Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoszła panna młoda

odstąpię bdb zespół z łodzi

Polecane posty

na 29 sierpnia br. Przesyłam link do zespołu www.zodiak.slubnyportal.pl Zespół pochodzi z Łodzi ale dojeżdzają oczywiscie, gdzie potrzeba do kazdego miejsca w Polsce. Ja niestety zmuszona jestem zrezygnowac ze swojego slubu:( Dla osob zainteresowanych tym terminem i dobrym zespolem podaje swoj adres mailowy ju5tk4@go2.pl Zrobimy tak, że taka osoba skontaktuje sie z zespolem, wplaci zaliczke (500 zl) i bede wowczas miala mozliwosc zwrotu mojej zaliczki w tej kwocie. Pozdrawiam.

Gość to co musisz znaleźć
chętnych żeby ci kapela oddała zaliczkę?

Gość no to chyba normalne
zaliczkę wpłaca się po to by ktoś się już nie wycofał, takijest sens zaliczki, jak się wycofa to jest stratny...więc jedyną szansą jest znalezienie kogoś w zamian.

no niestety tak wlasnie jest ale jednoczesnie ktos bedzie mial szanse na wspaniala zabawe w dniu swojego slubu. A wiem ze o dobra orkiestre ciezko

no wlasnie o to mi chodzi zeby znalezc kogos na moje miejsce. Tak sie umowilam z zespolem

nie to nie jest normalne zaliczke mozna wycofać do miesiąca przed planowanym weselem,i wcale nie trzeba sie z tego tłumaczyc.Miesiąc dla dobrej kapeli to wystarczający okres na znalezienie innych klientów. Należy to do dobregotonu i jest wśród muzyków przyjęte jako normalna rzecz.

Niestety umowa obejmuje brak zwrotu zaliczki i ostatkiem sil sie dogadalam ze jak kogos znajde to mi oddadza kase. :(:( Kurcze to i tak juz jest dla mnie trudne:9 chce to miec za soba i naprawde jestem ostatnia osoba ktora chce to odwolac, po prostu musze

Gość lexus plexus
chyba zartujesz ? :o zespół Zodiakto ma być dobra kapela ? Wyjątkowy chłam.Chyba tylko Forum ze Zgierza jest gorszy od nich...

Nie wiem skad masz takie doswiadczenia.

umowa nie obejmuje zwrotu zaliczki ? to - za przeproszeniem - chuj nie zespół przykro mi żeTwoje plany nie wypalą

słuchajcie, zaliczka to zaliczka i niekiedy jest wplacana jako forma zabezpieczenia rownie dobrze moglby kazdy sobie robic rezerwacje i za nia nie placic ale jakby osoby sie zaczely wycofywac, no to sorry, jest to jaas pewnosc dla zespolu ze osoba jest zdecydowana. Zreszta po to podaje link do zespolu zeby sie z nim zapoznac, posluchac. Wg mnie byl jednym z lepszych szczegolnie patrzac na cene. Oczywiscie lepsze beda te za wiecej kasy.

Gość obrazki z wystawy
ktoś tu wyżej miał rację ile czasu byłoby do wesela ?

ja nie moge:( ale mi jest ciezko z tym co robie, no ale niestety to on mnie opuscil bez slowa wyjasnienia i to juz jest dla mnie wystarczajacym ciosem.

;-) przykro to slyszeć

mogę Cie wspomóc stówą,oddasz jak będziesz miała

hehe dzieki, to nie chodzi o to ze ja musze miec ten zwrot no ale lepiej miec niz nie miec.

szczerze mowiac to nie mam pomyslu jak to zrobic bo wierze ze zapotrzebowanie jest i na termin i na umiejacy rozbawic ludzi i dobrze spiewajacy zespol

Gość ihaha
"Miesiąc dla dobrej kapeli to wystarczający okres na znalezienie innych klientów." a kto zamawia zespół miesiac przed weselem? :O

ihaha - sa tacy co czekaja do ostatniej chwili,sa przypadki losowe tak po stronie Młodych jak i kapel,sa tacy co pomimo wpłaconej zaliczki szukaja jeszcze innych kapel... jest mnóstwo możliwości jasne że co bardziej zapobiegliwi szukają zespołu/dj/wczesniej,nie którzy z wyprzedzeniem roku czy dwóch lat nie dziw sie,co człowiek to inne myslenie

Gość po co sie mądrzysz
ihaha => jak nie wiesz o co chodzi,całość przeczytaj tumanie :o

ok powtorze jeszcze raz dla "nowych osob", ktorym nie chce sie czytac wszystkiego - chcialabym komus oddac kapele na 29 sierpnia, wowczas bede miala mozliwosc zwrotu zaliczki, tak to bedzie gorzej. Jeszcze gosc z kapeli sie na mnie wkurzyl. Ja dzwonie do niego ze chce odwolac slub, a on "prosze pani noooo, tyle mialem chetnych na 29 sierpnia! wie pani ze zwrot nie wchodzi w gre chyba ze pani samodzielnie kogos znajdzie"

na 29 sierpnia ? i nie chciał oddac zaliczki ? Przecież to poł roku :o No to rzeczywiście -jak ktoś stwierdził u góry - chooy nie kapela

Gość ihaha
po pierwsze przeczytałam całość i weim doskonale o co chodzi. A po drugie nie życzę sobie wyzywania. Było napisane, ze miesiac to dla zespołu miesiąc czasu to wystarczający okres, zeby znaleźć nowych klientów. po prostu ja w to wątpię, bo sama nie czekałabym do dosłownie ostatniej chwili. Ale ludzie sa różni. i nie gorączkuj się tak, bo Ci ciśnienie skoczy :O

ihaha - ile zostało dziewczynie do wesela ?Pół roku.Kazda szanująca sie kapela ma napisane w umowie /lub uzgadnia to ustnie/że umowe mozna na skutek wypadków losowych rozwiązać bez konsekwencji i po prostu oddac zaliczke najpóżniej na miesiąc przed planowana imprezą. I to jest własnie ten miesiac o który chodzi wpostach powyzej. Wypadki losowe mogą zaistnieć tak po stronie młodych jak i zespołu. Oczywiscie ze strony Pary Młodej to zjawisko rzadkie,ze strony zespołów czestsze.Dlatego te znie rozumiem stanowiska członka zespołu Zodiak ze nie chce oddac zaliczki i zrobi to łaskawie gdy znajdzie mu sie inna Pare MŁoda.To kpiny,szczeniactwo i brak prefosjonalizmu. Jak czytam,ze niektórzy zawieraja umowy na 2011 rok toogarnia mnie nie tylko zdziwienie...

Gość ihaha
alez ja sie odniosłam jedynie do wpisu na temat, ze :miesiac czasu to dla zespołu wystarczajacy okres na znalezienie nowego klienta". przeciez nic więcej nie pisałam, tylko o to mi chodziło :O

kurcze no ale po cos ta zaliczka jest wplacana, wlasnie po to ze czesto nie podlega zwrotowi.

Gość ihaha
moim zdaniem zaliczki są bezzwrotne, bo wówczas jaki byłby w ogóle sens zaliczek? Zaliczka przepada, jeśli umowa zostaje zerwana z Twojej winy. jeżeli z winy zespołu- wówczas on powinien zwrócić Ci podwójną zaliczkę. Z tego, co ja wiem, tak jest.

nie macie racji zaliczka powinna podlegac zwrotowi w szczegolnych przypadkach jakimi mogą być: 1.śmierć kogos bliskiego a w konsekwencji przesunięcie lub odwołanie slubu i wesela 2.wypadek np.drogowy tak z jednej jak i z drugiej strony 3.bankructwo i plajta sali czy domu weselnego/resturacji,hotelu/ => konsekwencja tego jest np.brak prądu czy wody/prztpadki wcale nie takie rzadkie w2008/ 4.rezygnacja /rozmyslenie sie niedoszłej pary mlodej/ 5.rozwiązanie sie zespołu W przypadkach losowych nie można w zasadzie mówic o czyjejś winie.Autorka tez można powiedzieć że miała wypadek losowy. Pomijając wszystko, to na pół roku przed zdarzeniem kazda firma powinna zachowac się honorowo,w tym przpadku - biorąc pod uwagę czas do imprezy - tym bardziej/ Ja np.mam wszystkie zaliczki za wesela w tym roku.Rozdaje wje w kapeli miesiąc przed impreza.Każdy ma jakieś zasady...

Gość 3 tygodnie
ja o tym ze biore slub dowiedzialam sie na 3 tygodnie przed terminem:P ale ja mialam skromny obiad na 20 osob zamiast wesela i kapeli nie potrzebowalam:) a tobie autorko mysle ze uda sie odzyskac pieniadze, czasu jeszcze sporo zostalo:) ciesz sie, ze uciekl przed slubem, a nie w trakcie lub zaraz po:O

masz racje ze to nie stało się po ślubie, ale nie mam siły stanac na nogi a co dopiero sie cieszyc. Najgorsza jest ta niewiedza. Chyba naleze do tych osob, ktorych partner sie wystraszyl odpowiedzialnosci. nie spodziewalabym sie tego po nim.