Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Letnia noc

kamienie na wątrobie w ciąży

Polecane posty

Mam straszny kłopot.W zeszłym tygodniu zdiagnozowano u mnie kamienie na wątrobie. Nic teraz z nimi nie można zrobić dopiero jak urodzę a ból dokucza strasznie. macie może jakieś pomysły jak złagodzic dolegliwości jak wytrzymać z tym bólem jeszcze 16 tygodni?

No-spa i unikanie tlustych posilkow, w tym \"tlustych\" slodyczy typu czekolada

to wszystko są osłonowe, (nie znam się na kamieniach;) ale co ma im dać nospa? rozmiękczy je? ) w ciąży i tak nic z tym nie zrobisz jak pisałaś, to przynajmniej złagodzi ten tępy ból okolic wątroby. zapytaj w aptece czy są przeciwwskazania ale nie sądzę. liv jest najtańszy, szanuj wątrobę i czekaj do rozwiązania. powodzenia

Staram się, dieta to rzecz oczywista tylko te cholerne bóle nie dają mi spokoju. Zastanawiam sie skąd te przeklate kamienie sie wogóle wzięły, nigdy dotad nie miałam problemów z watroba. Masakra po prostu

ja jestem w 10 tygodniu a mam kamien na nerce ;/ tez jak dostajke ataku kolki to sie z bolu zwijam ;/ leze caly dzien ewentualnie spie i biore nospe

Asiaaaa serdecznie ci współczuję, leżałam w szpitalu z dziewczyna z kolkami nerkowymi i widziałam jak ona cierpi.

mnie było trochę ciężko w ciąży ze względu na dwójkę dzieci w brzuchu;) a nie na wątrobę po rozwiązaniu zaczęto mnie leczyć

zdziwiona rzeczywiscie nie znasz sie na kamieniach:) leki ktore wymienilas nie \"rozmiekcza\" kamienia ani nie zmniejsza bolu w napadzie kolki zolciowej a wiesz dlaczego? dlatego ze bol powstaje kiedy zlog probuje przecisnac sie przez przewod pecherzykowy i zaklinowuje sie w szyi pecherzyka, w tej sytuacji pomagaja leki rozkurczajace miesnie gladkie takie jak No-spa wlasnie... leki o ktorych mowisz maja glownie za zadanie ochraniac komorke watrobowa no i dzialaja \"odtruwajaco\", Essentiale moze przy regularnym zazywaniu ZAPOBIEGAC powstawaniu kamieni albo powiekszaniu sie juz istniejacego, natomiast zaden z tych lekow nie uwolni od bolu w napadzie kolki, Hepa merz jest poza tym, z tego co mi wiadomo, przeciwskazany w ciazy, czy pozostale leki tez, to nie wiem... autorko - nie dziw sie ze masz kamienie zolciowe, ciaza niestety sprzyja w ich powstawaniu, jesli bole beda bardzo silne, bedziesz wymiotowac albo goraczkowac zglos sie na pogotowie, dostaniesz leki dozylnie unikaj tlustych, pikantnych pokarmow, powoduja one silniejsze wydzielanie zolci i co za tym idzie nasilaja obkurczanie pecherzyka, przestaw sie na gotowane, lekkostrawne pokarmy jesli zlog jest malenki to jest szansa ze sie wydali samoistnie powodzenia zycze:)

zdziwiona - wlasnie doczytalam ze masz WZW, w tej sytuacji leki ktore wymienilas maja sens, w kolce nie...

no to faktycznie nie mam pojęcia, właśnie przeczytałam ulotkę z Hepa - Ciąża i karmienie: przez zastosowaniem leku należy poradzić się lekarza

Gość vedfgggg
kamienie na wątrobie pierwszy raz słyszę, owszem są kamienie w woreczku żółciowym czy w nerce a nie jak ktoś napisał na nerce