Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sama mimi

jak mam odczytac ten winik??

Polecane posty

Gość sama mimi

mam taki problem, albo niewiem moze sama sobie szukam problemow. Wczoraj wieczorem robilam test, okres spoznial mi sie 2 dni (z tym ze mam nieregularne, jestem pol roku po porodzie) no i wyszedl negatywnie, jedna krecha. A bywa w sumie tylko jedna mozliwosc zajscia w ciaze 14 dnia cyklu, ale tez raczej mala, ale jednak... A ze wolalam miec pewnosc to sama doszukiwalam sie drugiej kreski na tescie z 10 min, no i dojrzalam taka niby kreske, ale nie rozowa tylko taki jakby cien, slad bialy, cos jak taki naturalne pokrycie plutki ta specjalna wykrywajaca substancja- ze tak powiem. I niewiem juz czy mam racje, co to bylo. Czy to byla druga kreska tylko bardzo blada bo wczesnie robilam czy takie naturalne cos. Normalnie golym okiem nie bylo widac, musialam sie przyjrzec bardzo dobrze pod swiatlo. A maz wogole nie widzial tego. Jak myslicie, jak mam to wytlumaczyc??? Brdzo sie boje, kolejna ciaza teraz to by byla nie na miejscu bardzo.... plisss, odpowiedzcie jak mam to rozumiec???

Gość awe1
Test powinien być odczytywany w czasie podanym na instrukcji .PÓżniej wynik może być mylny,Rozumiem Cię , bo sama też dwa razy widziałam kreskę , ktorej nie było :) Dla pewności powtórz test za kilka dni -najlepiej rano .Odczytaj po zalecanym czasie ,a potem wyrzuć ! Powodzenia i mniej nerwów :)

Gość sama mimi
to mogla to byc kreska cy nie?? juz dostaje schiy, mialam zaczac pierwsze opakowanie jak dostane a tu nic... a to by byla moja 4 miesiaczka po porodzie, do kiedy sie unormuje///

Gość awe1
A tego 14 dnia ,to było bez zabezpieczenia ?

Gość awe1
Moim zdaniem - druga kreska to wymysł Twojej psychiki , spowodowany strachem :) Z tym uregulowaniem może jeszcze potrwać .Daj sobie jeszcze trochę czasu.Przecież ciąża to rewolucja dla organizmu :D

Gość sama mimi
coz, 14 dnia bylo z guma ale bylo tez bez gumy w ... dupcie ze tak powiem. A normalnie z guma bylo, tylko niewiem moze cos mi scieklo do cipki czy cos..??:/ Sobie ubzduralam tak, maz mowi ze bardzo uwazal i w ogole ale ostatnio mialam cykl 28 dni a dzis juz jest 33 dzien. Myslisz ze tylko sobie wymyslam??? mam nadzieje ze tak jest, bo juz schizy dostaje

Gość awe1
Najlepiej kup nowy test , zrób go rano .A jak wyjdzie negatywnie , poczekaj spokojnie na okres .Moim zdaniem najlepszy jest Quik -viu ( nie wiem ,jak się to pisze :( ) ,ale z takim bobaskiem :) Trzymam kciuki :)

Gość sama mimi
dziekuje, troszke mnie uspokoias

Gość awe1
Pisze się tak : QUICK VIEW ! Powodzenia i zdrowia dla maluszka w domu :)

Gość emmmmmm
powiem ci tak ja robilam test w dniu spodziewanej miesiaczki i test odczytywalam w czasie tak jak pisalo na instrukcji i tez wyszla mi jedna kreska ( tylko ze ja chcialam byc w ciazy) po ok wlasnie 10 min zaczela pojawiac sie druga juz myslalam ze mam schizy jakies ze sobie wmawiam. na drugi dzien polecialam zrobic bete no i okazalo sie ze to jednak nie schizy tylko naprawde bylam w ciazy. idz zrob bete bedziesz miala pewnosc. test robilam taki z dzidziusiem nie pamietam nazwy

Gość sama mimi
no dobrze, ale to nie byla taka rozowa kreska jak by miala byc. tylko taki bialy slad naprawde prawie nie widoczny. A dodam ze na tescie bylo napisane ze wykrywa ciaze juz po 6 dni od zaplodnieniu, wiec ja go zrobilam ponad 2 tygodnie po zaplodnieniu tyle ze nie rano... to by chyba wskazalo konkretnie??

ja miałam tak samo jak sama mimi - trzy dni po spodziewanym okresie - jedna kreska na teście i po 10 minutach lekki, bardzo blady ślad drugiej. robiłam test kolejnego dnia, i jeszcze następnego i - taki sam efekt - jedna kreska i druga po dłuższym czasie i blada jakbym ją sobie sama wymyśliła.. A teraz jestem w 4 miesiącu ciąży :) Najlepiej poczekaj jeszcze kilka dni i zrób badane krwi

Gość sama mimi
md_cara nie strasz mnie, nie na takie odpowiedzi licylam... nie no, zartuje, dzieki za wypowiedz ale powiedz tylko jesce, czy ten blady slad kreski byl kolorowy?/// czy taki bez koloru, bialy??? bo wiesz, malam kiedys tak ze te po jakis 10 min pojawila sie bladziutka kreska ale rozowa, wtedy byla ciaza ale tera jest calkiem inna

Gość sama mimi
sorrki za literowki ale jestem w doskoku i musze miec na oku dziecko

wiesz co - ja jakoś nie za bardzo wierzę w test ciążowy dwa dni po spóźniającym się okresie. Mnie się spóźniał 4 dni - i ta kreska była blado biała - mój chłopak śmiał się, że chyba tylko ja ją widzę :) Najlepiej poczekaj przez weekend i zrób badanie krwi. Albo do poniedzialku dostaniesz okres - albo.....wynik wyjdzie pozytywny :) Badanie Beta HCG jest do odbioru jeszcze tego samego dnia - więc szybciutko.

Gość emmmmmm
md cara ja mialam wlasnie tak samo slad byl bialy tzn taki cien jakby

czyli nie tylko mnie się zdarzyło :) Jeśli poziom hormonu jest jeszcze niski to nawet najsprytniejszy test tego nie wyłapie.

Gość sama mimi
to tera mi dalas do myslenia...

Gość emmmmmm
dokladnie idz zrob bete

Gość sama mimi
jezuuuu, dostalam wlasnie chyba, mam malutkie plamienia, to chyba okres.... matko kochana, tak sie balam!!!!! dziekuje wam za wypowiedzi, przyznam ze bylam mocno wystraszona po ostatnich odpowiedziach

Gość sama mimi
mam nadzieje ze to okres, poczekam jeszcze pare godzin

jak Cię nosi i masz ciągle się zadręczać myśleniem to biegnij zrobić badanie krwi - jest rano - na popołudnie będziesz miała wynik. Albo okaże się, że się bez powodu stresujesz, albo.....okaże się, że nie wolno Ci się stresować :) Tak czy inaczej - załatw to szybko i dawaj znać :)

Gość awe1
Tak , md_cara ma rację :)

Gość awe1
Nie zauważyłam ,że chyba już po stresie :) Cieszę się :)

Gość sama mimi
pewnie tak, juz zaczyna mnie brzuch pobolewac... UFFFF co za ulga... ale dzieki wam dziewczyny

Gość emmmmmm
no to juz nie masz powodow do zmartwien :)

Gość jeseli ta slabiutka krecha nie
byla rozowa to to nie ciaza.............na tescie moze pojawic sie druga "szarawa" kreska co oznacza waporacje.powtarzam jesli nie byla zarozowiona to to nie ciaza

Gość a z kim zostanie dziecko
mi wyszla krecha po 6 godzinach, powtorzylam test 3 dni pozniej i wyszla od razu ;)