Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co ja mam teraz zrobicccccccc

Pomocy !!!! co na grypę w pierwszych tygodniach ciąży

Polecane posty

rozłożyło mnie niesamowicide :( :( wysoka gorączka, ból gardła, kaszel :) co ja mam robić , co moge na to wziąć. co na goraczke??? co na ból gardła - może być strepsils czy tez nie wolno :( pomocy tragicznioe sie czuję, a dzis jeszcze sobota i nie moge isc do lekarza :( dopiero w poniedzialek :( :(

Gość do jasnej ciasnej
do lekarza ,to niebezpieczne na poczatku ciąży,mieszkasz na księzycu ,że nie mozesz wezwac lekarza?no proszę cię :o

Gość a moj byly
cholera przestancie sie leczyc na wlasną reke bo to chore jest. Wiekszosc lekow nie wolno przyjmowac w ciazy. Jedynie co mozesz wziąć to tantum verde dropsy i ssac sobie ale nie pomogą na grype a jedynie zlagodzą podraznienie gardla. Lepiej zainwestuj 30 zl na wizyte w prywatnym gabinecie. Bo nie wiem czy wieceie ale nie leczona grypa to dopiero kosmos. A przeciwgoraczkowe to tylko apap i ewentualnie syrop ambrosol .

Gość tak mi ciezko
kurcze może jakies domowe sposoby sok z malin czosnek mleko a wysoka ta gorączka

Gość no maliny
na pewno nie bo dzialają poronnie

dzieki za odpowiedz... dzwonilam i probowałam się umowic na wizyte do 3 prywatnych klinik ( u nas wizyta to min. 70 zł i nuie chodzi o pieniadze). Wszedzie na recepcji dostałam odp., że nie mają wolnych miejsc - prosiłam, mowilaam, ze jestem w ciazy i nic ...normalnie NIC :( nigdzie. umowilam sie dopiero na poniedzialek. a do lekarza zawsze chodze prywatnie,wiec nie zarzucajcie mi, ze szkoda mi pieniedzy... myslicie,mze sie nie martwie. umieram ze strachu i nie biore ZADNYCH leków, pytam o inne sposoby :(

Gość tak mi ciezko
nie sok z malin tylko wywar z liści

Gość ciocia dobrarada
moze poslij kogos z rodziny, by kupil leki na grypę,ale takie które mogą przyjmowac kobiety w twoim stanie. Poza tym siedz w domu i sie dogrzewaj. Pij mleko z miodem i masłem- dobre na gardło

Gość to Jasneeeee
tja,juz ci uwierzę ,że nie ma nigdzie lekarza,wez przestan! chcesz stracic ciąze czy jaja sobie robisz ?

dzięki, spróbuję tego mleka ;(

Gość ciocia dobrarada
moze faktycznie nie ma lekarza!pij duzo ccieplych napojow i lez w łożku do tego pomiedzialku

Gość jak to nie ma.
kazdy lekarz przyjedzie do ciezarnej na wizyte domowa więc nie chrzań :O

Gość ciocia dobrarada
moze u Ciebie tak jest!gdyby mogla isc do lekarza, to nie zakladala by tutaj topiku!zamiast jechac po niej, dajcie jej jakies domowe sposoby wyleczenia sie

Gość no maliny
może poszukaj całkowicie prywatnego gabinetu, z teo widzę dzwoniłas do klinik(dużych)tam zawsze jest komplet. Poszukaj osiedlowego lekarza

Gość ciocia dobrarada
bardzo dobre na pezeziebienie są ogórki kiszone i kapusta kiszona. Mają duzo witaminy C. Mozesz sprobowac

gdybym mogla NA PEWNO Bym poszła, i nie musialbym teraz tego czytac ....ja pytam o rade, bo nie wiem co mam robic , jak poszlam na izbe przyjec z grypa, to babka mnie wyslamia i powiedziala, ze od grypy sie nie umiera, u prywatnego lekarza NIE MA MIEJSC na dzisiaj :( w kazdym razie dziekuje za niektore "dobre" rady

no maliny - o tym nie pomyslalm, dziekuje, zaraz poszukam w internecie

ciocia dobra rada - dziekuje za dobre slowo , zaraz wysle M po ogorki kiszone , bo nie mam aktualniue w domu

Gość helio33
w ciąży polecam Heel Engystol. Na gorączkę paracetamol. Tylko te leki brałam w razie przeziębień i dzidziuś urodził się zdrów jak ryba. Engystol jest lekiem homeopatycznym, dlatego można go spokojnie brać a działa przeciwwirusowo i hamuje rozwój choroby. Na kaszel syrop z cebuli pomoże.

Gość gość
Na gorzczke paracemol, na gardlo tantum verde-jest genialny a na kaszel syrop prawoslazowy. Ewentjalnie jeszcze oscillococinum-ale to homeopatia-ja w tl nie wierze. Ja bralam jeszcze na przeziebienie rutinlscorbin-oczywiscie w porozumieniu z lekarzem