Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bunia10000

dostałam pocztą kartę kredytową cetelem bank, co z nia zrobic??

Polecane posty

Gość bunia10000

hej, , wczesniej bralam cos na raty, bylo jedynie napisane ze mam sznse otrzymac taka karte w razie terminowej splaty, czy mam to potraktowac jako propozycje banku i wyrzucic karte czy tez musze jakos specjalnie z niej rezygnowac, czy mial ktos podobna sytuacje?

Gość bunia10000
dzięki za odpowiedz, bałam się wlasnie ze może faktycznie nieumyslnie cos podpisalam przy zakupie sprzetu na raty, ale jedyne co widzę to tę 'mozliwosc' otrzymania karty, prawdę mowiac odruchowo chwycilam za nozyczki i ją pocielam, a potem zaczelam sie dopiero zastanwiac czy dobrze zrobilam :/

Gość sondaczka
mi pare bankow ciągle takie karty przysyłają a ja juz mam dwie inne uważam że to jest dręczenie człowieka

Gość Ingridka
Jak użyjesz tej karty to będziesz już płacic za jej utrzymanie,do póki nie ruszysz jej to potraktuj ją tak jakby jej nie było.Też miałam ten problem

Gość bunia10000
wiem ze zeby ja uzywac trzeba ją aktywowac telefonicznie, karta zostala juz pocietą mam wiec nadzieje ze nie przyslą mi czegos do zaplaty ;(

A dlaczego mieliby ci przysłać? Przeciez nie prosiłas ich o to. Karta przyszła zwykłym listem, nie udowodnią ci, ze ją dostałaś :P

Gość sondaczka
jak to dlaczego ? Liczą że ktoś poczuje sie zobowiązany i bedzie korzystał z tej karty ja o nic nie proszę a już z 15 takich kart dostałam i dalej nie rezygnują

ja mowilam doradcy ze tkaiej karty nie chce on powiedzial, ze jak dostane to mam ja przeciac i odeslac i napisac, ze nie chce i rezygnuje. Bralam sprzet na raty w euro rtv agd i w umie niestety wciskaja ta karte durna :/

Gość Ingridka
Nie ma problemu, dopóki nie zapłacisz tą kartą.Wiem,bo dokładnie to sprawdziłam.Było to jakieś 1,5 roku temu i nie mam problemu.

Gość bunia10000
edytek ale niby dlaczego jeszcze mam placic za list w ktorym mialabym przeslac karte? ja ją wyrzucilam juz, mam nadzieje ze nie zrobilam zle :/

Gość jesli wyrzuciłaś niezniszczoną
to ktoś może z niej korzystać na twoje konto...

Gość bunia10000
nie no jak juz pisalam wczesniej pocielam ja na kawałki, ponadto nie byla ona aktywowana

Gość hohelik
W umowie która była podpisana była informacja o karcie kredytowej. Jeśli ktoś nie chce jej otrzymać musi wysłać oświadczenie że nie jest karta kredytową zainteresowany, jeśli ktoś ją otrzymał a nie chce mieć zdolności kredytowej obniżonej może wysłać również pismo z info że rezygnuje z jej użytkowania a karte zniszczył we własnym zakresie. Mam nadzieje że jest to odpowiedź wyczerpująca. Na przyszłość proponuje nie słuchać sprzedawców w punktach kredytowych tylko przeczyć umowę. Oni zazwyczaj nie mają o tym pojęcia ponieważ są pracownikami sklepu przede wszystkim i otrzymują prowizje od każdego kredytu (zależy im na "wciśnięciu" towaru).

Generalnie to nie wiem.. doskonale się nadaje do uformowania koki w ścieżkę taka karta. :classic_cool:

Myervin, ty narkusie :P Ja od razu panu, ktory do mnie dzwonil, jak wzielam cos na raty, powiedzialam, ze nie bede z tego korzystala, powiedzial ze nie musze i ze nie wiaze sie to dla mnie z zadnymi konsekwencjami. I chuj im w rylo, jebanym zlodziejom bankowym.

Gość razem
Ramagga! Gratulacje za słownik! A jak bank finansował twoje ratalne fanaberie, to dobrze było? Trzeba było pooszczędzać i nie wchodzić w kontakt z \"byle kim\"

Gość PMP
hohelik, nie pisz głupot. W umowie kredytowej jest pole do zaznaczenia nt. karty kredytowej i inne nt. ubezpieczenia. Wypełniając umowę kredytową na towar powiedziałem pracownikowi że nie chcę ubezpieczenia oraz że nie życzę sobie wydawania karty kredytowej. Sapał że bez ubezpieczenia może być trudniej ale nie było. Taką kartę o jakiej piszą na wstępie dostałem i nie jest to karta powiązana z kredytem jaki brałem na towar w Euro AGD. To karta, którą de facto dostałem dzięki poprzedniemu zakupowi na raty (spłacałem regularnie raty), próba wciśnięcia klientowi karty kredytowej z nowym limitem i kredytem. Ta karta nie jest powiązana z poprzednią umową i nie trzeba jej wypowiadać ani niczego deklarować bankowi. Dopóki jej nie aktywujesz nic nie musisz robić. Można pociać i wyrzucić.

taka karte nalezy przeciac wzdłuz paska magnetycznego,włozyc do koperty i napisac tylko ze z niej rezygnujemy. dadza spokój.

Gość bo nie mogę zaraz padnę
a ja takie zbieram , wnuczka będzie miała do zabawy :P

Gość i sie wyda
A ja głupia kiedyś aktywowałam karte z cetelemu właśnie . Spłacałam chyba z 5 lat