Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dshjtjktuk

Palenie, a ciąża... Pytanie...

Polecane posty

Gość dshjtjktuk

mam pytanko... Dowiedzialam sie, że jestem w ciąży... Z moich obliczeń wynika, że to 5 tydzień... Przed ciążą paliłam 5 lat- paczke dziennie... I czy teraz, mam z miejsca rzucić?? Czy nie bedzie to zbyt wielkim szokiem??? Czy starać się ograniczyć??? Dodam, że do lekarza idę 2 lutego, i wtedy dpoiero zapytam, dlatego teraz proszę was o radę...

moim zdanie rzucic. dziecko nie zylo w tobie 5 lat temu tylko zyje teraz i teraz bedziesz mu dostarczala nikotyny nawet palac jeden papieros dziennie dla dziecka to duzo. Pozwolilabyś noworodkowi wdychac dym z jednego papierosa raz dziennie czy odizolowalabyś go od tego calkowicie?

Gość jakajako
a nie zaczelo Cie odrzucac od fajek po tym jak zaszlas?

Gość dorcia33
Rzuc od razu tak trzeba.

Można, choć nadal ciągnie. Nie wiem skąd przekonanie, że wszystkie palące odrzuca od fajek gdy zajdą w ciążę. Toż to bzdury. Ja sama paliłam przez 10 lat a od czasu, gdy na 1 usg zobaczyłam maleństwo odstawiłam papierosy. Nie było tak źle jak sądziłam. Nie przytyłam więcej niż w czasie ciąży i tak bym przytyła, wcale nie miałam skoków nastrojów z braku nikotyny... ale czasem i tak mnie ciągnie straszliwe. Wtedy staram się myśleć o czym innym. Najtrudniejszy był 1 tydzień. Dasz radę :)

Gość Yammi Mammi
Moja kumpela jest w 6 miesiacu ciazy i jest yyy dziwna. Nie zje hamburgera bo to nie zdrowe dla dziecka, nie pojdzie na rower bo cos mogloby sie stac z dzieckiem a pali paczke dziennie i mysli, ze jak odsawi to bedzie szok.(takie glupie wytlumaczenie) Kazdy robi jak uwaza ale mi szkoda tego malenstwa, jak jej mowilam, zeby chcociaz ograniczyla to sie obraza.

Gość dshjtjktuk
Nie, nie odrzuca mnie od palenia... Ale zrobię tak jak mówicie.. Koniec z tym świństwem!!!