Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Brisa V

WŁOSY FARBOWANE- sposoby na wypłukanie koloru

Polecane posty

Gość Brisa V

są takie? ;( zalezy mi żeby czarny się wypłukał :(

Gość obciąć tylko nie da rady inacz

Gość Brisa V
Ojojoj :( poważnie?

Gość ejbisi
Nie ma sposobu, miałam ten sam problem. Miały byc brązowe a wyszły kruczoczarne. Fryzjerka poleciła mi balejaz zeby rozjasnic. Efekt? Kruczoczarne włosy z pomaranczowymi pasemkami :o Moze spróbuj ufarbowac na ciemny brąz ale jakąś naprawdę dobrą farbą i stopniowo dobieraj coraz jasniejszy kolor.

Gość ... glamour
Jaśniejszy kolor nigdy nie pokryje ciemniejszego :o Mi też przez przypadek kiedyś wyszły czarne włosy i niestety musiałam stopniowo pozbywać się go pasemkami ... trwało to pół roku :o Podobno Avon ma w swojej ofercie jakiś szampon oczyszczający, który dobrze radzi sobie ze zmywaniem farby (oczywiście nie zmyje jej do końca). Ale nie posiadam tego cuda tylko czytałam o nim na jakimś innym forum. Z mojego doświadczenia powiem Ci, że szampony przeciwłupieżowe trochę zmywają farbę, ale nie można się nastawiać na nie wiadomo jakie efekty.

Gość Brisa V
Dziewczyny... co nas podkusiło? :( Już mam 3cm odrosty swoje naturalne średnio brązowe, a bardzo mi się nie podobają odrosty :( ale jakbym chciała znowu ufarbować, to musiałabym na czarno, bo rzeczywiście z ciemniejszego jasniejszy nie chwyci... a myślicie, że balsamy do włosów, odzwyki wypłukują trochę kolor?

Gość ... glamour
Raczej nie :(

gdzies slyszalam ze na taki problem mozna kupic najtanszy szampon do wlosow, taki najzwyklejszy i nalozyc go na wlosy tak jak maseczke, na jakies 30min i to podobno wyplukuje troche kolor. ja tego jeszcze nie praktykowalam ale gdzies czytalam o tym

Gość ... glamour
Wątpię, że najtańszy szampon coś poradzi ... Kochana, ja już myłam włosy proszkiem do prania i faktycznie czarny troszkę zszedł, ale ... nadal był czarny :(

Gość moj sprawdzony sposób
to szampon przeciwłupieżowy - ten najdroższy, który kupuje się w saszetkach w aptece (zapomniałam nazwy, reklamują go często w tv). Inne może też - ale nie wiem. kiedyś miałam za ciemne włosy po farbowaniu - wystarczyła 1 saszetka, dlatego chyba nie warto kupować całego.

Gość Brisa V
Ja też myślę, że zwykłe szampony dobre... Unikać specyfików do włosów farbowanych... bo te zatrzymują i chronia kolor przed wypłukiwaniem

ale nie wystarczy tylko umyc wlosow zwyklym szamponem tylko trzymac go na wlosach jak maseczke, okolo pol godziny

Gość Brisa V
ale po takim czymś, to przeciez łuj na włosach bezie... myslę, że pół godziny to trochę za długo