Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewqfefwqf

chce wybudowac dom, a jestem laikiem w tej sprawie!!ci ktorzy budowali!

Polecane posty

Gość ewqfefwqf

Prosze doradzcie mi, jakich błędow nie popełniac przy budowaniu domu,czym sie kierowac wybierajac ekipie budowlana. No i od czego zaczac!!! na jakie pułapki uwazac..prosze naprawd o rady doswiadczonych

nie rob innego grzeania jak na piec weglowy,my juz wszystkie przerabilismy i to najtansze i najwygodniejsze. Poxzatym od planow musisz zaczac u architekta,potem mapka geodezyjna-w doope chodzenia za tym jest

Gość ewqfefwqf
dzieki, a zawsze myślałam, ze gazowe ogrzewanie najtansze, oczywiscie gaz ziemny

Gość 50 grosików
a stać cie na budowe domu czy jedziesz na kredycie ?

to spruuj a sie przekonasz ,oby za p[ozno nie było.Ja za gaz płaciam za taki dom metrazowo jak podajesz 600-700 miesiecznie a za palenie weglowe 1800 za cała zime listopad-marzec.Wazne by dom był ocieplony

Gość ewqfefwqf
viikii i tu mozesz miec racje w sumie.. a nie jest uciazliwe palenie w piecu węglowym? pojade na kredycie , ale nie na 30 , 40 lat..tylko taki kredyt na 10 lat

Gość ewqfefwqf
50 grosikow, a czemu pytasz

nie, naprawde .podkładasz raz dziennie ,gora dwa-rano i wieczorem ,nastawiasz se temperature na piecu np 45 i masz w domu 20-21 stopni .Czyscisz piec raz na tydzien z popiołu.To wszystko,a oszczednosc kasy w porownaniu z innym ogrzewaniem duza

Gość azja beza
nie buduj wielkiego rozległego metrażu bo znam takich co mają 140 m2 na parterze i straszne koszty ogrzania, siedzą w czwórkę w jednym pokoju a po reszcie chodzą w kurtkach i grubych swetrach. Taki luksus se zafundowali ,he he a na scianach wychodzą czarne plamy w nieogrzewanych pomieszczeniach

Gość przy węglowym ogrzewaniu
jak w zimie wyjedziesz bez spuszczenia wody, to moga ci popękać rury

racja,tu sa plusy i minusy jak w kazdym rodzaju ogrzewania