Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiającaaa się

Jak mogę mu to delikatnie powiedzieć?

Polecane posty

Jestem jeszcze dziewicą, a mój partner miał wiele kobiet, jest ode mnie starszy i doświadczony. Planuje rozpocząć z nim współżycie. By mieć pewność, że wszystko będzie bezpiecznie higienicznie i zdrowo. Chciałabym by poszedł do lekarza i przebadał się. Jednak nie wiem jak zacząć z nim rozmowę na ten temat. Potrzebna mi gwarancja, że nie jest na nic chory i mnie niczym nie zarazi. Jednak boje się, go urazić moją prośbą. Nie chce by pomyślał, że sugeruje mu choroby, brak higieny itp.

Gość ranyyyyyyyy
no to powodzenia jak nie wierzysz facetowi ze nie ma syfa to nie idz z nim do łózka proste

że raczej sobie porządnie nie porucha, jak to z dziewicami, będzie musiał strzepać sobie kapucyna, aby być zadowolonym.

Gość lostka
A skad facet ma o tym wiedziec? Myslisz, ze zna dokladnie przeszosc kazdej swojej bylej partnerki, a kazda byla partnerka znala przeszlosc kazdego swojeg partnera? :O Jak ktos spal z 10 osobami, to tak jakby spal z cala setka...

Są różne choroby a skoro się nie badał to może nawet nie wiedzieć, że jest na coś chory:(

Chodzi mi o to jak moge mu to jakoś delikatnie uświadomić, nie chce go urazić.

Gość ranyyyyyyyy
wiesz ze podczas pocałunku przekazywane jest ponad 700roznych bakterii moze juz powinnas sie połozyc do trumny albo na oddzial chorób zakaznych

Gość bardzo zdrowe i
madre podejsce. Wg Mnie autorka ma racje..nei wiem, jaki jest Twoj chlopak, u mnie, rozmowa na ten temat byla czyms oczywistym i normalnym. nie bylo zadnego obrazania sie..jesli facet jest madry, to zrozumie..prosba o badanie to nie jest oskarzanie kogos o brak higieny.. nie zawsze sie wie, z kim sie sypia..w sensie takim, czy dana osoba nie ma jakiejs choroby..bo watpie, ze przed pojsciem do lozka to sprawdzal i badal.

jeśli nie jesteś chora na hiv , czy jakoś tak, to zauważ, że natura sama o wiele rzeczy zadbała

Gość bardzo zdrowe i
nie rozumiem osob krytykujacy ch i atakujacych autorke : / pocalunek pocalunkiem...ale jednak droga plciowa wieksze prawdopodobiensto jest zarazenia sie jaskims swinstewm..to ze autorka o tym mysli swiadczy tylko o Jej dojrzaly m podejsciu do sprawy..

Ja się zastanawiam czemu to się wydaje niektórym takie śmieszne i dziwne . Prosze bardzo śmiecie się i puszczajcie na prawo i lewo z przeterminowanymi i skruszałymi gumkami a potem zdychajcie na kiłe czy inne cholerstwo. Ja chciałabym się przed tym uchronić. Zadałam to pytanie na forum bo myślałam, że jest tu któś dośwadczony i mądry, kto doradzi mi jak taką rozmowe przeprowadzić. Bo ja jestem dziewicą i co tu dużo mówić nie znam się na tym:(

I wiem, ze facet może to inaczej odebrać, dlatego pytam jak to powiedzieć tak by do niego dotarło a nie zraniło.

Gość bardzo zdrowe i
jak zle odierze to znaczy, ze ma sam jakis problem i potrzebuje dojrzec. Przeciez wirusem hiv nie zaraza sie przez niechlujstwo.. wiele partnerek seksualnych zwieksza ryzyko zarazen , nie tylko hiv.. dla siebie samej bym sprawdzila. dla spokoju.

no to sobie najpierw pomyśl o tym, że gwarancje to możesz mieć tylko na to że umrzesz, i że wszędzie może cię dopaść Urząd Skarbowy, a reszta życia to słodka niewiadoma......

Gość bardzo zdrowe i
bmblondyn - nie rozumiem Twojego podejscia do zycia. wg Ciebie poniewaz i tak umrzemy, to nie robmy nic, nie dbajmy o siebie, bo po co ? Na cos trzeba umrzec? Jestes lekko porypany. Jak dla mnie gwarancja tego,ze i tak wszyscy umrzemy ,nie jest wystarczajacym powodem, zeby nie musiec o Siebie adbac i zmniejszyc ryzyko zachorowan, jesli tylko moge w jakis sposob temu zapobiedz.. Gratulujee postawy. i powodzenia.

do bmblondyn: Skoro jest możliwość sprawdzenia, czy jest się chorym na coś czy nie. To może należałoby skorzystać. Nie wiem jak Tobie, ale mnie nie zależy na tym by jakaś choroba weneryczna wpędziła mnie od razu do grobu.

W sumie to czemu Twoi rodzice Cię wogóle karmili i prowadzali do lekarzy jak byłaś/byłeś chory. Mogli od raz Cię zakopać bo i tak kiedyś ktoś to zrobi.

Gość dziewczyna jest bardzo
rozsądna wiec nie wiem czemu jej sie tak czepiacie.

ach i dziękuje podszywaczowi:)

Chyba powiem mu, wprost, że jak mamy uprawiać seks to musi się przebadać, bo inaczej ja się na to nie zgodzę. Jak nie będzie chciał to niestety nici z seksu. Z nieodpowiedzialnym facetem nie będę szła do łóżka.

Gość ojjjjj
ubierzecie gumki przeciez.. a spytac mozesz, jak to wygladalo u niego poprzednio, czy partnerki braly talbetki i bez.. czy zawsze z guma.

trochę żartobliwie napisałem, ale trzeba mieć trochę wiary w ludzi, i rzecz jasna przeprowadzić badania lekarskie. Oczywiście, możesz się też spodziewać, że i Ty możesz dostać taką propozycję przeprowadzenia badań, bo mimo całego tego szumu wobec chorób wenerycznych jest to pikuś w stosunku do wirusa typu C ,a z wirus tem może mieć niewiele wspólnego seksem.

Gość bardzo zdrowe i
dobry pomysl:)

wiesz podobno w Holandii należy coś takiego do dobrego tonu, tak samo jak dostanie w prezencie od rodziców wizyty u dobrego ginekologa na osiemnastkę, ale w Polsce tym prymitywnym katolickim kraju, to tylko w dobrym tonie jest dziewictwo do ślubu.

Gość hgt
wszystko rozchodzi sie o to ze twoj partner mial wczesniej duzo kobiet,nie wiadomo ile 10 czy 50.wtedy ryzyko wiadomo jest wieksze,niz gdyby mial wczesniej 1czy 2.nie wiadomo czy sie zabezpieczal.raczej malo kto prosi swojego partnera o badanie sie przed pojsciem z nim do lozka ale w takim wypadku rozumie autorke.