Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

stokrotkass

Jak wyszczuplić łydki, komu sie udało?

Polecane posty

Jeśli chcesz wysmuklić łydki możesz codziennie wykonywać następujące ćwiczenia: 1. Stań na jednej nodze, drugą ugnij w kolanie pod kątem prostym. Powoli stawaj na palcach i opuszczaj piętę. Powtórz 20 razy. 2. Stań prosto na skraju niewielkiego podwyższenia np. na stopniu, schodku lub krawężniku, unoś się na jego krawędzi i opuszczaj. Powtórz 20 razy. 3. Stań wyprostowana, stopy ustaw równomiernie w odległości ok. 30 cm. Wolno unoś się na palcach i powoli stawiaj pięty na podłodze. Powtórz 20 razy. Dobre na łydki są także biegi długodystansowe

Chodzeni na piętach moze je optycznie wyszczuplić, i jak ognia unikaj cwiczeń wymagających stania na palcach!- te ćwiczenia wzmacniają łydkę (mięśnie) i noga staje się \"mocniejsza\".

Gość fdbdf
wszelkie ćwiczenie rozbudowuja łydke!!!!! wiem co mówie trenowałami teraz mam nieładne chłopiece nogi! niestety... :(

Gość Pod znakiem zapytania.
A może coś na uda? Mam ten sam problem tylko z udami, są wielkie! ;/

No, to co mam w końcu robić, ćwiczyć stanie na palcach czy nie. Spotkałam sie z kilkoma propozycjami, że stawanie wyszczupla łydki i z kilkoma , że wzmacnia czyli pogrubia. Kto ma w końcu rację?

Gość trururtuuu
cwiczenie ze schodkami podobno pomaga. ja tez szukam sposobu na wyszczuplenie. odchudzalam sie, uprawialam duzo sportu ale moje lydki sie wyrzezbily bardzo mocno i teraz mam 40 cm w najgrubszym miejscu lydki i same miesnie. ale lepsze miesnie niz tluszczyk.