Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eug..eug..

separacja =samotna matka??

Polecane posty

Gość eug..eug..

Nie chce sie rozwodzic (narazie) chcemy separacje, wiec jak to jest -dzieci zostana ze mna -alimenty juz mam zasadzone (w Polsce)ale czy bede SAMOTNA MATKA?? Bo w tej chwili nie jestem.Mieszkam w UK. prosze o powazne odpowiedzi.

Gość gabbbbkoooo
Z tego co wiem to nie musisz miec rozwodu zeby byc samotna matka, poprostu zglaszasz ze nie mieszkasz z mezem i samotnie wychowujesz dzieci.

Gość bellaanabella
A co jesli maz mieszka . np.nie chce sie wyprowadzic .?ale nie daje na zycie -to jest bardzo skomplikowane ale tak tez sie zdarza... u mnie tak jest.:( nieciakawie

Gość lillllllllllllllllli
maz musi sie wyprowadzic, albo ty musisz zabrac dzieci i udac sie do osrodka samotnych matek pomoc zalezy od tego jak dlugo tu jestes i ile pracujesz czym dluzej tym lepiej dla ciebie bo nabywasz wiecej praw,słyszałam teraz ze jesli sie nie pracowało to opieka spoleczna moze ci kupic bilet powrotny do polski.MUSISZ SZYBKO SAMA stanac na nogi isc do pracy CHB chyba masz na siebie bo jesli nie to nie masz tu zadnych szans na załatwienie czegokolwiek!!!!!!

Gość bellaanabella
Nie chce wracac do Polski,dzieci tez nie. Zasilki przychodza na konto meza, ja mam zasadzone alimenty na 3 dzieci ale przez polski sad. do tej pory bylo dobrze , dawal na zycie ale mu cos odbilo i to on chce niby wracac do Polski ale nie wraca , nie robi nic, nie daje mi na zycie(uwaza ze dom jest jego). Czy nie daloby sie czegos tak zalatwic zebysmy to my zostali w tym domu ? Nie wiem gdzie sie udac i z kim rozmawiac..

Gość bellaanabella
pozatym dlaczego to my mamy uciekac gdzies? dlatego ze jemu odpierdala?nie mam sily z nim walczyc My tez tez mamy chyba jakies prawa tzn ja i dzieci. dogadac sie z nim nie mozna, do niego nie dociera ze musi lozyc na dzieci to jego zasrany obowiazek ( nie ma mnie-ja tez pracuje na ten dom )ale jednej osobie z trojka dzieci nie jest latwo.No i czemu on ma byc zwolniony z tego obowiazku? bo mu sie nagle odwidzialo? pozatym dzieci sa zestresowane , on nawet z nimi nie rozmawia tylko krzyczy , wiecznie sie wscieka na wszystko ..juz mam dosc..

Gość always faithfull
do bellaanabella jesli tez pracujesz to lepiej, tzn masz szanse na to ,ze zostaniecie z dziecmi w domu, to,ze on nie daje pieniedzy na dzieci dyskwalifikuje go w oczach tutejszego prawa,tylko,ze ty to wydaje mi sie bedziesz musiala jakos udowodnic, chyba najszybszym sposobem na pozbycie sie intruza z domu,to podczas klotni zadzwon na policje,nie wiem czy za 1 razem go zabiora ale za kolejnym napewno tak,wiem bo sama przez to przeszlam, prawo stoi tu b po stronie kobiety i dzieci anizeli mezczyzn, takze nie masz sie czego obawiac

mi tu smierdzi zdrada ,,,wscieka sie krzyczy wszystko mu przeszkadza nagle mu sie odwidziało nic nie podejzewasz...bo ten nagly zwrot to dziwny troche chce jechac do polski a moze przed czyms uciec....czy child benefit masz nasiebie tzn numer na dzieci i czy kasa idzie na twoje konto!!!!!!!!!!!jesli nie to jestes w tarapatach jesli jestes jego zona !!!!!!!!nic nie załatwisz bez chb ktore musisz miec na siebie a on moze od ciebie odejsc i pobierac kase na dzieci czy ty o tym wiesz!!!!!!!!

Gość Evi123
zadzwon i zmien numerkonta na ktoryy maja wysylac kase tzn na twoje konto niech wysylaja kase z benefitow ja tak zrobilam kasa z benefitow wplywala na meza konto zadzwonilam i podalam numer swojego konta musisz miec decyzje bo beda sie pytac o dane

a jak mienic zeby CHB przychodził na żone i na jej konto? i zeby decyzja o CHB była na żonę jeśli ta nie pracuje i nie ma Home Office? chyba nie wystarczy zadzwonić

Gość bellaanabella
Nie , wlasnie ChB wplywa na jego konto, bo zalatwialam to jak jeszcze bylo w miare dobrze, a ja wtedy nie pracowalam (teraz pracuje -mam konto swoje) co do zdrady- nie sadze... raczej problemy z zaadaptowaniem sie w obcym kraju.:) co nie znaczy ze moze swoje frustracje wylewac na nas. Glownie chcialabym abym dostala zasiki na dzieci na moje konto -moze wlasnie jako samotna matka cos bym wiecej zyskala.i zebym nie musial sie z domu wyprowadzac-on niech sie wyniesie.(dom jest counsilowski) Nie wiem..chyba mi pozostanie interwencja policji w razie kolejnej awantury bo teraz nic nie zrobie.

Gość bellaanabella
Evi123- dzieki za rade -tak zrobie.

KOBIETY TO ON MUSI ZADZWONIC(jesli bylo na niego i przychodziła mu kasa na jego konto) I ZMIENIC DANE KONTA zeby bylo na nia innej mozliwosci nie ma!!!!!!!!i dlatego ja zawsze mowie kobieta zeby wszystkie zasilki miały na siebie a zwłaszcza CHB bez ktorego ona nic nie zrobi,nic nie załatwi jesli on odchodzi od rodziny to musi napisac list ze z rzeka sie na zone ktora zostaje z dziecmi i wtedy oni daja jej nowy numer CHB i przyznaja kase a wiecie jak dlugo to trwa!!!!!!!!!!kolezanka czeka juz6 mies bo sprawdzaja ich w polsce czy tam nie biora i ona cały czas do nich dzwoni i dzwoni i nic a bez tego nici z h.benefit i tax credits na dzieci i wogole nic nie moze załatwic i nikt jej nie moze pomóc!!!!!!!!!!1

wiec jak on ma CHILD BENEFIT to jestes na straconej pozycji policja ci nic nie pomoze ani telefony tam oni ci powiedza ze to twoja sprawa zeby on przepisał na ciebie rodzinne i nikt do tego nie moze go zmusic wiec on moze najspokojniej odejsc od ciebie i brac ta kase na dzieci a ty nawet jak pracujesz to i tak ci nikt nie pomoze zebys z trojka dzieci sie utrzymała no chyba ze bedziesz zarabiac ok 2500f na miesiac to co innego

Gość always faithfull
co za bzdury opowiadacie,ze jest na straconej pozycji!!!!! zasilki i dom macie counsilowski ze wzgledu na fakt,ze macie dzieci, i teraz te zasilki naleza sie temu rodzicowi ,ktory z dziecmi fizycznie zostanie, co musisz zrobic jezlei twoj maz teraz nie chce przeniesc zasilkow na ciebie, to go z domu wyrzucic nastepnie napisac/zadzwonic do Child Benefit Office o przeniesienie zasilkow na twoja osobe to samo z tax credit ,nie wiem ile to zajmnie jedno pewne zasilki legalnie otrzymywac moze ta osoba ,ktora z dziecmi mieszka to jest pewne,

Gość always faithfull
masz bardzo powazny argument ojciec z wami mieszka ale nie utrzymuje dzieci,plus awanturuje sie , mysle dwa trzy twoje telefony i interwencja policji i maz bedzie zabrany z waszego domu, tutaj b patrza na dobro dziecka- tzn na to,zeby w domu nie bylo ani przemocy fizycznej ani werbalnej! jestes w dobrej" sytuacji macie juz dom councilowski, ty pracujesz, z zasilkami nic sie nie martw, bo jak tylko on sie wyprowadzi od razu to zglos i on juz nie bedzie ich otrzymywal,przerwia to automatycznie z chwila kiedy sie dowiedza ,ze dzieci sa na twoim utrzymaniu, nie zapomnij dodac prawdziwego i mocnego faktu,ze podczas kiedy maz te pieniadze otrzymywal-nie dawal ci ich na utrzymanie/potrzeby dzieci,moze zajac jakis czas zanim one przejada na ciebie ale nie wydaje mi sie ,ze dlugo skoro juz je otrzymywaliscie i po drugie oboje zyjecie w UK,

Gość always faithfull
do liiiiillliiii bzdury opowiadasz,ze on tylko to moze zrobic!!! z chwila kiedy sie wyprowadzi i nie bedzie zyl z dziecmi, przy czym ty zglaszasz ,ze zostajesz samotna mama -benefity legalnie Tobie sie naleza, takze tym sie wogole nie przejmuj!

NIC NIE ZALATWI BEZ CHB NA SIEBIE i powinno to tak wygladac jak napisałas ale tak nie jest ich interesuje tylko to ze on ma sie zrzec na nia rodzinnego a to ze on odszedl to oni maja to gdzies on ma przyznany numer i on kase dostaje.ONA owszem moze starac sie jesli pracuje o tax work z tyt. niskich zarobkow (BEZ ELEM.NA DZIECI BO NIE MA CHB)I DOFINANSOWANIW NA CHATE h.benefit ale oblicza jej tylko na nia bez dzieci bo nie ma chb a to jakies ok 30-40f na miesiac!!!!i wyobraz sobie ze jestesmy w trakcie zalatwiania takiej wlasnie sprawy i jestesmy na bierzaco bo kol. maż po blaganiach zrezygnował z CHB zrzekl sie na nia i co i wielkie gowno bo wyobraz sobie do tej pory nic wiesz ile razy bylysmy w tej sprawie i w sprawie tax credits na dzieci oraz w concil-u z dofinansowaniem chaty juz nie mamy palcow zeby zliczyc i do wiadomosci jestesmy juz po wizytach w poradach i wizytach obywat.A.B oraz roznych instytucjach pol.ktore tu pomagaja!! nie ma zadnych szans jedyne co szybko poszlo to alimenty bo o nim wszystko wiedziala(WSZYSTKIE DANE) i załatwilysmy to tutaj i to tylko na jedno dziecko narazie(bo udalo nam sie wywalczyc numer chb-bez wplywow na konto kasy i decyzji o tym) a na drugie dostanie dopiero po otrzymaniu chb malo tego sa malzenstwem i sprawdzaja ich w polsce czy nic nie biora a to trwa !!!!!!!! wiec nie jest to takie proste jak piszesz co innego gdyby nie byli malzenstwem!!!i glupota urzedu to przyznac numer CHB bez kasy i jak to wytłumaczysz a oni tak wlasnie zrobili dziecko ma numer a kasy jak na razie nikt nie dostaje do wyjasnienia sprawy !!!

Gość jezeli macie separacje
zasadzona przez sad - wtedy jestes samotna matka. mozesz pobierac rozne zasilki,

owszem gdyby miala na wszystkie dzieci CHB na siebie to moze go wyzucic na zbity pysk z domu wzywac policje itdi wszedzie gdzie pozglasza ten fakt ze zostala sama z dziecmi to jej pomoga bo jej sie bedzie nalezec ta pomoc ale dopoki ON ma na siebie CHB(czyli chb przelewane jest na jego konto )to nic nie wskora i nam sie z 6 mies temu otworzyly oczy ze tak moze byc w tym kraju a ona zostala sama z corka i z brzuchem bo ja maz zostawil i mial jeszcze czelnosc powiedziec ze CHB nie odda bo on to sobie załatwial!!!!!!!!wiec nie pisze bzdur i wyobraz sobie ze pisałysmy nawet listy do urzedów z ludzmi ktorzy pracuja tu dla angielskich instyt.i co i nic!!!!!!!!to jest w jej interesie zeby on sie zrzekl tych pieniedzy na nia dla dzieci i wyobraz sobie jeszcze ze nikt do tego nie moze go zmusic!!!!

ach kolezanka pisze CHCEMY SEPARACJI wiec jej jeszcze nie ma wiec najpierw musi sprawa trafic do polskiego sadu!!!a skoro tak to sa jeszcze malzenstwem!!!!!!!1

Gość bellaanabella
czyli nic sie nie da zrobic...........:(

Gość bellaanabella
tak , jeszcze jestesmy malzenstwem, ale alimenty mam zasadzone .......a on nie placi..

Gość uno unia
zglaszasz , o rodzinne ze jestes samotna matka od tegodnia x .bo to koniec twojego mlzenstwa .podajesz go o alimenty tutaj bo tutaj zyjecie itd itd

Gość uno unia
http://www.csa.gov.uk/ zglos to tutaj , napisz ub zadzwon , wysla ci formularz , a potem prosta droga do uzyskania rodzinnego na siebie

Gość bellaanabella
uno unia dzieki :)