Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość karolynah

wykup mieszkania na własnościowe i kilka pytań

Polecane posty

Gość karolynah

Hej mam do was takie pytanie a właściwie do osób które sa zorientowane w temacie. Mieszkam w mieszkaniu spółdzielczym od ponad 20 lat. Niedługo bedę mieszkanie wykupować na własność. Mój ojciec mieszka z konkubiną ale jest głównym najemca mieszkania. Mieszkanie będzie wykupione na niego a gdy akt własności sie uprawomocni będzie ono przepisane na mnie jako akt darowizny ale nie po śmierci ojca tylko teraz za jego życia a on natomiast będzie w nim juz tylko jako lokator. Teraz pytanie jest takie czy w chwili smierci ojca w momencie kiedy mieszkanie będzie już moje czyli bedzie moją własnością będzie ono takrze wliczane jako spadek po ojcu i będzie podlegało jakimś podziałom między osoby w rodzinie? Chodzi mi głównie o to że chce miec mieszkanie juz na własność i żeby mi juz nikt sie do niego nie wtrącał a druga sprawa to ojcec ma zaciągniete troche kredytów na jakiś sprzęt i samochód a nie chce tego spłacać po smierci ojca no a wiadomo że jesli mieszkanie było by tez wtedy jako jego spadek to w momencie zrzeknięcia sie spadku przepada takrze mieszkanie. Proszę o poważne odpowiedzi.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować