Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kingasek

przedłużenie cyklu

Polecane posty

Witam! Mam problem, bo wyjeżdźam teraz w góry i niestety wtedy właśnie wypada mi okres, chciałabym przedłużyć sobie cykl, żeby opóźnić okres, biorę tabletki antykoncepcyjne i wiem,że jest to możliwe, tylko nie za bardzo wiem na czym to polega? Jak można przedłużyć sobie cykl ?? Z góry dziękuję za pomoc!

Gość ogolnie rzecz biorac...
skoro nie chcesz miec okresu, a bierzesz tabletki, to poprostu nie robisz przerwy miedzy opakowaniami. skonczy Ci sie jedno opakowanie, to od razu nastepnego dnia zaczynasz kolejne. mozesz tak robic raz na kilka miesiecy. pozdr

Ale czy muszę wybrać całe drugie opakowanie, czy moge wybrać np. tylko 7 tabletek ??

oczywiscie ze cale!!!! jak skonczysz tez to drugie CALE opakowanie, to zrobisz przerwe jak zawsze, okres bedzie i znowu zaczniesz brac.

prosze bardzo:)

Gość Nessa24
Mam poważny problem. Na początku kwietnia przedłużyłam cykl. Wzięłam następne opakowanie tabletek. Biorę tabletki od ponad 1.5roku i nigdy tego nie robiłam. 24 kwietnia powinnam dostać okres pojawił się brązowy śluz. Dzisiaj rano obudziłam się i pojawiły się czarne skrzepy krwi i dopiero dzisiaj pojawił się lekkie krwawienie. Do tego wszystkiego boli mnie brzuch i krzyż(mam biegunkę) Jutro powinnam wziąć następne tabletkę. Nie wiem co robić? Jestem w ciąży czy to objawy tego przedłużania? (chciałabym podkreślić, że biorę tabletki i razem z moim partnerem używamy prezerwatyw zawsze. Podczas tych 2 miesięcy zawsze używał prezerwatywy+ moje tabletki)9 kwietnia zapomniałam jednej tabletki wzięłam ją po 3h. Lecz wcześniej kochaliśmy się z prezerwatywą. Martwię się i proszę o pomoc.

A tak w ogóle to po co bierzesz tabletki i jeszcze męczysz się z gumkami skoro i tak masz schizy? :o 🖐️