Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Studentka ze Śląska

Brońmy dr Migalskiego przed starymi kombinatorami!

Polecane posty

Gość Studentka ze Śląska

W Polsce normą jest, że profesor przez 20 lat prowadzi ten sam wykład, z własnego skryptu, nie przejmując się zupełnie nową literaturą, badaniami, odkryciami. Opinie studentów skarżących się na beznadziejnych profesorów są zbywane :( Na szczęscie są ludzie, którzy próboja to zmienić jak choćby genialny politolog Marek Migalski.

Gość popieram Cię studentko
moj znajomy arbajtowal kiedys w szkole wyzszej. Z jego opowiadan wynikalo, ze kadra Hohszuli gotowa byla zrobic wszystko dla kasy. On tez cierpial nędzę i był bliski wykolejenia z braku geldu. Gdy zobaczyl, ze jego zona zarabia wiecej, jako urzedniczka w jakims zakladzie pracy, rzucil uczelnie i zostal rzemieslnikiem. Jako rzemiecha odżył, odpasł się i odstresował. Teraz spi do oporu i kosi kasiorę :) Szczerze napisze, ze nauka polska stracila bardzo zdolnego czlowieka, ale za to gostkowi i jego rodzinie się poprawiło.

Gość prof Wolniewicz fajnie to
objaśniał bodaj w programie Pod prąd :classic_cool: Za powód upadku, zwłaszcza nauk humanistycznych, uznał właśnie zmiany w kryteriach doboru kadr do pracy ma uczelniach. Dawniej obowiązywała zasada, że na uczelni zostawali nie gorsi (nie mniej zdolni) niż ich nauczyciele. Teraz pilnuje się zasady, aby przypadkiem nie przyjąć do pracy lepszych od siebie 😡.

Gość Oddajmy głos samemu dr M
"Byłem dwa lata temu na konferencji naukowej. Z czterech referatów wstępnych jeden był sensowny, trzy - wygłoszone przez profesorów - żenujące. Dwa zupełnie nie na temat, a trzeci był opisem kolejnych etapów integracji europejskiej na poziomie pierwszego roku europeistyki. Wstałem i poprosiłem o wyjaśnienia, dlaczego mówią nie na temat. Potraktowano mnie jak człowieka, który puścił bąka w salonie, bo jak doktor śmie zwracać uwagę profesorowi?! Rok później ci profesorowie przyjechali z równie beznadziejnymi referatami! Dlaczego? Bo nie spotkały ich żadne konsekwencje. Gdyby zostali choćby skrytykowani za to, że kompletnie nie przygotowali się do konferencji międzynarodowej, nie pozwoliliby sobie na to, by po roku zrobić to samo. Zero wstydu. "

Gość w51 bezlog
Ad. Tytuł topiku Bardzo słusznie, popieram i zapraszam www.swiatowid.fora.pl