Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cristina

biegunka

Polecane posty

Gość cristina

Bartek ma biegunkę od 5 dni. Podaję smectę i żadnej poprawy nie widać!!Nie ma temperatury, więc to chyba nie wirusówka! Sama nie wiem co robić. pomóżcie, miał ktoś może taki problem. z góry dzięki

Gość emmmmmm
daj mu do picia wywar z jagod, niech je duzo ryzu i nawet do jedzenia dosypuj mu maki ziemniaczanej

Smecta jest dość łagodnym środkiem, może spróboj stoperan? Albo po prostu idź do apteki i poproś o coś skutecznego a farmaceuta napewno Ci coś poleci co pomoże. Słyszałam że czekolada troszkę ,,powstrzymuje" takie procesy ale głowy sobie nie dam uciąć.....

Gość cristina
Bartuś dopiero kończy roczek więc czy stoperan można???

Gość kasieńka 82
mały musi dużo pić - najlepiej zwykłej herbaty. Podawaj mu smectę i herbatę z suszonych jagód, do tego możesz podać jedną ampułkę dziennie Lakcidu.

Gość re emmmmmm
TYlko jak ja mam mu wcisnąć te jedzenie! nie che nic oprócz "cycusia":)

Gość do kasieńka 82
JUż od 5 dni podaję smectę i lacidofil. Zadnej poprawy:( A nawet jest jeszcze gorzej, robi dziennie z 10 luźnych kup. Ręce mi opadają:(

Gość kasieńka 82
idż koniecznie do lekarza, bo tak małe dzieci bardzo szybko się odwadniają! Lekarz może ci przypisać taki żółty syrop - nie mogę sobie przypomnieć jego nazwy. Mój synek dostał go już dwa razy i pomagało

Gość kasieńka 82
już sobie przypomniałam - jakoś tak Nifuroksazyd

Gość do kasieńka 82
w poniedziałek byłam i lekarz przepisał smectę i lacidifil. Nie mam wyjścia idę dziś do lekarza.Jak mały tylko wstanie.

Gość cristina
Byłam u lekarza z dzieckiem. Wypisał Laremid, jak to nie pomoże to niestety do szpitala na oddział dziecięcy trafimy:( Podałam 1/2 tabletki, tak jak zalecił lekarz. Jednak mały zwymiotował i nic z tego. Dzięki za porady.

Gość rege
Przepis starej pediatryczki na posiłki dla dziecka z biegunką: ugotować klej ryżowy, pierś z kurczaka i marchew w osobnych garnkach. Potem w mniej więcej równych proporcjach to zmiksować, ważne jest tu długie miksowanieok. 10 minut, ma powstać homogenat. Należy dawać to dziecku jako posiłki, pozatym mozna dawać herbatniki, ale nie biszkopty i żadnego nabiału przez kilka dni. Oczywiście dużo picia, suszone jagody. Stoperan czy Laremid dla dziecka nie za bardzo, to nawet dla starego moze zaszkodzić.