Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moj maz na razie nie chce

Mam 28lat, ile moge jeszcze czekac z urodzeniem dziecka ,zeby bylo zdrowe

Polecane posty

Gość a kiedy bedzie chcial
ile on ma? mowi sie ze najlepiej urodzic pierwsze dziecko przed 30

Gość młoda szalona
kiedys mówili że najlepiej przed 25 rokiem kurcze a czemu mąż nie chce ???

Tyle co ja , mowi ,ze jeszcze za wczesnie , ze nie mamy pewnej pracy itd..

Gość mamamala 123
hm porozmawiaj z nim rozmowa działa cuda moj tez nie chciał bo praca nie taka bo brak mieszkania swojego bo studia a na dziecko nie ma nigdy odpowiedniego czasu i powoli go przekonałam oblicz wszystko powiedz co i jak zrobisz ważne są pewne argument poparte czynami

Ty, jeżeli chcesz mieć zdrowe dziecko to najlepiej przed 30, bo po 30 dziecko może urodzić się chore:(:(

To znaczy..

Gość bombolada niestety
nie zawsze masz racje.😴

Gość empiczek
Ty, jeżeli chcesz mieć zdrowe dziecko to najlepiej przed 30, bo po 30 dziecko może urodzić się chore Chore dziecko moze sie urodzic i nastolatce:O Za granica kobiety rodza I dziecko w wieku 30 lat, 40letnie ciezarne sa na porzadku dziennym i jakos nikt nie zauwazyl, aby dzieci byly bardziej schorowane niz w Polsce:O Przestance robic kobietom wode z mozgu:O

Gość aguna
28 lat to wcale nie pozno i masz jeszcze czas, jesli maz nie chce to jakis moze byc tego powod, ja osobiscie chcialabym wiec dziecko po 30 albo wcale, zobaczymy jak to bedzie :)

Gość errika
a w mojej rodzinie sa dwa ciekawe przypadki: pierwsza kuzynka urodziła w wieku 20 lat i dziecko jest bardzo głęboko uposledzone, kuzynka druga- wiele lat nie miala chlopaka, potem w wieku 32 lat urodziła 1 dziecko, w wieku 34 lat bliźniaki- wszystkie zdrowe i kochane.więc w zyciu jest baaardzo roóóżnie

Gość gniewka
bombolada to nie jest do konca tak, jak piszesz. po prostu jest mniej kobiet, ktore rodza dzieci po 30, dlatego jest wyzszy odsetek urodzen dzieci chorych... tak naprawde o wiele wiecej kobiet mlodych (okolo 20 lat) rodzi obecnie chore dzieci, ale biorac pod uwage liczbe urodzen w tak mlodym wieku, te chore dzieci mlodych matek po prostu gdzies gubia sie w statystykach...

Gość wieksze ryzyko to jest
koło 40-tki.

Gość A potem
a ile jesteście po ślubie?

uwazam,ze ryzyko jest zawsze,to zalezy od wielu czynniko.Ja dwoje dzieci urodzilam pozniej,majac 30 lat i 35, sa zdrowe a ja szczesliwa:)

Gość gniewka
no bo to tak wychodzi gdy sie czyta o statystykach. w praktyce jest jednak inaczej.

Gość gniewka
zreszta teraz inaczej sie zyje niz powiedzmy 15 lat temu, kobiety coraz pozniej decyduja sie na dziecko, opieka medyczna jest lepsza, lepsza jakosc zycia... to juz nie czasy, gdy dziewczyna samotna w wieku 25 lat to stara panna...

A potem- a jakie to ma znaczenie? pol roku , ale znamy sie 7lat

Gość czyliiiia
a ja radze ci z nim porozmawiac spokojnie i na jego przeciw odpowiadać swoim za

Gość J A ........
URODZILAM PIERWSZE MAJAC 21 DRUGIE 31 - OBYDWIE CÓRCI ZDROWE. ALE LEKARZE WYPOWIADAJA SIE ZE NAJLEPIEJ UROZIC PIERWSZE DZIECKO W WIEKU OKOŁO 25 LAT . DODAM ZE MNIE MAMA URODZILA MAJAC 29 LAT - URODZILAM SIE ZDROWA . MOJA KOLZANKA URODZILA PIERWSZE DZIECKO W WIEKU 30 LAT - TEZ URODZILO SIE ZDROWE . JAK WIDAC NIE MA REGULY

Gość A potem
No jakie to ma znaczenie? Nie każdy facet a nawet i kobieta od razu chcą mieć dzieci. Nie wszyscy biorą ślub żeby od razu pakować się w pieluchy i obowiązki. Może twój mąż właśnie tak do tego podchodzi.

Gość AAARRRRCCCCDDDD
7 lat się znacie, to ile razy robiłaś skrobankę?

Dziecko może się urodzić chore niezależni od wieku matki. Np zespół downa występuje najczęściej u dzieci bardzo młodych mam-nastolatek lub u kobiet po 30 roku życia. Ale równie dobrze kobieta, która ma 25 lat może urodzić dziecko z zespołem downa. Nikt nie da Ci gwarancji, że teraz rodząc dziecko będzie ono na pewno zdrowe, nie ma takiej opcji. Jeżli Ty czujesz się gotowa już teraz, żeby zostać mamą, to porozmawiaj o tym z mężęm. Zawsze jesta tak, że mamy jeszcze coś do zrobienia,kupienia itd. a na dziecko jest nie ten czas, nigdy nie będzie tak, że będzie ten odpowiedni moment.

Gość gość
To juz od cb zależy kiedy chcesz mieć dziecko. Ale moim zdaniem dziecko powinno się mieć w tym wieku. Dziecko może się urodzic chore i od cb to nie będzie dużo zależało. Dużo osób rodzi po 30 i rodzą zdrowe dzieci. Największe ryzyko,że dziecko urodzi się chore jest po 40. Myślę, że choć trochę pomoglam? :D

Gość gość
chore dziecko można urodzić w każdym wieku, obecnie dużo kobiet rodzi swoje pierwsze dziecko po 30-stce i są to dzieci zdrowe..przestańcie chrzanić,że po 30-stce to już ryzyko.. Nawet po 40-stce nie takie znowu ryzyko.Znam mnóstwo matek po 40-stce i wszystkie urodziły zdrowe dzieci. To loteria..chore dziecko, to główna wygrana na niewłaściwej loterii..:)

Gość gość
ja urodziłam syna mając 32 lata. Mój mąż miał wtdy 38... oczywiscie dziecko zdrowe.

Gość gość
''To juz od cb zależy kiedy chcesz mieć dziecko. Ale moim zdaniem dziecko powinno się mieć w tym wieku. Dziecko może się urodzic chore i od cb to nie będzie dużo zależało. Dużo osób rodzi po 30 i rodzą zdrowe dzieci. Największe ryzyko,że dziecko urodzi się chore jest po 40. Myślę, że choć trochę pomoglam?'' ' :D Tak bardzo, zwłaszcza że dziewczyna miała z tym problem 5 lat temu :D