Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama taka mama

6 miesiecy, cy to mozliwe?

Polecane posty

Gość SanSan
dla mnie to troche szok o czym piszecie... dla mnie najwazniejsze zeby dziecko nie pominelo zadnych etapow pzoa tym jakbym ja zaczela targac moja prawie 6 mies corke za raczki do chodzenia to pewnie po 2 tyg tez moglabym napisdac ze sama chodzi i tylko lekko musze ja trzymac bo nie wierze ze takie dziecko samo sie garnelo do chodzenia... dla 7 mies dziecka jest przeznaczony inny etap... poza tym nozki, biodra niewyksztalcone jeszcze do chodzenia samodzielnego :-/ jestem troche wzbudzona, mojej kuzynki syn zaczal chodzic w wieku 8 miesiecy (oczywiscie mama juz w 7 mies chwalila sie jak to syna uczy chodzic :-/) a teraz maly ma 3 lata i jakby miedzy nogi ktos mu beczke wsadzil oczywiscie wczesniej chodzil na dluga rehabilitacje bo pominal 2 etapy np nie umial sam sie podniesc z lezenia czy siadu do stojaka, a mama juz go meczyla do chodzenia

dziwne, moj bratanek sam sie garnal. woleli juz go potrzymac za roczki, zeby sobie postal, niz wstawajac glowke potrzaksal, ale pozniej mu sie wzielo na skakanie w miejscu pozniej skoki naprzod i tak zaczal chodzic

zmuszanie dziecko do siedzenia czy chodzenia to totalna glupota i mozna zrobic dziecku krzywde. Ja jednak znam osobiscie dziecko, ktore nie pominelo zadnego z etapow i sam z siebie poszedl sam w 7 miesiecy. Zreszta nawiasem mowiac znam dwoje takich dzieci..

Gość mama taka mama
no moja corcia poszla w 9 miesiacu, tez sama nikt jej nie zmuszal

Moja corka w wieku 6 miesiacy stala przy barierce w kojcu trzymajac sie tylko jedna raczka. Nie zmuszalam jej do tego- sama wstawala. Majac 9 miesiacy zaczela chodzic- tez jej nigdy nie uczylam i nie prowadzalam za raczki. Sama sobie cwiczyla i nikt nie bylby w stanie jej tego zabronic. Kazde dziecko samo wie, kiedy przychodzi jego pora. A to ze niktore dzieci rozwijaja sie wolniej niz inne, nie znaczy, ze szybszy rozwoj nie jest mozliwy! Drogie mamy: nie kazde dziecko musi rozwijac sie w tempie waszego dziecka! To ze wasze dziecko czegos nie umie, nie znaczy ze inne tez tego nie potrafia!

Mój syn miał 6 miesiecy jak zaczoł pełzac tydzien pózniej raczkowac do tego wstawał i łaził po łóżeczku - wczesniej zaczoł łazic przy meblach niz samodzielnie siedziec .. Teraz ma 8 miesiecy i nadal chodzi przy meblach , czasami idzie za jedną ręke ale tylko chwilkę i jak mu sie bardzo gdzies spieszy :P bo nie zdąze mu dac drugiej .. za to wogóle nie gaworzy , nie robi papa ani kosi kosi ...

Gość MOJA JAK MIALA 65 MC
JUZ UMIALA RACZKOWAC I Z TEJ POZYCJI UMIALA JUZ SAMA USIASC A JAK TYLKO SKOONCZYLA 7 MC TO JUZ WSTAWALA W LOZECZKU I SAMA JUZ SIADALA Z POZYCJI LEZACEJ OPIERAJAC SIE NA ŁOKCIU