Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matka Zościsława

Ocenicie?

Polecane posty

Gość Matka Zościsława

1 Śniadanie: 3 małe chleby razowe, serek danuio 125 g (papryka pomidor ogórek) 2 sniadanie: kefir 400 g z musli i płatkami owsianymi błyskawicznymi Obiad: zimnieaki puree- dwie łyzki, kotlet scabowy(mały był) Podwueczorek: 120 g serka białego chudego, pół pomarańczy, 1/4 banana, cynamon, kilka suszonych śliwek Kolacja: 2 jabłka małe pieczone z cynamonem Talerz barszczu ukraińskiego... No to czekam;) W sumie może troche dużo ok 1600 kcal, ale jestem na takiej diecie, nie mam zamiaru ograniczyć sie do sałaty i coca- coli light.

Gość Matka Zościsława
i do obiadu jeszcze sałatka z kapusty pekińskiej, z kurczakiem..

Gość ja to bym...........
do obiadu warzyw dodala i na kolacje zjadla ten twarog...zastanawiam sie tez nad rozstawieniem owocow- kiedys slyszalam ze po 17 nie powinno sie jesc i to chyba gadala tak mariola -agentka do zadan specjalnych:P nie wiem- moze ktos kto wie sie wypowie??

Gość ja to bym...........
aha no jak dla mnie bardzo ok:)

Gość Matka Zościsława
ach, no i wieczorkiem nie mogłam się powstrzymać i zjadłam 4 kostki czekolady :(

Gość Matka Zościsława
Coś ci się nie udało!! Buahahaha!!

Gość Matka Zościsława
Nawet jeśli zjadłabym te 4 kostki, to nie jest to wielki grzech..

Gość Matka Zościsława
1 śniadanie: około 300 kcal 2 śniadanie około 400 kcal Obiad: około 450 myślę. Podwieczorek : 220 kcal Kolacja: 300 kcal 1670?

Gość Matka Zościsława
kocham matematyke :)

Nie wiem, czy dobrze Cię zrozumiałam z tymi wyliczeniami tego, co zjadłaś, ale z moich obliczeń wynika, że śniadanie 1 miało ponad 500 kalorii. 3 x Chleb żytni razowy - 1 kromka 228 kcal 1 x Serek twarogowy homogenizowany - 1 op. 242 kcal 1 x Papryka - 1 szt. średnia 36 kcal 1 x Pomidor - 1 szt. średnia 21 kcal 1 x Ogórek - 1 szt. średnia 16 kcal -------------------------------------------------------------------------------- suma: 543 kcal

Gość Matka Zościsława
Żle... 3 kromki mają około 180 kcal a serek danio o smaku papryka, pomidor, ogórek 120 kcal:P

Gość Matka Zościsława
Kurcze, nie chce mi sie tego tak wszytskigo wypisywać, ale chyba nie jest aż tak źle? Dodam że dużo ćwiczę..

Gość Matka Zościsława
głównie ćwiczę grę w warcaby

Acha, serek był o smaku papryka itd, to nie wiem, pewnie na opakowaniu podali kalorie na 100 gr (przy okazji lepiej jeść naturalne produkty, niż serek o smaku...), a kromka chleba razowego - jak podają tabele kaloryczne - ma co najmniej 80 kl, a nawet 105.

Gość Matka Zościsława
Jest aż tak źle?

ona tylko chudnie :-) ja używam tego http://kobieta.wp.pl/kat,26231,statp,a2Fsa3VsYXRvcnlMZXdh,kalkulatorlicznikkalorii.html?ticaid=17634 Matka Zościsława wracając do pytania, moim zdaniem trochę za dużo i niekoniecznie zgodnie z zasadami właściwego odżywiania (ziemniaki z kotletem, za mało warzyw), ale skoro się ruszasz i jesteś zadowolona, to najważniejsze, powodzenia!

Gość Matka Zościsława
Powinnam jeść mniej poprostu? Wystarczy niewiele ograniczyć żeby schudnąć- teoria dr Szpeca którą popieram i stosuje;)

Gość Matka Zościsława
Dziękuje ci za odpowiedzi, czuję się dobrze. Mam nadziję, że w końcu mi sie uda schudnąć. Jesli się odchudzasz to też życze ci "powodzenia";)

Powiem Ci jakbym zmieniła Twoje dzisiejsze menu 1 Śniadanie: 1 kromka chleba razowego , serek wiejski, papryka świeża, ogórek kiszony 2 sniadanie: kefir 200 g z 3 łyżkami musli z rodzynkami Obiad: kotlet scabowy (mały bez panierki) + surówka z sałaty, pomidorów, oliwek Podwueczorek: pół pomarańczy, 1/4 banana, cynamon, 3 suszone śliwki Kolacja: jajko na twardo i surówka z kapusty kiszonej z tartą marchewką 1,5 litra wody mineralnej + ze dwie herbatki ziołowe + ruch