Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anka 24

pierwszy raz, drugi raz P tyczy się zabezpieczenia

Polecane posty

Gość Anka 24

witajcie! mam zamiar niebawem rozpoczac wspolzycie, jednak poki co nie chce brac tabletek. rozmawialismy z chlopakiem o zabezpieczeniu. przede wszystkim bedzie prezerwatywa, on chce zastosowac stosunek przerywany. no i na pewno wylicze sobie dni nieplodne. czy uwazacie , ze to solidne zabezpieczenie przed ciaga?? bo jej obawiam sie wlasnie najbardziej ;) i jeszcze jedno pytanko, czy korzystacie z kalkulatorow liczacych dni plodne w internecie?? dzieki wielkie za odp:)

Gość wiem...
ja korzystam z takiego programu komputerowego kalendarzyk. Można tam również zapisać np codziennie mierzoną temp. Fajna rzecz, polecam. Myślę, że prezerwatywa i stosunek przerywany, oczywiście gdy będziecie z nich korzystać razem jest w miarę ok, ale prezerwatywa zawsze może pęknąć a obliczone dni płodne to ma sens tylko przy regularnych miesiączkach, bo można się nieźle przeliczyć.

Gość Anka 24
miesiaczki mam bardzo regularne, wiec o to bym sie w sumie nie martwila. echhh ale jak pomysle o ciazy to az mna wzdryga.... no a znowu wielu ludzi uzywa tylko i wylacznie prezerwatywy i sie nie przejmuja. a co byscie jeszcze mi radzily??

Gość Paulina-kęd
A ja naprawde polecam Ci tabletki. Ja zaczełam brac przed pierwszym razem i biorę do dzis czyli juz 7 lat. Po dwuch latach brania zdecydowalismy sie na dziecko wiec odstawiłam i po 3m-cach zaszłam w ciaze i spowrotem wróciłam do tabletek. Naprawde polecam Ci je bo nie dosc ze zabezpeczaja, to i wyrównują miesiaczke staje sie ona bezbolesna i poprawia sie znacznie stan skóry-cery. Acha co do tabletek to ja zazywam Cyprest. Polecam:)