Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pudelcza natura

sucha karma dla psiaka royal i bosch

Polecane posty

Gość Pudelcza natura

witam, mam pytanko:) mam pieska na razie karmię go royalem dla szczeniąt mały ras ale trochę szarpie mnie to po kieszeni:) bo kg kosztuje ok 25zł myślę, żeby zmienić na coś tańszego tak k 15? byłam w zoologicznym pani poleciła mi karmę firmy bosch? czy ktoś się może wypowiedzieć na temat tej karmy? bo jeśli jest dużo gorsza to nie zmienię;) pozdrawiam

Nie wiem, ale pomyśl nad puriną. Karmiłam tym swoje 3 psy i każdy sobie zachwalał :D P.S. I jeśli to szczeniak proponowałabym, żebyś mu gotowała kurczaka z ryżem i marchwią. Do tego wsypała trochę karmy.

Gość labcia
ja tez pochwale purine,wychowalam na niej uroczego labradora

Gość Pudelcza natura
wiesz duzo czytałam o royalu jest on tak zbilansowany i tak wartosciowy, ze nie kazano mi podawac nawet żadnych witamin:) wiec nie wiem co teraz z tym kurczakiem;)?

Gość kupuj duże opakowania karmy
wychodzi taniej

Gość Pudelcza natura
no tak na allegro jest 8,5kg za 138zł co wychodzi jakoś 16/kg ino powiedzcie mi czy taka karma nie wietrzeje?

Gość kupuj duże opakowania karmy
poszukaj takiej oferty z dużą metalową puszką na karmę :)

Gość Pudelcza natura
ooo własnie to jest dobry pomysł:)))) ale i tak ciekawi mnie jaka inna karma jest w miarę dobra? a tańsza;) wiadomo royal ma już swoją renomę, ateraz od 26 stycznia ma jeszcze podrożec;/

Gość abababa
karmiłam Royalem swojego goldena i uwazam, ze zadna rewelacja za ta kase :-PTeraz karmie ARIONEM-jest wg. bardzo dobra, pies ja chetnie je i dobrze wyglada:-)I polecam zakupy w Krakvecie-sa najtansi w necie.Własnie wczoraj zamowiłam u nich 15 +15 kg gratis Profilum, bo jest w promocji, mam nadzieje, ze posłuzy psu;-)

A ja karmiłam na początku Eukanubą (też uderzała po kieszeni), teraz Purina i pies ją uwielbia, wygląda zdrowo, lśniąco i ma mega dużo energii :) Do tego mam duży plastikowy pojemnik, więc nic nie wietrzeje.

Gość warto spróbować
Mój toleruje jedynie royala. Jest uczulony i na purinę ,a po eukanubie dla alergików- ma okropny włos.Ostatnio próbowałam znów purinę i skończyło się mega wysypką:-o

Gość jak kupisz duzy worek
to cie to duzo taniej wyniesie.

Gość abababa
mam nadzieje, ze ta Purina to Pro Plan, a nie Dog Chow????

ja kupuje tylko worki duze i nie wietrzeja.

ah i kupuj royala bo choc sa tez inne dobre karmy ,to wiekszosc z nich uczula

Gość abababa
nie pisz takich baboli :-)uczulic moze kazda karma, nawet na najdrozsza:-)

ale jesli pies jest przyzwyczajony do jednej karmy to inna moze go uczulic!!!!!!!!!!!! jesli pies nie robi grymasow z karma to sie jej nie powinno zmieniac ,tylko w tym wypadku kupowac korzystniej:P

Jak pies jest przyzwyczajony do jednej karmy, to inną trzeba mu wdrażać powoli (mieszać z tą poprzednią). Nie wiem czy te karmy uczulają, czy nie, ja miałam wiele psów i żaden nie miał alergii.

Gość abababa
tak, a sama tez bys jadła dzien w dzien to samo???:-P

Dokladnie, trzeba na poczatku mieszac ze stara. Poza tym taki szczeniak powinien jesc takze takie papki ryzu. Bo potem jak zabranie ci tej karmy, do ktorej jest przyzwyczajony to niczego nie tknie. ;) Poza tym ja nie moglabym karmic psa tylko sucha karma. Żaden z moich psów nie miał uczulenia od żadnej karmy/

Znaczy psy nie mają tak rozwiniętych kubków smakowych jak ludzie, ale faktycznie, niektóre zaczynają po jakimś czasie wybrzydzać. ;) Więc chociaż zmieniaj smaki tej karmy.