Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Młodzi gniewni

Jestem ja i on i mamy problem... Co zrobić???

Polecane posty

Gość Młodzi gniewni

Chodzi o to że ja mam 18 lat a on 24 i zaszłam w ciąże... Nie wiemy co mamy zrobić bo boimy sie reakcji rodziców.... Czy ja nie jestem za młoda a on za stary? albo na odwrót? Pomocy bo juz nie wiemy co robic nie usune bo lubie dzieci:) Pomocy!!!

Gość jesteście oboje za starzy

Gość ajt
Mi jednak wydaje sie ze na odwrót czyli ona za młody ty za stara.

Gość lajla123
ja tam mam 19 a moj ma 32 i nie uwazam wcale ze jest za stary:) ciaza w Twoim wieku? nie zazdroszcze, na sylwestra tez mialam takie podejrzenie (biore tabletki ale wystapila u mnie owulacja okres sie spoznial itp) ale jednak nie jestem. a co do roznicy wieku to chyba moze sie cieszyc ze bedziesz miala dziecko z kims kto jest dojrzalszy niz jakis rowniesnik

Gość Młodzi gniewni
Nie stać nas na ślub... a nie chcemy żeby dziecko wychowywało się w niesakramentalnym związku... co teraz???

Gość lajla123
slub? slub kosztuje chyba 90 zł z tego co wiem:)

to zrobic tylko kosciol i obiad dla najblizszej rodziny...a kiedys,jak sie dorobicie,to cywilny i impreza dla wszystkich..tez mi problem...

na slub w urzedze chyba nie trzeba mega kasy chyba ze musisz robic wielkie weselicho, ale jakby nie patrzy do slubu potrzebne sa tylko 4 osoby para mloda i swiadkowie, a do tego majatku nie trzeba

Gość Młodzi gniewni
Ale my chcemy tylko i wyłącznie ślub kościelny... A ten już na pewno 90 zł nie kosztuje...tylko dużo więcej. A poza tym jak sie wezmie koscielny to cywilnego juz nie musi

nie no..zalezy gdzie mieszka....u nas ksiadz bierze 500-800zl za slub...obiad mozesz sama zrobic w domu dla was,swiadkow i waszych rodzicow,braci i siotr,koniec.caly koszt nie przekroczy 1200zl...chyba,ze zrobicie tak,ze pojdziecie do braci zakonnych,oni udzielaja biednym parom slubu za darmo...i potem obiadek w domu to koszt 200zl i koniec:) reszta pojdzie na wozek i malutkie lozeczko:)

Gość Młodzi gniewni
200-300? chyba w snach! pytalismy sie i ksiadz powiedział że 600 zł +wystrrój kościoła! mówimy mu że jestem w ciąży że nie mamy tyle pieniędzy a on że było uważać! i jak tu z takim gadać!?

Gość Młodzi gniewni
a ona też była w ciaży?????????????????????????????

Gość Młodzi gniewni
mam nadzieję,ze im nie będzie przeszkadzało to,ze spodziewam sie potomka

to chyba tym bardziej przemawia na twoja korzysc,spodziwasz sie dziecka,ale chcesz zeby caly proces odbyl sie wedlug katlockich tradycji... prawda jest taka,ze zalezy na jakiego czlowieka trafisz...oby na dobrego:)

Gość Młodzi gniewni
a jakieś papiery sa potrzbne tak jak do zwykłego w kosciele , bo tak z marsza chyba nie daja

Gość Kasiutellla
taka vmłoda i juz potomek? skandal w biały dzień

Gość Młodzi gniewni
są młodsze. rózne sytuacje bywają

Gość A potem
jak was nie stać na ślub kościelny to wieźcie tylko na razie cywilny a kościelnym później jak już będziecie mieli pieniądze i możliwości

Gość Kasiutellla
o to widział zeby sie przed slubem tegowac skandal biały dzien

faktycznie mały problem :D:D:D >"Nie stać nas na ślub... " czy zajście w ciaze musi od razu implikować slub? chore rozumowanie >"a nie chcemy żeby dziecko wychowywało się w niesak >ramentalnym związku..." a co za różnica? i tak bzykasz sie bez slubu czyli łamiesz zasady koscioła a teraz nagle poczułas sie wielka katoliczka? hipokrytka

problemem jest nie wasza róznica wieku ale ciąża w Twoim wieku. Naważylicie piwa musicie je wypić. Z dzieckiem tez mozna ułożyc sobie życie, ono toczy się dalej, co będzie to będzie, musicie szybciej dojrzeć.

Gość a to po co wam
a klto npowiedzial ze juz musicie brac slub.. mozna zyc ze soba bez... wychowywac malenstwo i zyc szczesliwie slub zawsze zdazycie wziasc

Gość Młodzi gniewni
zobaczymy tych mnichów najpierw. do mały ksiąę i kasiutella: każdy człowiek popełnia jakieś błędy, teraz chcemy to naprawić

Gość Kasiutellla
chcecie to naprawic biorac slub a pomyslec wzesniej to nie łaska. wasz ksiądz proboszcz mniał racje był uwazac :P