Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkbkjlvbhhv

Kochalismy sie i nagre zrobilo sie....

Polecane posty

Gość jkbkjlvbhhv

CZERWONO! zaczela mi leciec krew z pochwy chociaz nic mnie nie bolalo... nastepnego dnia wsadzilam palec do pochwy zeby sie 'obadac' i kiedy poruszylam zakonczeniem szyjki macicy zaczela znowu leciec krew... :( boje sie.. co to moze znaczyc? czy moglo sie cos uszkodzic podczas stosunku??

Gość buuuuuu uuu uuu
NADZERKA

Gość jkbkjlvbhhv
o matko.. jaka nadzerka? niby skad? no dajcie spokoj i nie straszcie.. :(

Gość jkbkjlvbhhv
a moze po prost zbyt intensywne tarcie...?

Gość jkbkjlvbhhv
bylam u gina jakies 5miesuecy temy, zbadal mnie i powiedzial ze wszystko ok. dodam ze kiedy tez zdarzalo sie nam takie krwawienie ale na ogol ono ustepowalo a teraz ciagnie sie troche dluzej... :(

Gość jkbkjlvbhhv
no kurcze... ja ciagle wychodze z tego zalozenia ze to cos sie zdarza... ze bylo zbyt 'intensywnie'...

Gość jkbkjlvbhhv

Gość jkbkjlvbhhv

Gość jkbkjlvbhhv

Gość jkbkjlvbhhv

Gość buuuuuu uuu uuu
Nadżerkę rozpoznaje się podczas oglądania szyjki we Wziernikach w czasie badania ginekologicznego. Pełna diagnostyka nadżerki polega na wykonaniu badań: kolposkopowego lub kolpomikroskopowego, mikrobiologicznego i cytologicznego rozmazu z pochwy oraz badania histopatologicznego wycinka z miejsca zmienionego patologicznie. 5 miesięcy to wystarczająco długa ilość czasu, by ponowić wizytę, gdy pojawia się krwawienie po stosunku (szczególnie, że zdarza się coraz częściej). Czasem nadżerka jest na tyle mała, że zwykłe badanie ginekologiczne nie jest w stanie jej wykryć. Cytologię na pewno trzeba powtórzyć i dobrze byłoby zrobić badanie kolposkopowe - ale o tym zadecyduje juz lekarz.

Gość jkbkjlvbhhv
dlaczego tak sie uczepiliscie tej nadzerki? jestem mloda osoba, nie rodzilam dzieci... niby skad ona?

Gość jkbkjlvbhhv
i tez objawiala sie krwawieniem? a mozna ja wyczuc samemu?

Gość jkbkjlvbhhv
o to wlasnie chodzi ze nic mnie nie boli... przestraszylam sie jak zobaczylam krew.. nie wiedzialam co sie dzieje.. a gdzie Cie boli?

Nadżerki często są u młodych nieródek, skąd przekonanie, że takowe tworzą się tylko u kobiet starszych i dzietnych?Poczytaj o nadżerce, głównym jej objawem jest krwawienie po stosunku. Pewnie dlatego tak się, jak to nazywasz - uczepiły - tej nadżerki :)Nadżerka może ale nie musi boleć. Ba - może przebiegać nawet bezobjawowo ale nie oczekuj, że forum Cię zdiagnozuje.