Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona26666666

pytanie o poród

Polecane posty

Gość miniek
ja przez pirwsze pół roku tyłam, pomimo że karmiłam piersią ale figurę sprzed ciązy a nawet szczuplejszą tak około roku mi zajęło. Teraz strasznie przezywam bo wczoraj podjęłam decyzję ze odstawiam młodszego synka od piersi. Synek to nawet dobrze znosi ale ze mną gorzej

będzie dobrze:) i serio rodziłam 2 godziny:) juz to nie raz tutaj opisywałam na kafe;) także reguły nie ma:)

Gość ona26666666
A moge się zapytać o stan pochwy po pordzie? Dla mnie to jednak jest ważne, a teraz tyle się słyszy na ten temay nie fajnych rzeczy:( Więc czy jest odczuwalna różnica? Ja wiem że u każdego to inaczej występuję ale może ktoś mi napisze jak jest po tym pierwszym porodzie

już o tym pisałam przed chwilą na innym topki:) stan taki sam jak z przed ciaży. ani ja ani mąż różnicy nie widzimy. Zero problemów.

kurcze ciekawe czy mi sie uda wrocic do kilogramow sprzed ciazy i ciekawe ile mi to zajmie:(

Gość ona26666666
To masz szczęście madooonna. Ale nie u każdego tak jest i ja się boję że u mnie nie będzie za dobrze:(

kurcze ale napisałam, nie widzimy;) chyba bardziej adekwatnie bedzie ze nie czujemy:) bo w sumie sobie tam nie zaglądam:)

no nie wiem czy mam szczęście. Widzisz nie warto się martwić bo są takie "przypadki" jak ja, że się nic nie zmienia w budowie ciała a poród wygląda dość optymistycznie:) Też się bałam jak ja urodze itp no ale było spoko. Może warto takie pozytywne przykłady sobie brać do wyobraźni;)

co do kilogramów itp to uwazam ze naprawde dziecko tak je "wyciąga" jak najlepsza dieta. Za to juz pisałam na innym temacie, ryj miałam jak niewypał:) pełno wulkanów i kraterów;) czyli ostry nawrót trądziku młodzieńczego:) no i włosy mi leciały garściami.

Gość dona9898
no to teraz ja 164 waga 42kg przed oczywiście 3 godz i córcia 3250kg!odnośnie rozstępów od samego początku 3 tydzień oliwka na brzuszek i 0 śladów po ciąży!!! na porodówce waga wskazala 60kg głowa do góry nam jest łatwiej!

Gość ona26666666
Dziewczyny poważnie? Drobne mniej tyją itd? Bo moja mama mi to cały czas powtarza ale nie chce tylko na jej opini polegać. Ona jak mnie rodziła ważyła zaledwie 60kg. i cały czas pociesza mnie że przy drobnej budowie to szybko urodzę i śladu nawet nie będzie. Słabo jej wierzyłam ale teraz jak was czytam to dochodzę do wniosku że moze i miała rację:)

no jasne ze drobne mniej tyją, bez kitu. Słuchaj mamy, moja mama mojej budowy, urodziła 3 dzieci i w wieku 53 lat ma rozmiar 38

autorko, to ze jestes drobnej budowy wcale nie oznacza ze musisz miec cc - tak jak pisaly dziewczyny wczesniej, nie raz latwiej urodzic drobnej niz wiekszej co do kg pociazowych to jezeli nie masz tendencji do tycia to najprawdopodobniej same beda Ci spadac (zwlaszcza jesli bedziesz karmic piersia) ja wrocilam szybko do swojej wagi przedciazowej a potem jeszcze 2 kg w dol i tak juz zostalo. pozdrawiam :)

Gość ona26666666
Moja jak mnie rodziła też była drobna ale jednak trochę wyższa niz ja. Najważniejsze jednak to że po porodzie ze mna wcale nie przytyła, zero rozstępów itd. No ale jak miałam 10 lat to urodziła brata i przytyła niestety po nim i rozstępy się pojawiły. Ale do dziś twierdzi że ja przy pierwszym porodzie nie mam sie czego obawiac bo bedzie mi łatwo, a przy drugim to niestety trzeba zadbać o siebie bardziej. No ale po waszych wypowiedziach widzę że mama moja rzeczywiście miała rację:) Mam więc nadzieje ze moj poród bedzie taki jej (bo rodziła mnie tylko 30 minut) pocieszyłyście mnie, dzięki wielkie:) ale jakaś wątpliwość z tą cesarką jednak zostaje niestety:(

dokladnie tak jak madonna pisze. moja mama zawsze szczuplutka, po porodzie wyszla ze szpitala w swojej przedciazowej spodnicy :) ja mialam brzuszek pociazowy ale po 3 tyg dopinalam juz swoje przedciazowe spodnie a potem juz tylko w dol :)

Gość ona26666666
kluska a też jesteś drobna? i po ciąży stosowałaś jakąś dietę? Bo moja mama nic nie robila, ot tak po prostu urodziła mnie i od razu figura świetna jak sprzed ciąży:)

nie jestem jakos wyjatkowo drobna ale do duzych tez nie naleze :) mam 168 cm. przed ciaza wazylam 54 kg. po ciazy 52 kg (i tak juz od miesiecy). przed porodem 69 kg (nie mam pojecia jakim cudem bo mialam doslownie tylko brzuch i z tylu nie bylo widac ze w ciazy) nie stosowalam zadnej diety ani cwiczen. raczej odwrotnie. uwielbiam czekolade i lody i jem tego duzo, czasami nawet pozno w nocy. to jest uwarunkowane genetycznie.

a i co do nacinania to ja nie bylam nacinana ale peklam troszeczke. mialam jeden szew w zewnetrznej warstwie i jeden w wewnetrznej. po szyciu przez kilka dni nie bylo to przyjemne, wrecz bolalo (ale nie caly czas tylko jak szlam siusiu :O ) ale do przezycia. a roznicy z pochwa ani ja ani maz nie odczuwamy :)

madonna nie zupelnie. mam dosc szerokie biodra (sylwetka kobieca z biodrami i wcieciem) i uwierz mi nie wygladam na chudzine tylko tak normalnie szczuplo :) wiecie co? jedyne co mnie zasmuca to ze piersi mi zmalaly. mialam zawsze miseczke C a teraz nie wypelniaja juz calego stanika :O czy ktoras tez tak miala? :(

Gość ona26666666
Kluska to też za dużo nie ważysz i nie ważyłas. To może i ja dam radę rodzic naturalnie:) Pogadam jeszcze z mężem i przede wszystkim z lekarzem.

Gość ona26666666
Kluska piersi Ci zmalały??? Ja też mam C ale chciałabym mieć mniejsze. A nasłuchałam się że po porodzie rosną i to mnie też przeraża ale mam nadzieję ze w moim przypadku jak i w Twoim zmaleją:)

ona - nie wiem czy to normalne, ale tak napewno sa mniejsze :O owszem po porodzie byly wieksze jak karmilam a potem przestalam i ... buuu :(

kluska trzeba jeszcze jedno machnąć:) a tak wogóle to serio chudzina, przy takim wzroście taka waga toż to chucherko.

Gość ona26666666
ale opadły czy się zmniejszyły? Bo mam koleżankę co miała D przed ciążą a po ciąży ledwo B, ale dalej jędrne i ladne i była bardzo zadowolona