Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cokolinka

czym zaginać papier wizytówkowy?

Polecane posty

Gość cokolinka

Mam pewną metodę, która jest skuteczna ale tylko do niektórych rodzajów papieru. Akurat nie sprawdza się do tych, które kupiłam na zaproszenia. Jak próbuję złożyć ten papier to w miejscu zgięcia pękaja wierzchnie warstewki papieru i nieładnie to wygląda. Chyba sie oddam w koncu, bo juz nie mam pomysłu co zrobic.

ja tez robie sama zaproszenia i jest gruby papier wiec robie tak - skladam na pol zapierajć z dwu stron w jakis róg (ja na gilotynie zamknietej opieram) i wtedy normalnie delikatnie reka przejzdzam wzdluz zagiecia a potem czyms takim rownym i plaskim (linijka ale czysta storna zeby nie pobrudzic dlugopisem ktory zostaje na linijce) przeciagam mocniej po tym zagieciu i jest ok :) tylko nie za mocno - popróbuj na jakims kawalku powodzenia!!!

Gość purpleday
są takie gilotyny do papieu, z funkcją, cięcia, perforazji i zaginania właśnie. Jest też taki drewniany-hmmm patyk, nie wiem jak to się nazywa. wygląda jak takie dłutko płaskie drewniane. Poszukaj sobie w sklepach do scrapbookingu.

Gość cokolinka
Niestety nic nie zdaje egzaminu:( Ja robię rowek takim dość grubym szydełkiem i na jednym papierze jest super, a na dwóch innych kolorach papier pęka. Normalnie jak zginam ten papier to wygląda jakby sie łamał. Chyba niepotrzebnie kasę w to wpakowałam:(

cyrkiel i linijka. w miejscu gdzie chcesz zgiac przykladasz linijke a potem ostra koncowka cyrkla przejezdzasz wzdluz linijki, oczywiscie nie za mocno zeby nie podrzec papieru ale metoda dziala.