Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bez pracy

matura ustna z polskiego !!

Polecane posty

Gość bez pracy

Witam :) w tym roku mam maturę i jeszcze nie mam pracy na polski. Wybrałam temat 1.Różne obrazy i rola sił nadprzyrodzonych w literaturze romantycznej. Omów problem na wybranych przykładach. potrzebuje pomocy :( nie wiem za co się zabrać :( znacie może jakieś strony gdzie znajdę potrzebne informacje ? z jakich książek powinnam skorzystać ? bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuje .

mozesz uzyc ballady goethego "Krol olszyn(albo olch,nie pamuetam dokladnie.),dziady cz.II, switeZianka,romantycznosc mickiewicza, wpisz w google cos ci wyskoczy.tylko radze nie sciagacz tych stron.

Gość rnk
to nie mozesz sie nauczycielki zapytac ,po to tam jest...

Gość Szeeeefowa
ja miałam "Zjawy, demony, upiory, wampiry. Omów rolę zjawisk nadprzyrodzonych na podstawie literatury polskiej i obcej" coś takiego miałam Króla Olch Dziady II i IV część Makbeta Dusiołek Świtezianka czy tam Świtez, nie wiem którą wzięłam i jeszcze Rybkę Mickiewicza z tych ballad yyy tam chyba Kordian, coś jeszcze juz nie pamiętam

Gość bez pracy
no oczywiście że mogę się zapytać nauczycieli i tak zrobię :) dzięki wielkie za te informacje. Na pewno się przydadzą :) mam jeszcze trochę czasu to może sobie jakoś poradzę. Jeśli wiecie jeszcze coś na ten temat to piszcie :) dzięki :)

Gość o jeszcze miałam
WESELE : ) tam mnóstwo tego