Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaszyna89

Skaza białkowa u niemowlaka POMOCY!

Polecane posty

Gość Kaszyna89

Mój synek skończył już 4 miesiące i chce podawać mu też inny pokarm nie tylko mleko ale nie wiem co mogę bo ma skazę białkową proszę o pomoc kochane mamuśki.

Gość kazzara
Możesz podawać przetarte owoce np jabłko, warzywa gotowane-marchewka, ziemniaczek,pietruszka, brokuł, dynia, cukinia. Kaszki ryżowe na mleku które podajesz. Jeżeli chcesz słoiczki to czytaj dokładnie skład, na każdym jest informacja czy zawiera gluten i mleko. Zacznij od podawania dań jednoskladnikowych i obserwuj jak reaguje, jak ok to wprowadzaj kolejne. Ale z tą skazą to ja bym uważała, lekarze wszelkie alergie u takich maluchów lubią nazywać skazą białkową a nie zawsze to jest prawdziwa skaza. U nas było tak samo, wysypka=skaza wg lekarza. Trzymałam się diety jak karmiłam, później przy podawaniu pokarmów,co było dosyć kłopotliwe. Teraz wiem na bank, że to nie była skaza. Maluszek ma 10 mesięcy i je wszystko np zupki z dodatkiem masła, toleruje super. Gdyby to była skaza to tak szybko by nie wyrósł z tego na pewno.Wnioskuję, że to było coś innego