Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasixxxxx

bakterie w pecherzu

Polecane posty

Gość kasixxxxx

Hej wszystkim, mam bakterie e. coli w moczu. Walcze z nia juz od czerwcai ciagle wraca. Czy jest ktos z podobnym problemem kto moze mi doradzic?

Gość kasixxxxx
up up

Gość jolie28
Hej ja miałam zapalenie pęchęrza w listopadzie i dostałam jakieś antybiotyki ale postanowiłam wykonać posiew moczu aby stwierdzić jakie to bakterie. Okazało się e-coli i tam na wyniku są od razu antybiotyki na które jest wrażliwa bakteria, poszłam z tymdo lekarza dostałam takie zastrzyki na które było wrażliwe e-coli i po kuracji przeszło. Nie jest jednak tak że na e-coli są jedne i te same antybiotyki moja mama też miała i bakterie e-coli i posiew i się okazało, że jej potrzeba innych antybiotyków. Pozdrawiam!

Gość ghjkl
moja mama właśnie niedawno wyszła ze szpitala,miała tez e-coli w moczu ktore w jakiś sposob przedostały sie do krwi i wywołały sepse.

Gość jolie28
a moja mama w szpitalu zachorowała po cewnikowaniu się to zdarza, właśnie się zastanawiam jak to się przedostaje z moczu do krwi... obawiałyśmy się tego z mamą. Pozdrawiam Was

Gość zuzaaaaaaaa
lykaj codziennie wit. c to tez zapobiega bo zakwasza mocz

Gość jestem zadbana
i furagin oczywiscie :)

Gość podmywaj sie od przodu
do tyłu i uzywaj jednorazowych ręczników do wycierania

Gość jolie28
Furagin ani wit C nie pomoże na e-coli ale też łykam:) ale w przypadku e-coli bez zastrzyków się nie obyło. Chociaż problemy z pęcherzem mam dość często i dostaje różne antybiotki, ważne przy tym aby dużo pić:)

Gość szczególnie żurawinową
herbatkę

Gość zuzaaaaaaaaaaa
no wit c i furagin wspomagaja leczenie antybiotykiem :) a po antybitykoterapii zapobiegaja nawrota :)

Gość kasixxxxx
juz nawet nie wierze ze moge byc kiedys zdrowa. :(:(

Gość zuzaaaaaaaaaaa
herbatka zurawinowa zapobiega ze wzgledu na wit c jak antybiotyki, furagin i wit c nie pomaga to herbatka zurawinowa tym bardziej. poszukaj dobrego nefrologa zeby ustalic przyczyne

Gość banam
furagin,wit c i sok żurawinowy pomagają przy zapaleniu pęcherza a ona ma e.coli . dziewczyny ja mam takie pytanko.ostatnio tez miałam silne zapalenie pęcherza, w wyniku wyszło bardzo dużo bakterii, zrobiłam posiew moczu i było wszystko ok. to jakie ja bakterie miałam?

Gość jolie28
Zapalenie pęcherza mogą wywołać nie tylko bakterie podobno a w posiewie się tylko bakterie pojawiają. Więc Kasixxxxx masz posiew zrobiony? Jesli tak to masz tez tam wypisane antybiotyki wrazliwe sredniowrażliwe i niewrazliw a takie prawdopodobnie stosujesz jesli Ci nie pomaga! U mnie było tak samo dopóki nie zrobiłam tego posiewu. Poza tym lepiej iść do urologa a nie do nefrologa! Pozdrawiam

Gość jolie28
aha nie doczytałam jeśli miałaś duzo bakterii to powinny albo wyjść w posiewie albo są nieznane, czasami badanie ogólne źle wykazuje mi nie wyszły bakterie tylko krwiomocz a w posiewie wyszło e-coli, powtórz najlepiej badania

Gość kasixxxxx
tak tak, robilam posiew moczu. Tylko ze mialam takiego lekarza ze i tak nie dobral mi dobrych antybiotykow. Ostatnio zmienilam urologa i przepisal mi szczepionke w tabletkach Uro-vaxom, cipronex i doraznie urinal. To ma byc miesieczna kuracja, a potem mam zrobic badanie moczu znowu. Tylko ze tym razem to ma byc zwykle badanie nie posiew, nie wiem dlaczego

Gość kasixxxxx
brala ktoras z Was takie tabletki jakie zostaly mi przepisane??

Gość jolie28
Czytałam że ta szczepionka trochę uodparnia ale napewno nie leczy, a urinal jest dostępny bez recepty i uważam, że dobrze działa stosowany zapobiegawczo. Natomiast nie rozumiem czemu nie dobrał Ci antybiotyków? Masz może wynik tego posiweu w domu? To na dole po lewej stronie powinny być nazwy składników leków bądź już leków i określenie wrażliwości literki R I i jeszcze jedna ale nie pamiętam,jednak u mnie było wyjaśnienie która jest wrażliwa a która nie. A lekarz nie przepisał Ci na posiew pewnie z oszczędności, musiszzrobić sobei prywatnie albo zmień lekarza. Pozdrawiam

Gość kasixxxxx
a ten cipronex to nie antybiotyk?

Gość jolie28
To antybiotyk ale chyba nie działa w Twoim przypadku. Oglądałaś wyniki z posiewu czy ma je Twój lekarz?

Gość kasixxxxx
mam te wyniki w domu

Urinal jest bardzo skuteczny, ale stosowany profilaktycznie świetnie zabezpiecza przed nawrotami zapalenia

Urinal raczej stosuje się profilaktycznie niż doraźnie. Ten urinal walmark to suplement diety.

Gość boszzzka
Dziewczyny, takie dorazne leki nie zawsze pomagaja.One nie wyleczają,ale zaleczaja dana infekcje. I tak czy inaczej infekcja powróci.Dlatego mysle ze warto jest po prostu zgłosic sie do lekarza a nie tak samodzielnie sie leczyc.

Jeśli chodzi o urinal to zalecane jest stosowanie jego również profilaktycznie, by zapobiegać nawrotom dolegliwości...

Gość oliiiik
Pomagaja Wam te apteczne produkty ? Przeciez je nawet nazywaja suplementami,wiec jak moga byc skuteczne na zpalenie pęcherza ?

Gość bolinnnka
No własnie o to chodzi ze nie bardzo pomagaja,dlatgego najlepiej jest po prostu iść do lekarza.

Gość ericzka9
mi pomogły kiedyś kapsułki ProUro - są bez recepty. a z takich na receptę, to chyba Furaginum jest najskuteczniejszy :)