Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 asia28lat

niskie cisnienie ko艂atanie serca

Polecane posty

Go艣膰 asia28lat

prosze o porade od dw贸ch dni mam bardzo niskie cisnienie 100/60 i nier贸wn膮 prace serca czuje jak by mi ko艂ata艂o zle to znosze zdarzaj膮 sie zawroty g艂owy w moim przpadku to dosyc zaskakuj膮ce i dziwne obiawy bo p贸艂 roku temu by艂amwszpitalu na oddziele kardiologicznym z powodu migotania przecionk贸w i wysokiego cisnienia 150/100 niewiem dlaczego to cisnienie nagle takie niskie i sk膮d te kolatanie serca to bardzo uci膮zliwe prosze o porade co mam z tym robic dziekuje.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 i艣膰 do kardiologa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gienowefa
a czym sie objawia migotanie rpzedsionkow?? Ja ogolnie mam niskie cisnienie i wysoki puls, wiem jakie to meczace, idz do akrdiologa. Ja gdy bylam ostatnim razem dowiedzialam sie ze z moim s4ercem jest ok a problem dalej zsotal i do tego mam skurcze dodatkowe...makabra, pomagam sobie uspokajaczami

Udost臋pnij ten post

koniecznie idz jak najszybciej do lekarza, masz prawdopodobnie zaburzenia rytmu serca, moze znowu migotanie przedsionkow a moze czestoskurcz, im szybciej sie zglosisz tym szybciej uda sie umiarowic

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gienowefa
ale powiedzcie mi co to migotanie czym sie objawia bo moja akcja serca to tak przedzial 90-130 czy to moze byc migotanie? jak sie to odczuwa?

Udost臋pnij ten post

przy migotaniu przedsionkow napadowym jest uczucie nierownego bicia serca, towarzyszyc mu moze spadek cisnienia, oslabienie, zawroty glowy, poty... czestotliwosc rytmu moze siegac do 200/min przy rytmie 90-130 to troche malo na migotanie napadowe... chociaz roznie moze byc... mozliwe ze to skurcze dodatkowe, watpliwosci wyjasni EKG

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gienowefa
mialam keidys takie cos wracajac z pracy przez jakieskilkanascie minut. kopanie przewracanie sie serca, szarpania, nie wiem jak to nazwac w kazdym bedz razie normalnego rytmu nie bylo. bylo mi goraco, spocona bylam ale nie zemdlalam. Czesto mam tak ze w stresie mam takie akcje ale nigdy ejszcz enie bylam na to w wszpitalu i nigdy nie zarejestrowalo mi sie takie zdarzenie an ekg a nawet holterze:( a moze cos grozic przy tkaim migotaniu?? a moze to nie bylo to bo samo przeszlo/?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asia28lat
dziekuje za porady udam sie do lekarza bo niepokoja mnie te migotania serca zwlaszcza ze one wystepuj膮 wraz bardzo niskim cisnieniem i zawrotami glowy dotego dzisiaj zas艂ab艂am ,a najdziwniejsze jest ze niemam zadnego stresu prowadze raczej spokojny tryb zycia obawiam sie ze to moze byc cos z sercem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asia28lat
czy powinnam sie po艂ozyc do szpitala??????????

Udost臋pnij ten post

Do lekarza! On wie najlepiej. Sama szuka艂am po forach i w ko艅cu trafi艂am w szpitalu po tym, jak zemdla艂am w pracy nic przyjemnego. Teraz chodz臋 do J贸zefowa do centrum kardiologii i ju偶 nie mia艂am takiego epizodu od tego czasu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
albo nerwica albo faktycznie jaki艣 problem z sercem najlepiej by by艂o zrobi膰 badanie holeterem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
albo zacznij od magnezu!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ludzie !!!! nie widzicie ze ten temat urwa艂 si臋 2009 r? wasze rady s膮 juz niepotrzebne autorowi/ce

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ma艂aMi65 a czy masz jakiego艣 konkretnego lekarza, kt贸rego mo偶esz poleci膰? Bo ja szukam i du偶o o tym centrum s艂ysza艂am, 偶e podobno do J贸zefowa si臋 op艂aca jecha膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no, spamowcy przekopuja stare watki, zeby ze swoja obrzydliwa reklama sie wcisnac, niby to komus z pomoca..... ekhmmm:-o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 irekmirek
do mierzenia cisnienia polecam ci艣nieniomierz Simple

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Du偶o r贸偶nych ci艣nieniomierzy mia艂am w 偶yciu tak偶e w miar臋 jest z czego por贸wnywa膰. Teraz mierz臋 modelem Simple Sanity i jestem z niego zadowolona, na pewno szybki i te偶 r臋ki za mocno nie 艣ciska.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ze swojej strony mog臋 da膰 zielone 艣wiat艂o modelowi Simple, polska produkcja od Sanity, szybko reaguje, nie czeka si臋 d艂ugo na wynik.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rikokk
Szybko nape艂nia mankiet nasz Senior firmy Sanity, i przy okazji nie 艣ciska jako艣 specjalnie bole艣nie ramienia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 beata555x
Chwalimy sobie z m臋偶em ci艣nieniomierz Simple, ten jest o tyle fajny na tle innych 偶e przeno艣ny, lekki, pod pach臋 mo偶na go wzi膮膰 i si臋 zmie艣ci z zapasem :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak komu艣 zale偶y 偶eby automat mia艂 du偶y wy艣wietlacz to ja Senior mog臋 poleci膰, ju偶 bardziej czytelnego ekranu to si臋 chyba nigdzie indziej nie znajdzie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nam pasuje Easy Med dobry jak par臋 os贸b mierzy bo ma pami臋膰 rozbudowan膮, no i og贸lnie 艂atwy w obs艂udze z wy艣wietlaczem na kturym wszystko wida膰 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Przy wi臋kszej liczbie os贸b kt贸re b臋d膮 korzysta膰 sprawdza si臋 Easy Med, tu jest pami臋膰 pomy艣lana dla 3 ludzi, 3 x30 tak zapami臋tuje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 emiliaklimek
Dobrze wyglada i dobrze pracuje aparat Senior jak ktos chce babci czy dziadkowi kupic to ten si臋 powinien nada膰 ;))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Automat na rami臋 Senior kupowa艂am mamie i dobrze si臋 jej korzysta, zw艂aszcza m贸wi 偶e sama obs艂uga jest du偶o prostsza ni偶 w jej poprzednim ci艣nieniomierzu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Na prezent dla dziadka zamawia艂am w styczniu Senior i z tego co m贸wi to dzia艂a dobrze, nie zawiesza si臋 podczas pompowania, 艂atwo mo偶na si臋 po艂apa膰 w odczycie wyniku.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Du偶y wy艣wietlacz z bardzo dobr膮 widoczno艣ci膮 wynik贸w ma na pewno model Senior super sprawa jak kto艣 ma s艂abszy wzrok, ja sobie chwal臋 bardzo ten wariant.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Na pewno mog臋 doradzi膰 nasz model Simple, d艂ugo tutaj baterie wytrzymuj膮 zanim trzeba wymieni膰, tak偶e ekonomiczny w u偶ytku ci艣nieniomierz na pewno ;>

Udost臋pnij ten post