Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona26666666

pytanie o poród

Polecane posty

Gość ona26666666

mam takie pytanko do kobiet, które maja filigranową budowę ciała i już rodziły. Chodzi mi o poród sn czy jest on mozliwy gdy jest się drobną i tam na dole naprawdę ciasną. Planuje za jakis czas byc w ciąży i moja koleżanka stwierdziła że powinnam rodzić przez cc. W sumie to brałam pod uwagę poród poprzez cc, ale chciałabym też się dowiedzieć czy drobne kobiety mogą urodzić w sposób naturalny bez żadnych powikłań.

Gość ///ll
racja kobiety ,,malutke,, maja łatwiej zazwyczaj rodzic dzieci

Gość pananansjd
kuźwa ale ludzie wymyslają problemy

Gość ona26666666
No tak, ale ja tam na dole jestem bardzo ciasna i nawet mój lekarz powiedział w żartach "Badać panią to jak badać dziewicę" i dlatego zastanawiam się czy dziecko będzie mogło się wydostać. Nie chcę też byc nacinana, bo to podobno nie jest takie dobre, a na poród bez nacięcia to chyba nie mam szans:(

Głupoty Ci koleżanka gada. O tym zadecyduje lekarz, cc to nie taki luksus jak się wydaje, to poważna operacja, a jeśli chodzi o ból - to znieczulenie, oczywiście.

Gość stara dobrawiola
nie wiem ale wydaje mi sie ze wystarczy byc wycwiczoną kobietą wgimnastykowaną zeby miesnie nie byly zwodczale wtedy nie ma problemu.

własnie te drobne maja łatwiej !! sprawdzone na sobie:) i mój gin tez tak mówił od początku..nie martw sie:)

Gość ona26666666
Mam nadzieję, że dobrze wszystko będzie. Jednak wciąż się waham i sama nie wiem co wybrać...

Gość henk1
Ale masz problem na wyrost.Po pierwsze najpierw zajdziesz w CIĄŻE, Odczekasz 9 mc-y ,A następnie znajdziesz sie może na oddziale położniczm gdzie TO JEDYNIE POŁOŻNA I LEKARZ PROWADZĄCY zdecydują o sposobie rozwiązania( i nikt inny).Każdy organizm reaguje inaczej i Twoje plany i obawy są bezpodstawne.Zadaj pytanie jak urodzisz (te same) i daj odpowiedż na forum.

Gość ona26666666
henk1 tu się mylisz, bo zachodząc w ciążę będę juz świadoma jak chcę rodzić. Nikt za mnie decydować nie będzie, jak będę chciała urodzić poprzez cc to tak też urodzę, ale chciałam się dowiedzieć tylko czy drobne kobietki tez mają szanse na poród sn

ja tez jestem drobnej budowy i za dwa m-ce bede rodzic i wczesniej myslam ze bedzie to cc ze wzgledu ze nosze okulary ale dno oka mam wporządku i jestem przekonana do sn.

ja też n ie jestem wielka 164cm,55kg-urodzilam 3 dzieci siłami natury i dziękuję za to Bogu,że tak a nie inaczej.Dodam,ze moje dzieci do małych nie należały,bo dwoje z trójki ważyły ponad 4 kg.

Gość ona26666666
jina a nie boisz się tego nacięcia? Bo ja ogólnie to jestem wytrzymała na ból i nie chodzi mi o lęk przed bólem ale o to czy przy drobnej budowie taki poród przejdzie bez komplikacji i czy to nacięcie jest konieczne

Gość ona26666666
Karusia ale ja mam 168cm i ważę 47kg:(

Gość ona26666666
błąd nie 168cm a 158cm:)

onaaaa...... ja tez mam wzrost 158 i wage przed ciążą 49. Jasne że się boję nacięcia ale ten zabieg wykonuje sie tylko w razie konieczności ale nikt ci nie zagwarantuje zadnych komplikacji czy przy SN czy przy CC

przed pierwszą ciążą ważyłam 50 kg,dasz radę wiesz co?mam koleżankę ma 150cm wzrostu,waży45kg,a rok temu urodzila syna 4850 ważył.Dasz radę.Zresztą jak coś,to lekarz stwierdzi czy jest wskazanie do cc

Gość ona26666666
Chyba jednak zdecyduje sie na cc:( Za bardzo boję sie nacięcia i tego, ze pochwa mi się rozluźni. No ale jeszcze pogadam o tym z mężem:)

Gość ja mam dokladnie tak jak ty
158 i 45 wazyłam przed ciążą, ale nie chodiz o wzrost i wage a o wymiary miednicy. ja rodziłam przez cc i ciesze się bo i tak cięzko było lekarzom wyjąc maluszka

hej ja tez przed ciaza wazylam 52kg. no i za 3tyg mam termin i strasznie panikuje przytylam juz ponad15kg no i boje sie ze juz nie wroce do dawnej wagi:(

ale ja nie wiem o co chodzi z tym nacięciem. Ja mam 160 cm wzrostu waga z przed ciąży to ok 44, 45 kg. Rodziłam siłami natury, nacięcie miałam i gdyby nie to że mi szwy sciągali pewnie nawet bym nie wiedziala ze mi coś nacinali:) No wogóle ani nie czułam tego nacinania, ani teraz w żaden sposób tego nie odczuwam. Rodziłam 2 godziny, dziecko ważyło równo 3 kg.

teraz waże tyle samo co przed ciażą, mam nieco bardziej płaski brzuch o dziwo!!!!! i chudsze uda, za to piersi rozmiar do przodu. Poprostu przy dziecku tyle ruchu ze nie ma kiedy jesc i sie spala wszystko:)

Gość dorcia33
Do ona26666666 nie zamartwiaj sie wczesniej.Nie sluchaj kolezanek ,czasem zazdroszcza drobnej figurki i dlatego tak klepia.Mam przyjaciolke taka drobniutka ,malutaka ,a po porodzie powiedziala,ze tak sie bała a nie potrzebnie,

mam jeden rozstęp pod jedną piersią, w zasadzie nie widoczny ale ja wiem że on tam dziad jest:)

jejku ja jestem w 37tc i mam na piersiach i udach smaruje sie mascia ni i moze mimimalnie pomoglo. a czy dlugo dochodzilyscie do figury sprzed porodu??

Gość miniek
Dziewczyny, spokojnie:) ja rodziłam obu moich synków sn i przy pierwszym miałam nacięcie. Nic strasznego ale fakt sytuacja mało komfortowa przez pierwszy tydzień, dopóki szwów pielęgniarka nie ściągnęła. Potem było już dobrze

ja sie smarowalam zwykłą oliwką dla niemowląt w trakcie ciąży, ale to tylko do 7 miesiąca bo potem miałam skurcze a wtedy nie wolno masować brzucha. Do figury z przed ciąży dochodziłam jak to się mówi, około 2-3 tygodni bo ze stresów, zgryzot, braku pomocy skąd kolwiek i oczywiscie z powodu karmienia nic nie jadłam i mało spałam:) Był czas ze jak patyczak wyglądałam.

Gość takaJednaOna
Madooonna dzięki, pocieszyłaś mnie naprawdę:) No cóż teraz nie pozostaje mi nic innego chyba jak tylko swoje plany o dzidziusiu urzeczywistnić:)