Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 65 kg mniej

6,5 kg mniej

Polecane posty

ja tez chcę zapytac - powinnas zwrocic uwagę przede wszsytkim na glikemię posilkow. POkarmy o niskim indeksie glikemicznym (niskoprzetworzone zrodla weglowodanow jak chocby dziki ryz, czy razowe pieczywo), mają to do siebie ze powoduja takiego skosku poziomu cukru we krwi jak produkty wysokoprzetworzone i cukry proste, a pomagają dluzej utrzmac staly jego poziom. PO drugie, przerwy pomiedzy posilkami powinny byc w miare rownomierne, posilki w miare regularne i dosc czeste (4 - 6 na dobe). Apetyt na slodzycze zazwyczaj wywoluje, albo potenguje wlasnie zmienny poziom cukry we krwi. Gwaltowny jego spadek - podswiadomie kazd nam siegnac poszybkie zrodlo energii. i tu zaczyna sie bledne kolo. Stosowanie sie do powyzszych alecen spowoduje ze poziom cukru we krwi bedzie utrzymywal sie na w miare rownym poziomie. jesli juz masz ochote na cos slodkiego - np czekolade - zrob sobie gorzkie kakao z cynamonem. Wiem ze brzmi to dziwnie, ale czekolada ma substancje o lekkim dzialniu narktycznym - fenyloetylamine - i to jej czesto organizm sie domaga. Kakao ma tą przewagę, ze jest bezkaloryczne (no prawie), a rowniez dostarcza tej substancji. Cynamon pomaga reguloac poziom cukru we krwii

Gość JA TEŻ CHCĘ ZAPYTAĆ
fit??? jesteś?:( pomóż prosze

Gość JA TEŻ CHCĘ ZAPYTAĆ
wow! no dziękuję bardzo. mam nadzieję że jakoś powstrzymam swój wilczy apetyt na słodkości i uda mi się schudnąć dzięki!:)