Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebuję porady

Dieta a cellulit??

Polecane posty

Gość potrzebuję porady

jaka dietę najlepiej stosować, jeśli na celowniku ma sie cellulit a celem są ładne nogi? U mnie wynika to z tego jak sie odżywiam (duzo pozywienia uznawanego za "szybkie" i niezdrowe).. Czy warto kupić jakieś preparaty antycellulitowe?

Gość celinkac
koniecznie zrezygnuj z fast foodów. Po drugie jedz dużo warzyw i owoców. Jak najmniej soli. Jeżeli chodzi o preparaty to balsam i tabletki jakieś. Ale żeby miały jakieś badania potwierdzające, że działają.

Gość wiem o co chodzi/
znam ten problem. Jeśli chodzi o tabletki to wiem z własnego przykładu, że trzeba trochę wydać. najtańsze preparaty najczęściej działają na zasadzie wsparcia psychologicznego :) Cellasene ma chyba potwierdzone badania kliniczne, ale to trzeba sprawdzić bo pewności nie mam takiej na 100%

Gość memme
dieta koniecznie owocowo warzywna. Do tego zero soli i napojów gazowanych. Odpowiedznie ćwiczenia. Jak masz ochotę na tabletki to oczywiście też się mogą przydać. Polecałabym takie z badaniami klinicznymi. Może cellasene? Inne chyba takich badań nie mają.

Gość asiulka161616
jednak aby kupic takie drogie tabletki trzeba byc pewnym,ze działają.Ktoś stosował? jakie rezultaty ?

Na cellulit polecam pas albo spodenki neoprenowe wraz ze specjalnym kremem. Fajne rezultaty. Skóra jest jędrniejsza, gladsza i nie wygląda jak zsiadłe mleko. I do tego ruch :). I jak wiadomo zdrowsze jedzenie....

Gość asiulka161616
kiciucha : czy te spodenki można ubierac na noc ? np posmaruję uda jakims kremem anty i ubiore na to spodenki i do rana?

No nie wiem. Ja tak nie robię. Moim zdaniem za długo. Poćwicz w nich trochę. Chodzi o to, zeby się spocic. Poczytaj o nich na necie :-). Ja najpierw cwicze w spodenkach, potem biore prysznic (niektorych moga uczulac) i smaruje sie kremem anty.

Gość asiulka161616
a jakie cwiczenia ? , bo w domu nie mam żadnych urządzeń a na fitnessie trochę bym się wstydziła wyjsc w takich spodenkach - szczerze... ;(

Kup sobie płytkę z jakimś arobkiem. Czasem wystarczą prace domowe, mycie, okien odkurzanie itp. Brzuszki, przysiady, skłony, rowerek, bieg w miejscu itp.

Gość frrray
nie lubię kremów, nie działają :/ co sądzicie o plastrach albo tabletkach? cena naprawdę się nie liczy, wolę wydać więcej ale być pewna że skład jest ok i że zadziała...

Gość salamandra plamista
na cellulit ten zolty garnier na uporczywy cell z koncowka masujaca,i jeszcze masaz takim drewnianym walkiem i po miesiacu cellu mi zginal a zaczynal mi sie 2 stopien.a podobno na to dobry jest stepper jeszcze nie wiem na pewno ale duzo ludzi tak twierdzi wiec chyba to prawda.

A ja polecam pilling kawowy i foliowanie. Efekt gwarantowany. Do tego raczej rezygnacja z fast foodow (raz na jakis czas nie zaszkodzi ale nie czesciej niz raz na miesiac). Lepiej tez zrezygnowac ze slonych przekasek. Do tego masowac sie, masowac i jeszcze raz masowac. Ja cellulitu pozbylam sie wazac ladnie ponad 80 kilo a teraz waze 55 i tez nie mam. Cellulit robi sie od siedzacego trybu zycia. Widze, ze jak zarzuce masowanie na kilka tygodni to pojawia sie znowu chociaz regularnie chodze na basen, 2-3 razy na tydzien. W pracy siedze calutki dzien na tylku i niestety. Pilling to prosta sprawa: zalewamy 3 czubate lyzki kawy goraca woda, nieduzo, byle kawa nasiaknela. Ja wkladam do kubka filtr do kawy, wsypuje kawe i zalewam woda. Idealnie jest jak na koniec cala woda wsiaknie w kawe ale tyrzeba wprawy. Jesli troche zostanie, ok; 2 lyzek esencji to nada sie do foliowania. jak kawa sie zaparzy to warto dodac ze dwie lyzki cukru, jest bardziej szorstki naz kawa. Z tym idziemy do lazienki i sie masujemy minimum 10 minut, od gory do dolu, nadaje sie do twarzy ale trzeba to robic delikatnie. Potem sie splukujemy zimna woda a nastepnie goraca. nastepnie mieszamy pozostala esencje z jakimkolwiek balsamem do ciala (czysta kofeina) i wcieramy w uda, posladki i brzuch. zawijamy sie folia spozywcza (trzeba uwazac bo mieszkanka z kwa strasznie brudzi wiecv warto nalozyc jakis stary dresik i hop pod koc. Po miesiacu takich zabiegow 2-3 razy w tygodniu (pilling nie czesciej niz 3 ale foliowac sie mozna codziennie) cellulit znika !!! gwarantowane.

Gość salamandra plamista
ale jesli masz tendencje do pekajacych naczynek to nie polecam foliowania,sam piling wystarczy bo foliowanoie niestety sprzyja pekaniu naczynek,jesli ktos ma tendencje

Gość garnieraa
mam zel garniera do tego tego rolla ale kolezanka wydala mniej kasy z po miesiacu brania cella miala ladne nogi a ja juz trzy miesiace sie gimnastykuje i smaruje tym i efekt nie jest duzy!!! :(:(:(

ja mam teraz żel garniera i juz efekty jakies sa po miesiacu zwlaszcza na nogach i brzuchu. A wykonujecie moze jakies masaze? jak tak to jest to rekawica czy jakies masazery?

Gość lessien
ja nie stosuję diet, chodzę na masaże i mam celle, kupiłam sobie miesiąc temu i łykam po dwie tabletki dziennie. Mam nadzieję, że do lata się tego pozbędę :)

Gość ciepła czekolada
cellasene to są te tabletki z jodem i morszczynem?? jeśli tak to proszę niech mi ktoś wytłumaczy jaki wpływ ma morszczyn na cellulitis :)

Gość ja stosuje juz drugi raz
cellasene :) i jestem bardzo zadowolona :) wlasnie mam przed soba ulotke :) no wiec tak: Cellasene to formula wysokoskoncentrowanych wyciagow roslinnych zawartych w kompleksie LIPOVASCOLEN, w sklad tego kompleksu wchodza: 1. Suchy wyciag z morszczynu pecherzykowatego wspomaga metabolizm zwiekszajac rozkladanie tluszczu. 2. Ekstrakty z nostrzyka i wąkrotki azjatyckiej wspomagaja odzywianie komorek i fizjologiczne dzialanie mikrokrazenia, poprawiaja drenaz limfatyczny. 3. Suchy wyciag z miłorzębu japonskiego wspomaga mikrokrazenie, wplywa na metabolizm tluszczu oraz usprawnia drenaz limfatyczny. 4. Bioflawonoidy z nasion winogron maja dzialanie przeciwutleniajace. 5. Oleje z ryb i ogórecznika (borago) usprawniaja drenaz limfatyczny i metabolizm. To by bylo na tyle :D

Gość jokoana
i faktycznie cellasene są takie dobre? A ile płacisz za opakowanie? Sama muszę w coś zainwestować żeby się upiększyć. Trzymiesięczna "kuracja" by wystarczyła?

Gość złoty tulipan
Faktycznie są dobre :) a co do diety to do Cellasene ja nie używałam jakiejś takiej wyjątkowo specjalnej. Po prostu nie jadłam tłustych posiłków, unikałam soli i gazowanych napojów.

Ja stosuje peeling kawowy co drugi dzien, ale nie foliuje, poprostu wcieram kawę w ciało podczas kąpieli i cellulitu już praktycznie znikł:)