Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przestraszona_marianna

TASIEMIEC??? czy co?

Polecane posty

Gość przestraszona_marianna

mniej więcej od tygodnia cały czas czuję, jak coś mi się przekłada z miejsca na miejsce w brzuchu. przy okazji jakoś dziwnie mi się odbija po jedzeniu, jakoś tak nieprzyjemnie, jakby jajkiem, mam zgagę i ogólnie jakiś wysyp dziwnych dolegliwości, nagle zupełnie. przeszło mi przez głowę, że mogę mieć tasiemca, przez te dziwne poruszenia w brzuchu. wiem, że to trochę głupie, tasiemce to chyba rzadkość dziś, ale może ktoś z was miał taki problem i potrafi mi powiedzieć, czy moje objawy pasują, czy to w ogóle bezsensowny strzał?

Gość pani_aniaq
RACzej bezsensowny. NMIe mialam ale z tego co wiem to tasiemca sie nie czuje wogole i te ruchy to mui byc cos zupelnie innego no i chyba zgaga tez nie pasuje za bardzo. Swoja droga czy w ogole ludzie maja dizsiaj tasiemce. Jakies oldschoolowe mi sie to wydaje.

Gość winiarka
E tam, tasiemiec! Myślę, że po prostu przechodzisz jakiś stres i Ci się to odbija na żołądku. Nie wiem, sesja, jakieś osobiste kłopoty? Zastanów się, bo skoro tak nagle Ci to wyskoczyło, to coś musiało to spowodować.

Gość mumkumum
niekoniecznie. może po prostu ogólnie Twój żołądek nie czuł się zbyt dobrze i po prostu to było kwestią czasu żeby tak się stało. ja mam takie kłopoty z trawieniem okresowo. wszystko jest dobrze, fajnie, i nagle ciach, znowu nie mogę nic jeść. długo myślałam, że to Bóg wieco, że mam nerwicę jakąś nie wiem, cokolwiek. a rzeczywiście parę razy się zbiegło z jakimś dużym stresem, a potem wyszło, że to w ogóle nie ma znaczenia. po prostu już się nauczyłam, że mam wrażliwy żołądek i po prostu staram się zawsze mieć w domu Polprazol i ewentualnie Manti do ssania na doraźne zabicie zgagi, ale zdecydowanie lepiej wziąć coś na receptę, po prostu na dłużej Ci pomoże.

Gość bambinna
Wybierz się do gastrologa i opowiedz mu o tym tasiemcu swoim :)

Gość pani_aniaq
* ból brzucha szczególnie gdy jesteśmy głodni * mdłości * zwiększone łaknienie * wymioty * chudniecie * lub duża nadwaga takie objawy znalazlm

Gość ludzie jaki tasiemiec
???

Gość jeleniowa sarna
ja bym na glistnicę stawiała, tasiemiec siedzi nieruchomo, zazwyczaj można zobaczyć jego główkę w przełyku - otwórz głęboko usta, wsadź lusterko i zobacz czy widzisz małe, patrzące na ciebie oczka - jeśli tak to będzie tasiemiec