Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiulaaaa24

Hemoroidy Zewnętrzne cz 2

Polecane posty

Gość kasiulaaaa24

Witajcie ja miałam operacje 2 tygodnie temu .Fakt faktem ze wyprużniam się teraz co dzień a nie raz w tygodniu,po operacji pierwsza doba i pierwsze wyprużnienie to było straszne!!! :(ale da rady wytrzymać.Teraz jest już dobrze.Lecz wkurza mnie to że mam przy odbycie jeszcze pare baliników nie wiem czy to jest opuchlizna czy to sa hemoroidy mam Nadzieje że mi to zniknie.Bo teraz wygląda to gorzej niż przed zabiegiem:(:( Ps a co do samej operacji nic nie czułam znieczulenie od pasa w dół więc to nic strasznego!!!

Gość ile masz lat i
jak to wygladalo przed operacja??wez opisz i jakie mials objawy??

Gość ile masz lat i
co znaczy zewnterzne?

Gość kasiulaaaa24
Mam 24 lata hemoroidy pojawiły mi się w 8 miesiącu ciąży 3lata temu.Od tamtej pory stosowałam mascie czopki .Lecz żadnej poprawy nie było gdzieś 1,5 roku temu wyszły mi 2 gózki zewnętrzne i się już nie schowały.To był dla nie straszny dynskomfort.choć nie krwawiło i nie piekło to miałam straszny problem z wyprurznieniem:( szczeże to poszłam na tą operacje ze względu na ten dynskomfort ale co z tego teraz mam tego jeszcze więcej!!!!

Gość ile masz lat i
ojj to wspolczuje ale nie panikuj jestes jeszcze krotko po operacjiw wyproznieniu moze ci pomoc siemie lniane mielone i dobrze robi na jelitka,mam nadzije ze bedzie u ciebie ok i sie nie drnerwuj bo stres negatywny ma wpyw🌼

Gość ile masz lat i
one smame moga sie pochowac

Gość kasiulaaaa24
No licze na to że się wchłoną:)

Gość ile masz lat i
no wlasnie badz dobrej mysli i spokojnie:)

Gość ernestyna11111
mam za miesiąc operację hemoroidów bardzo się boję napiszcie o swoich doswiadczeniach

Gość kATIA0005
Do TAAL - jeśli tak Cie strasznie bolało po metodzie Barrona, to chyba musiałaś mieć źle zabieg wykonany. Kilka osób sie tutaj wypowiadało po tym zabiegu i u nich wszystko jest ok. Wiadomo ze na poczatku jakis dyskomfort jest, ale da sie wytrzymać. Także współczuje Ci tego bólu. Ja w lutym ide na rektoskopie i wtedy lekarz mi powie ile mam hemoroidów do usuniecia i jestem zdecydowana na metode Barrona. Samo to jakbym chciała miec kiedys jeszcze jedno dziecko to trzeba to wyleczyc bo przy parciu moga peknąć i mozna sobie kłopotów narobić.

Gość lakiluk
Czesć, nie mam hemoroidów zewnetrznych (nie widzę ich) jednak od jakiegoś czasu czuje sielne ukłucie w odbycie, tak że prostuję sie od razu do piony np. kiedy siedzę. Mysle ze to moga być hemoroidy wwnetrzne albo po prostu jakiś skurcz od siedzenia itp. Nie mam krwawien, zaparć itp. Ogiolnie zawsze starałam sie dobrze odzywiac i duzo pić. Nie wiem co to jest. Ma ktoś z Was takie uczucie? Silne ukłucie np. 2 razy dziennie. I koniec.

Gość iwona69
witam,mam pytanie a raczej parę pytań...jestem po 2 porodach i czesto przeszkadzały mi hemoroidy...po stosowaniu maści przechodziło.jednak tym razem mam małą śliweczkę i co gorsza zrobił mi się w niej zakrzep,poszłam do chirurga i on mi go dosłownie wycisnął(skrzep),dał Detralex i procto-glyvenol do smarowania.zabieg miałam w piatek rano,nie boli już tak ale ciągle mam ten hemoroid na wierzchu i pobolewa,kłuje...czy on się schowa czy długo jeszcze tak bedzie mnie męczyć...a może iść do proctologa?

Gość kATIA0005
do Iwona69 - ja na Twoim miejscu poszłabym do proktologa. Dziwie sie że tak odrazu Ci to wycisnął bez żadnych badań np rektoskopii lib podobnych. Ja tez byłam swego czasu u chirurga i powiedział ze mam III stopien i skierował di szpitala na zabieg, a potem poszłam do proktologa i okazało sie że mam II stopien, bede miec robiona rektoskopie i potem metode Barrona. Trzeba iść do chirurga proktologa, bo to on właśnie sie zajmuje tą dziedzina, a zwykły chirurg ma specjalizacje ogólną czyli jest od wszystkiego.

Gość kasiulaaaa24
U mnie jest juz lepiej opuchlizna trochę zeszła mam nadzieje że zniknie to wszystko samo,W środe idę na wyciąganie szfów ciekawe czy będzie boleć.....hmmm ciekawi mnie to jak to będzie wyglądać jak się do końca zagoi!!!!

U mnie było strasznie. Byłam na kontroli u lekarza powiedział że hemoroid sie zaleczył teraz jest ranka, która musi sie zagoić i obrzęk i to zapewne on wychodzi jak korzystam z łazienki. I mam go wciskać z powrotem jakby wychodził i używać maści. Jest już tydzień po kontroli a ja nadal mam ten problem. Masakra i porażka. Na następny zabieg nie pójdę nawet jakby ktoś mi miał zapłacić. Nigdy w życiu. Brrrrr i tak teraz jest strasznie a pakować się w to jeszcze raz. Nie nie nie.

Gość kATIA0005
Nie wiem czy ktoś to jeszcze czyta, ale napisze bo byłam dzisiaj na rektoskopii. Badanie wogóle mnie nie bolało, z jelitem grubym wszystko ok. Co do hemoroidów to w środku są one w porządku, tylko dwa są powiekszone i wypadaja na zewnątrz. Lekarz założył mi dzisiaj gumke na jednego hemoroida. Troszke kłuło i szczypało, ale czuje sie bardzo dobrze. Moge swobodnie siedzieć, chodzić, poprostu normalnie funkcjonować. Jedyne co czuje to delikatne ciągniecie, że coś tam w środku mam. Mam leki przeciwbólowe, ale narazie nie bede ich używać bo nie ma takiej potrzeby. Za dwa tygodnie ide do kontroli, wtedy napisze jak sie to zagoiło. pozdrawiam