Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość raffffiii

czy mozliwa ciaza pomocy

Polecane posty

Gość raffffiii

Witam serdecznie moja dziewczyna ma cykl 28 dnowy zawsze dokladny, tyle ze kochalismy sie 12 dni przed pierwszym dniem cyklu i 5 dni po(stosunku) dostala krwawienia ktore trwalo 1,5 dnia i do tego bolol ja czasami brzuszek dodam ze ogolnie jest chora i przyziebiona ale nigdy wczesniej nie zdarzaly sie takie krwawienia prosze o pomocy ps. do planowanego okresu jeszcze dwa dni i sie troszke martwie a powod zawiodla prezerwatywa test byl robiony wlasnie wlasnie 5 dnia

Gość sadasdsadas
test robi się PO UPŁYWIE TERMINU POTENCJALNEJ MIESIACZKI

test nic by jeszcze nie wykazal, a kochaliscie sie w jej - teoretycznie- plodne dni

Gość raffffiii
dokladne wiem ze teoretycznie to byl ostatni dzien plodny z tego co sie orientuje wiec zaplodnienie powinno byc malo prawdopodobne raczej chodzi o obiawy krwawienie czy jest mozliwe ze po 5 dniach sa jakies obiawy

po zaplodnieniu (ok 7 dni po stosunku) zdarza sie plamienie implantacyjne, moze trwac 1-2 dni wiec....wszystko jest mozliwe :)

Gość raffffiii
a cos takiego jak nadzerka ?? jest to choroba ktora tez obiawia sie krwawieniami :( juz sam nie wiem co mam myslec

jedyne co teraz mozecie zrobic to test z krwi beta hcg, zwykly test z apteki jeszcze raczej nie da wiarygodnego wyniku...albo czekac na okres :)

Gość raffffiii
majjja jesli moge ci prosic o rade to czy test zrobiony dzis rano bedzie wiarygodny skoro wykrywa on juz 6 dniowa cize, :(

teoretycznie wykrywa, ale w praktyce jest wiarygodny niec później, wiec jesli chcecie miec pewnosc to tylko beta hcg, wykonuja to w kazdym lab.

Gość raffffiii
te testy pewnie sa dosc czaso chlone a ja chcial bym wiedziec pewnie jak kazdy odrazu poprostu zycie sie zmieni cale nawet nichce myslec jak wmawiam sobie ze to nie ciaza poprostu zwalam wszystko na jej samo poczucie jeszcze panna blala solpadeine jest to jakis lek przeciwbolowy po ktorym miala omdlenia 2 razy raz w dni zapklodnienia jakies 3-4 godziny po stosunku pozniej tego 4 dnia przed krwawieniem jestem zalamany

wynik testu beta jest nastepnego dnia, mozna go wykonac o kazdej porze dnia, i jutro odbieracie wynik a gdybyscie chcieli zrobic test z apteki to trzeba go wynkonac z pierwszego porannego moczu wiec pewnie tez jutro... na jedno wychodzi :) i nie stresujcie sie tak bo okres sie jej spozni z tych nerwow i dopiero sie najecie strachu :)

Gość raffffiii
prosilem ja by zrobila dzis rano wiec nie wiem czy zrobi a do tego jeszcze wczoraj alkohol :( nie wiem czyy wytrzymam do jutro jest tak skaplikowana sprawa ze napewno sam sobie z tym nie poradze kurde krwawienie a juz bylismy pewni ze to ookres tyle ze trwal 1,5 dnia juz wszystko czylalem o poronieniach i innch glupotach to naprawde moze byc wszystko, albo ja sobie chce to tak wytlumaczyc jak by bylo malo ostatnio rola badania i chcieli ja zatrzymac w szpitalu anemia i wogoole to istne szalenstwo

spokojnie to wcale nie musi byc ciaza!!! a krwawienie moze miec wiele innych przyczyn, poza tym krwawienie implantacyjne nie zdarza sie czesto :)

Gość raffffiii
maja nie wiem jak onna ale ja to sie nawet zastanawiam dlaczego ona tak dlugo spi przeciez to paranoja jesli nawet to nie 10 dni po zaplodnieniu takie obiawy przynajmniej mi sie wydaje pytam sie jej czy nie bola ja piersi jestem chyba chory i napewno zwariuje przez ten sex

Gość raffiku
a kochasz swoja dziewczynę?

Gość raffffiii
tu nie chodzi o milosc tylko ludzka glupote :(

Gość feel nothing
a po ile macie lat? i moze taka sprawa jak to czy uzywaliscie prezerwatywy? jesli ona jest przeziebiona to mogla miec owulacvje pozniej.

Gość raffffiii
ja 25 ona 22 lecz nie rzecz w tym poprostu mielismy chwile slabosci a przyziebienie ma od dnia zaplodnienia :) kurde chyba to juz paranoja jeszcze te omdlenia tez pewnie swoje zrobily nie wspominajac o wymiotach w dniu zaplodnienia przeciez to nie mozliwe by tak zareagowal organizm 3 dni po lekaz powiedzial ze to winna tego leku :( lecz my myslimy tylko o jednym

Gość feel nothing
nie martwcie sie na zapas :) wbrew pozorom cale nie jest tak łatwo wpasc :) a po okresie juz moze warto pomyslec o tabletkach antykoncepcyjnych?

Gość raffffiii
po okresie to ja chyba bede mial bana na sex do konca zycia bo jesli ona go nie dostanie to ja napewno :) sorry ze spytam jeszcze raz lecz czy to prada ze szansa jest lecz nie wielka z tego co wyliczam sobie przez te niby symulatory ze tak to nazwe to byl ostatni dzien lub przedostani a zaplodnienie dochodzi w ciagu 72 god. wiec zanim te moje dobrocci dowedruja to juz brama zamknieta :) przepraszam ale dales/as mi nadzieje ze bedzie dobrze dlatego roszke juz schodzi ze mnei

Gość raffffiii
tez tak mysle wlasnie pisalem jej sms bu moze zrobila bo jestesmy umowieni na jutro ale nie wytrzymam a on powinien juz byc wmiare realny

Gość ann//
rafffiii dorosły chłop a tak sie boi ciązy??? Nie ma 100% metody anty i jak ktos decyduje sie na współzycie to zawsze trzeba liczyc sie z mozliwoscia zajscia. Jestescie dorosli, ty masz 25lat!!! Ciąza to nie koniec świata!!! Oczywiście zycze zeby wszystko ułozyło sie po waszej mysli. Ale dziecko to najwieksza radosc. Musisz wspierac swoja dziewczyne a nie panikowac! Zachowuj sie jak facet z jajami.

Gość raffffiii
kolezanko jak bys znala cala historie pewnie bys zrozumiala lec poprostu bojmy sie i to jest chyba normalne i powzol ze zostawie ja dla siebie

Gość ann//
To skoro z jakis powodów tak strasznie boicie sie ciązy to zabezpieczanie sie tylko prezerwatywami to miom zdaniem głupota

Gość ann//
To ze twoja dziewczyna sie boi to jest napewno normalne ale ty powinienes byc dla niej wsparciem. Pomysl co ona musi czuc

Gość raffffiii
kolezanko moja dziewczyna nawet nie wie o tym forum nie denerwuje jej tylko poprostu swoja ciekawosc i lek chce przelac tu na klawiature bo wiem i wierze ze sa ludzie a czasem i specjalisci ktorzy sie znaja milion razy lepiej niz ja i pomoga a czasem doradza,

Gość ann//
ok kolego. Po prostu zdziwiło mnie troche ze dorosły facet tak panikuje. Napisałes ze zawiodła prezerwatywa, a nie wiedziałes ze takie sytuacje sie zdazają? ze moze peknac albo sie zsunac? Trzeba było isc do lekarza po tzw tabletke"po" stosunku. Mozna ja przyjąc do 72godzin po stosunku i nie dopusci ona do zapłodnienia. Dlaczego tego nie zrobiliscie skoro ciąza to dla was taka tragedia?

Gość raffffiii
dopre pytanie moze ze zapomnielismy o niej moze nie wierzymy ze to sie nam przytrafi a moze ze bylem i jestem pewny na 99 procent zewyszedlem sam nie wiem ale najprawdopodobnie glupota ludzka i tyle

Gość o masz......
Jak osoba w twoim wieku moze byc tak nieodpowiedzialna??? Napisałes ze masz 25lat a zachowujesz sie jakbys miał 15