyż mieszkam w Warszawie właśnie). Za wszelką pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam :)

Gość rose900320
i jeszcze jedno:oczywiście zdaję sobie sprawę, że uszycie w salonie jest dużo dużo droższe!więc może znacie jakąś ot tak po prostu krawcową;P moja znajoma szyła u krawcowej za 700zł a suknia była naprawdę piękna jak z salonu...tylko że ta pani jest na drugim końcu Polski, wieć szukam bliżej

ja znam krwcowa co szyje sukni slubne w 2007 roku płacimłam 1100 zł z welonem POLSKA woj. Łódzkie 97-400 Bełchatów ul. Mielczarskiego 31 tel. +48 44 632 85 00 tel. kom. +48 607 676 477 ma storne w necie acha dodam ze szyła wg mojego projektu

Gość rose900320
bardzo dziękuję za ten kontakt:) na pewno się przyda gdybym jednak nie mogła znaleźć nic bliżej. MYSZKA83 mam malutkie pytanie:czy mogłabyś mi przesłać na maila zdjęcie Twojej suknii?tak z ciekawości i dla sprawdzenia rezultatu pracy pani krawcowej;P.... a do innych forumowiczek: pytanie nadal aktualne:) (w końcu trzeba mieć do wyboru kilka wariantów:)

Gość rose900320
MYSZKA83 jeszcze raz wielkie dzięki:) dobra z Ciebie Kobieta:)

wiesz wcale w salonach slubnych nie jest drozej, ja byłam u krawcowej która zamuje sie szyciem TYLKO sukni ślubnych szyje wg swoich projektów lub według projektów klientów za moją dosyc prostą sukienkę chciala 1800zł w salonie ślubnym powiedzieli ze to suknie jesli do wpozyczenia to uszyją za 900-1000zł a jesli do kupna to za 1300zł więc zawsze 500 zł taniej :)

Gość rose900320o2.pl
hmmm...ja wiem?...to może zależy od tego na jaką krawcową się trafi i od salonu, z którym się te ceny porówna...(a gdzie OLIVVIA żeś dorwała taki taki tani salon?podasz jakby co nazwę i ewentualnie adres?). np. w salonach, gdzie patrzyłam ja, to poniżej 2tys. za gotową sukienkę nie schodzi, a z własnego projektu to jeszcze drożej...natomiast moja znajoma u krawcowej dała ze wszystkim 700zł.tylko jest jeden, a właściwie dwa problemy: 1)kobieta szyje na drugim końcu Polski(co aż tak straszne by nie było, biorąc pod uwagę różnicę w cenie, ale jednak dość uciążliwe) ; 2)skontaktowałam się z ta krawcową i okazało się, że ma kontuzje barka i wykonanie tej sukni jest w rzeczy samej teraz niemożliwe...:( ja to mam zawsze szczęście;( pozostaje mi mieć tylko nadzieję, że albo znajdę kogoś, albo ta pani wyzdrowieje... ślub 29.sierpnia, więc troszkę czasu jeszcze jest, natomiast krawcowa mówi, że nie wiadomo jak to będzie z tą jej kontuzją...więc, no cóż...liczę na pomoc:)

ja mieszkam na podlasiu w małym miasteczku i nawet niewiedzialam ze w tym salonie szyją sukienki, tak to sprowadzaja z za granicy kiecki ale mają krawcową która dopasowuje ewentualnie cos zmienia jesli panna mloda chce i także własnie szyje niewiem tylko jaka jest jakosc jej pracy moja ciotka chwalila ze jej dwie sąsiadki szyły sobie jedna z nich to kobieta-olbrzym:P i nigdzie nie mogla dostac kiecki podobno krawcowa jej taką uszyła ze jak mogla to zakryła i zatuszowala jej mankamenty a suknia była podobno piękna, druga kobietka to mała chudzinka która we wszystkich kieckach wyglądała jak dziewczynka do komuni mimo ze miala 26lat no wiec krawcowa podobno jej doradziła i równiez uszyła taką sukienke ze wyglądała naprawde fajnie.... w sumie to tyle mi ciotka powiedziala kiecek nie widzialam mam zamiar sie przejsc do niej jak juz wezmie od nich fotki:)

Gość rose900320
hmm...Podlasie to troszkę daleko:( kurcze czy ja zawsze musze miec takie sczęście, że fajne rzeczy są tak daleko?......a jak by co, to ten salon ma może stronkę w necie?

Gość w Warszawie dobrą markę ma
krawcowa zwana na forach ślubmnych "panią Sabiną z Rembertowa", na 100% mają na nią namiary dziewczyny z forum babiniec-cafe O ile wiem, suknia z dodatkami (halka, welon etc.) kosztuje u niej zwykle do 1000 zł wraz z kosztami tkanin. Czasem po wstępnym spotkaniu po prostu daje dziewczynie wytyczne ile i jakiego materiału nalezy kupić (dotyczy to zwłaszcza koronki - by sama Panna Młoda wybrała sobie tę "najładniejszą" ;) ). Aha, jedno ważne zastrzeżenie - pani Sabina z zasady NIE SZYJE sukien ze sznurowaniem, w grę wchodzi zamek albo guziczki. O ile wiem, większośc szyjących dziewczyn była z efektów jej pracy zadowolona.

Gość rose900320
ha!a pomysleć, że ja właśnie z Rembertowa jestem;P a nie wiedziałam nic o takiej pani hehe:D byłoby doskonale, tylko właśnie ta zasada: szycie bez wiązań...mój projekt właśnie takie wiązania ma...czy ta zasada jest naprawdę bez wyjątku?czy jednak nie można "pani Sabiny" przekonać?

Gość moda41
znam ten bol kiedy chcesz miec cos ladnego i orginalnego a nie masz gdzie uszyc!!!!Ale jestem ta szczesciara ze znam P.Grażyne z Kobyłki ktora pieknie szyje i nie drogo.Suknie wieczorowe ślubne i nie tylko -tel.500694078.Pozdrawiam

Gość daltimor
Polecan studio mody grejs znajoma mojej zony szyje wszystko dla kobiet zeby byly piekne zobaczcie stronke www.studiomodygrejs.pl pozdrawiam

NIE!!!! DLA STUDIA MODY GREJS w KOBYŁCE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! niekompetentna, bez inwencji, podejmuje się szycia po czym na 2 dni przed imprezą mówi, że ona nie wie jak szyć,kroi zupełnie inaczej niż ustala z klientką, bez porozumienia tnie i niszczy kolejne metry materiału, nie umie szyć po prostu, bierze miarę a potem i tak kroi alo za duże albo za ciasne, wymaga wielu przymiarek a i tak w końcu oznajmia, że ma dosyć szycia tej sukienki ! NIE POLECAM! żadna z tej Pani krawcowa! Jeśli któraś chce wyglądać jak bałwan, mieć zniekształconą sylwetkę, i wystroić się w wór bezkształtny, to niech się do tej Pani wybierze! zniszczyła mi 5 metrów przepięknego materiału i sukienki nie uszyla! musiałam na 2 dni przed imprezą na szbko coś kupować, a chcialam mieć wymarzoną suknię na miarę. Nie polecam! Nie umie uszyć nawet chalki! A co dopiero sukienkę!