Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moim zdaniem 50-53

pytanie o psa

Polecane posty

Gość moim zdaniem 50-53

jaki charakter ma mops? Chodzi mi o "praktykę" a nie info z książek, dlaego pytam a nie dziobie w google :)

Gość odmiana
Odgrzebuje. Mam 2 mopsy, musze powiedzieć, że wbrew stereotypom są to bardzo żywiołowe psy. Bardzo przyjacielskie, straszne przylepy, na krok nie odstępują człowieka, więc albo należy im poświęcać b. duzo czasu, albo mieć dwa, żeby dotrzymywały sobie towarzystwa.

Gość sajka
Mopsy to super psy, mają śliczne pyszczki, sama bym chciala takiego.

Gość upuppupu
Odmiana, a ile kosztuje mops?

Gość Naominea
Mops czy marteza ? Ile kosztuja ? jaka roznica w charakterze ? Moze ktos sie zna ?

Gość A ile kosztuje mops

Gość Ile kosztuje malatonczyk
jaki ma charakter ?

Gość Czy ktos z Was
ma malatonczyka ?????

Gość Nikt nie chce pisac
o psach ?

Gość Naomineea
Czy ktos moze cos powiedziec o mopsach, albo porownac ich do innych ras.

Gość Tammmaa
Nikt nie chce pisac o psach! Jakie psy macie , jakiej rasy, jake one sa ??

Gość odmiana
Tak jak pisałam, mopsy bardzo przyjazne i oddane, bardziej niż inne psy potrzebują kontaktu z człowiekiem, wyróżnia je nibywały apetyt, trzeba uważać,żeby ich nie przekarmić. Jeśli chodzi o cenę, moja jedna mopsiczka jest rodowodowa, kosztowała 2000, druga to mopsi kundelek, przygarnełam ją, bo została odebrana właścicielowi, który trzymał ją w złych warunkach. Obie tak samo kochane, ta przygarnięta nawet bardziej oddana po tym wszystkim, co przeszła, niestety jej stan zdrowia jest gorszy.

Gość usagiiiiiiii
ja znalazłam kiedyś blog włascicielki tego rodzaju rasy , poszukam i zaraz wstawie linka

Gość usagiiiiiiii
czekajcie chwilke, tylko poszukam

Gość upuppupu
Link powyżej to oczywiście oszustwo ;p

Gość aldona7897
A ja słyszałam, że takie psy mają problemy zoczami, czy to prawda?

Gość kajtuś
Jeśli chcesz kupić mopsa to stanowczo odradzam, to psy niezwykle chorowite. Spędzisz pól jego życia u weterynrzy.

Gość kromkachlebowa
Mops, to jest ten pies z facetów w czerni?

Gość kajtuś
Ja mam pudla Toy, jak sama nazwa wskazuje jest to pies niewielkich rozmiarów, waży około 3,5 kg. Pudel to druga najmądrzejsza rasa psa, jest bardzo uczuciowy, dostosowuje się do nastrou właściciela, wciąż chce się bawić i być pieszczony:). Nie zapomnisz o spacerze z pudelkiem bo onpotrafi się o swoje upomnieć, jak jest głodny przyniesie miskę, jak chce wyjść, smyczkę. To przeurocza rasa, nie polecam jednak do domów z małymi dziećmi bo pieski te są małe i delikatne. Jeśli ktoś cce zobaczyć jak wygląda taki piesek niech poda emeila to wyślę fotkę.

Gość odmiana
Witajcie, jeśl chodzi o chorobliwość mopsów, to nie dramatyzowałabym. Kupno psa z dobrej hodowli minimalizuje ryzyko wystąpiena u niego chorób. Mopsy nie są jakoś szczególnie obciązoną chorobami rasą. Owszem, mogą się zdarzyć problemy z oczkami z tego względu, że są one duże i wypukłe. Trzeba je zakrapiać a w razie jakiś stanów zapalnych podawać antybiotyk w maści. Mopsy nie najlepiej znoszą upały, więc latem trzeba uważać, żeb ich nie przegrzać. Z moją mopsiczką nie mam jakiś szczególnych problemów, czasami się zatnie w oko trawą, poza tym nic jej nie dolega. Tak, mops był w facetach w czerni.

Gość mopsiczek
Strasznie bym chciała takiego pieska, ale moja mama uważa, że są brzydkie i ze bedziemy mieli labradora a one są takie pospolite :( Uważam, że mopsiki mają śliczne pyszczki.

Gość odmiana
Kwestia gustu, z doświadczenia wiem, że ludze dzielą się na dwie grupy - dla jednych mopsy to brzydactwa, innych urzeka ich wygląd. Na pewno mopsy mają bardzo urocze spojrzenie, trzeba jednak pamiętać, że to nie zabawki, tylko żywe zwierzęta, którym nalezy poświęcać dużo czasu. Należą do grupy psów do towarzystwa i bardzo źle znoszą samotność.

Gość mam pytanie czy
mopsy nie są szczekliwe?

Gość odmiana
Mniejsze psy bywają nieco bardziej hałaśliwe niż duże, ale mopsom daleko pod tym względem do terrierów czy rattlerków, choć bywają czujne.

Gość upuppupu

Gość mopsss
Mops to najsłodsza rasa pod słoncem - wielkie przytulanki, łagodne , po prostu - srece na dłoni. Urzekają swoim urokiem. Ja ze swoją mopsiczką nie moge chodzić po mieście - wszyscy ja zaczepiają :-)