Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość betix

do ilu kilogramów mozna podnosic w ciazy????

Polecane posty

Gość betix

jak ciezkie mozna nosic przedmioty? czy jest roznica miedzyt poczatkiem(no 2miesiac) a koncem ciazy( np 8 miesiac)? mozna podnosic przedmioty 10 kilogramowe? 20 kilogramowe? trzydzieto????? jak to jest??

Gość tylko tyle
do 4 kg

Gość świnka morska***
do 5 chyba

Gość betix
tylko tyle???? a jak mam sobie poradzic jak np mam juz jedno dziecko i wiadomo trzba je przebrac np z wanny wyjac itp ???

Przecież na chwilkę możesz podnieść więcej, albo starsze dziecko wyjąć z wanny. Chodzi o to, żebyś ciągle nie dźwigała ciężarów i nie nosiła ciężkich toreb z zakupami.

Gość betix
acha. a jezdzic na rowerze mozna????

Gość możesz nosić tyle ile uniesies
z, ale swobodnie, nei dźwigając więc sama zapewne wiesz iel to jest i nie ma znaczenia czy to początek ciąży czy koniec

Gość betix
no moze nie w 8 ale np w 3 czy 5. jak bylam pierwszy raz w ciazy to tesciowa ze mnie sie zmiala jak powiedzialam ze na rowerze nie moge jezdzic. wiec jak to jest??

W ciąży nie powinno się w ogóle jeździc na rowerze, bo niestety przy wywrotce można nabić się na kierownicę, co może być tragiczne w następstwach. Wiem,że ciąza to nie choroba,ale trzeba zachować rozsądek i wykazać się pewną dozą zapobiegliwości.

Gość zoooojaaa
Moja mama zawiozła mnie do lekarza na rowerze, przywiozła i wieczorem poszła rodzic moja siostrę :) (39tc) Siostra jest zdrowa (już dorosła) a lekarz mamie poiedziałze jeżel sie dobrze czuje to moze jeździć tylko nie wyczynowo, więc jeżdziła codziennie dla relaksu.

Gość do betix
sama jazda na rowerze w pierwszym trymestrze nie jest zakazana ani niebezpieczna, niebezpieczny jest ewentualny wypadek, a czy będziesz jeździć - twój wybór

Chciałam dodać,ze w ciąży większość kobiet ma problemy z utrzymaniem równowagi - zmiana punktu ciężkości ciała, hormony itp. i naprawdę łatwiej o wszelkie urazy.

Gość betix
acha . czyli nie jezdzic ,tak??? i dmuchac na zimne?

Gość betix
a na skuterze mozna?? w sumie to zaden wysilek

Gość do betix
betix wydaje mi się, ze ty jakaś dziwna jesteś, albo podpuszczasz :o

Gość betix
naprawde sie pytam. przeciez nie trzeba na skuterze pedalowac ,meczyc sie. nie patrzmy tutaj na upadki.

Gość hmm2
ale wy przesadzacie a co to ciaza to niepelnosprawnosc?? mozna robic wszystko a wy to jakies jestescie nadwrazliwe na to wszystko dziwne mozesz podnosic tyle ile uniesiesz a jak sie troszke zmeczysz to ci sie nic nie stanie

Gość to taka mala ja
Moze w ogole polozyc sie do lozka na dziewiec miesiecy czekajac na porod. Ja chodzilam do 8 miesiaca na basen - potem przestalam bo odczuwalam juz skurcze przepowiadajace i nie chcialam, zeby mi wody odeszly na basenie czy w ogole, zeby mieli ze mna problem. Do porodu jezdzilam na stacjonarnym a tu gdzie mieszkam nie jest rzadkoscia widok kobiety w zaawansownej ciazy i dziecka w specjalnym foteliku z tylu rowera. A widzialam rowniez mamusie z jednym dzieckiem z produ, jednym z tylu i jednym w brzuchu. Kwestia przyzwyczajenia. Ja nie jestem przywyczajona do codziennej jazdy na rowerze bez wzgledu na warunki wiec sobie odpuscilam w okolicach szostego miesiaca ale sport trzeba uprawiac, chocby dlategp, zeby w ciazy nie utyc do rozmiarow dobrze upasionego prosiaka. Zreszta widze po sobie - po ciazy wrocilam do formy bardzo szybko a przed ciaza mialam nadwage. Tu w Holandii lekarze wrecz zalecaja umiarkowany ruch, szczegolnie jesli mama ma nadwage i polecaja budowac gorset miesniowy na przyszlosc, zwlaszcza na plecach. Poza tym zalecaja tez cwiczenie miesni brzucha przed ciaza bo to znacznie ulatwia donoszenie ciazy bez problemow z kregoslupem.

Gość betix
no ok. ale skuterem moge jezdzic?