Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Annnnn0008

NACIĘCIE BŁONY - czy możliwe w gabinecie?

Polecane posty

Gość Annnnn0008

Dziewczyny, czy któraś z was słyszała o zabiegu nacięcia błony dziewiczej w gabinecie, bez umawiania się na jakiś 2-3-dniowy pobyt w szpitalu? Słyszałam już tyle sprzecznych opinii, że zgłupiałam. Nie chodzi o jakąś super grubą błonę wymagającą najlepszych chirurgów, a raczej zbyt elastyczną i powodującą duży dyskomfort. Niestety chyba czeka mnie ten zabieg a ze względu na dosyć zakręconą sytuację zawodową nie będę mogła się na niego zdecydować jeśli będzie się wiązał z kilkudniowym zwolnieniem i dojazdami do szpitala (mieszkam na odludziu). Błagam o opinie.

Gość bnbcd
A dlaczego chcesz by nacinał cię lekarz???

Gość miałam taki zabteg
wiem co czujesz, też byłam w takiej sytuacji. Telefonowałam z takim pytabniem do różnych ginekologów, jedna kobieta ginekolog mi powiedziałą,ze taki zabieg to tylko w szpitalu, na izbę przyjeć trzeba jechać... ja chciałam prywatnie, mówiłam ze zapłace ile trzeba.... Na szpital bym nie pojechała, by "wszyscy" o tym wiedzieli...Po długich poszukiwaniach znalazłam super pania doktor (mogę podać namiary do Bełchatowa jak któraś ma tam blisko), która przyjeła mnie bardzo sedecznie, zbadała, potem umówiła sobie do pomocy pania położną z którą była w kontakcie i pojechałam na drugą wizytę (na pierwszej nic nie zrobiła, tylko mnie zbadała, mówiła,że potrzebna bedzie pani położna, która przytrzyma wziernik itp).Dostałam znieczulenie w zastrzyku i jakimś kremie tez chyba, nic nie bolało. Podpaske tez dostałam od pani doktor.

Gość jajajannn
idz do ginekologa i zazadaj skierowania na taki zabieg,oczywiscie publiczni ginexi wola nie zapisywac bo to NFZ wiec wola jak sie wszystko odbedzie naturalnie,najlepiej wiec isc prywatnie do ginekologa ktory pracuje w szpitalu ponadto:)mnie skierowano do szpitala na ten zabieg,trwa to razemz dochodzeniem do siebie po narkozie z godzinkę

Gość syyylwia
Też mam podobny problem, męczy mnie to już 2 lata... Bo wstydzę się zapytać ginekologa ( w ogóle to ze 2 razy tylko tam byłam) o to, czy jest taka mozliwosć. Przeraża mnie to,że zostanę wyśmiana przez lekarza (tak się zdarzało, bo czytałam na innym topiku wypowiedzi na ten temat), lub ze lekarz mi odmówi, że każe jechać do szpitala, a ja wolałabym to po cichu, prywatnie załatwić, a nie by w szpitalu wszyscy o mnie rozmawiali, wiedzieli, czy zeby nawet tam w dokumentacji szpitalnej była jakaś adnotacja,że mi przecinali błonę...

Gość lsd
poszukajcie sobie faceta z solidną pałką,jedno pchniecie ,troche bólu i po klopocie

Gość sadlover
Isd, jak nie znasz problemu osobiście, to się nie wypowiadaj! Nie masz pojęcia co to męczarnie podczas prób seksu i nie wyobrażasz sobie tego bólu, który rozrywa cię na strzępy. Ja miałam taki zabieg i to dzisiaj. Już jestem w domu, trochę obolała. Byłam pod narkozą, nic nie czułam. Polecam wszystkim dziewczynom z takim problemem. Po co się męczyć?

Gość adamss
Możecie podać ginekologa z Warszawy który profesjonalnie wykona ten zabieg? Będę mógł być przy narzeczonej podczas całego zabiegu?

Gość to jeszcze ja
straszne to musi byc... ja powiem szczerze tez miałam takie myśli (problemy z tamponami, i myslalam ze z seksem bedzie podobnie) i kiedys bedac u ginekologa zapytalam o taka mozliwosc, jednak pani doktor zaczela sie smiac i stwierdzila ze jeszcze nigdy nie spotkała sie z dziewczyna ktora w tak malo romantyczny sposob chce sie pozbyc dziewictwa :/ No ale mimo wszystko zbadała, i powiedziała ze nie ma tragedii i powinno byc wszystko ok. Miała rację, zabolało tylko przez 2-3 sekundy i pozniej bylo git :) ehhh tyle lat a ja ciagle pamietam ten ból, nawet przyjemny był :D ale to co wy tutaj piszecie, ze narkoza, szpital itd itp, to w zyciu bym sie nie spodziewała... przeciez takie rzeczy robi sie w domu (mam na mysli pierwszy stosunek i przebicie blony dziewiczej), to dlaczego lekarz w gabinecie nie moze przeciac błonki i do widzenia? to muszą byc chyba naprawdę powazne problemy :( nie zazdroszczę.

Gość kammmmmat
Chciałabym się dowiedzieć o dokładny adres, gdzie można taki zabieg zrobić prywatnie w Bełchatowie ?:) Byłabym wdzięczna.

20 lat temu miałam podobny problem, gruba błona uniemożliwiala stosunek. Nie było mowy o żadnych zabiegach chirurgicznych . ginekolog włożył wziernik, otworzył i wyjął, odrobina bólu, na dodatek dostałam zaswiadczenie o oddziewiczeniu

Gość ania111111
Jak długi jest pobyt w szpitalu ??? mam mieć ten zabieg za 4 dni i bardzo się boje.