Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gregoria89

Suknie ślubna dla puszystej

Polecane posty

Gość gregoria89

W katalogach sa piekne suknie, ale jak widzi sie ja na zwyklej dziewczynie to traci swoj urok. jaka suknie mam wybrac zeby wygladac ladnie. Waze 75 kg. 170wzrostu. A moze ktos ma do odsprzedania jakas suknie?

Gość całkiem zdezorientowana
nie oglądaj w katalogach. odważ się i idź do salonu poprzymierzać. myślę, że dopasowana góra ładnie podkreślająca biust i rozłożysty dół będą na Tobie dobrze wyglądać. typowa, klasyczna suknia w literkę A. jesteś wysoka, więc możesz sobie pozwolić na duży dół, nie powinien Cię przytłaczać. taka puszysta to nie jesteś, bez przesady. jaki masz rozmiar? 40? a z 5 kg do ślubu przecież jeszcze zrzucisz.;)

Gość całkiem zdezorientowana
napisz jakie masz atuty. duży biust, wąska talia? a jakie wady? szerokie biodra zapewne ładnie się chowają pod sukniami ślubnymi. idź coś przymierz a daję słowo, że będziesz mile zaskoczona.:)

Gość gregoria89
sukienek nie noszę wiec nie wiem jaki rozmiar mam spodnie nosze 42, a gore 40

Gość o matko ........
Ja tylko dodam od siebie, że suknia nie powinna miec falban, falbaneczek itd zadnych ozdóbek na spodnicy bo to wszystko daje o wiele wiekszy efekt, suknia powinna byc ladna skromna napewno cos znajdziesz, tylko wlasnie powinnas isc do salonu i poprzymierzac bo suknia na modelce a suknia na normalne kobitce to niebo a ziemia, zreszto pamietaj ze one są poprawione udoskonalone w fotoszopie a my jestesmy normalnymi ludzmi wiec juz nie oglądaj tylko lec poprzymierzac :P Ja poszperam w necie i moze wkleje linki o jakie suknie mi chodzi :)

Gość o matko ........
to ty wcale taka puszysta nie jestes ja góre nosze 40-42 tez a waze 60kg, wiec moze u ciebei kwestia grubej kosci

Gość nie wyobrażam sobie
http://e-kobiety.pl/content/view/1433/168/ to jest kobieta puszysta: http://www.we-dwoje.pl/piekna;wysmuklajaca;suknia;slubna;dla;puszystej;46-48,ogloszenie,17594.html?foto_id=3 a Ty do ślubu pójdziesz w rozmiarze 38. w sukniach ślubnych ważniejsza jest góra, bo dół jest i tak na ogół schowany między kołami, halkami itp.;)

Gość kokaina147
Hm. A ja ważę 90 kg też nie będę mieć problemu? Ale ślub dopiero za dwa lata więc może schudnę. Chociaż nie jestem pewna..

Gość o matko ........
Gość o matko ........
ogólnie takie co mają na spodnicy tak napackane róznych rzeczy, one strasznie poszerzają:)

Gość o matko ........
tez zalezy jakie masz marzenia czy chcialabys aby była to suknia w litere A (najlepsza dla ciebie), czy z jakimis ozdobami Ja bym ci odradzała beze(pogrubi Cię), rybke (mysle ze kobietki o takich rozmiarach jak my nie korzystnie w nich by wyglądały, wrecz smiesznie)

Gość nie wyobrażam sobie
kokaina, szczerze radzę, odchudzaj się już teraz. co to jest zrzucić dychę. zaweźmiesz się i w dwa miesiące pójdzie. wiedz, że suknię musisz zamówić 3-5 miesięcy przed ślubem. jak pójdziesz szukać modelu to będziesz miała problem, bo po prostu nie zmieścisz się w te sukienki, które będą w salonach. standardowo w salonach jest rozmiarówka 36-40. jak jest za ciasna, to babka trzyma suwak, który nie chce się dopiąć albo wiąże górę jako tako i można siebie z przodu zobaczyć i wyobrazić jakby to mogło być. ale jak się nie wciśniesz wcale w suknię, to kaplica. jak nie przymierzysz to jak wybierzesz? na oko? nie obraź się za taką bezpośrednią i nie do końca grzeczną szczerość z mojej strony, ale na prawdę bardzo dobrze ci życzę.

Gość o matko ........
a ja mysle ze dół tej sukienki jest za szeroki strasznie ją poszerzy Naprawde oglądam zdjecia kiecek normalnych dziewczyn rozmiar pisze 36 a dziewczyna wygląda na min 40 taki efekt dają niektóre sukienki

Gość kokaina147
Ja preferuję sukienki w literę A. I nawet gdybym była szczupła to taką sobie wymierzyłam. Myslę, że jeśli nie udałoby się mi schudnąć to suknię bym znalazła. Grubsze osoby wychodzą za mąż. Wystarczy szyć na miarę. Ale ślub mnie motywuje i biorę się za siebie. Pozdrawiam.

Gość orkiestra chodnikowa
Moim zdaniem nie ma bata - sukienka ślubna jest jasna i wygląda sie w niej grubiej niz w innych ubraniach. Ja bym polecała sukienkę z długimi rękawami, mogą byc koronkowe i bardzo waskie, ale jednak dobrze, żeby były rękawy. Górę masz szczup[lejszą niz dół. Poszukałabym sukienki odcinanej powyżej talii, żeby dół wydawał siędłuzszy, a przez to szczuplejszy. Weź matowy materiał, nie zadne tam błyszczace. Dekolt V.

Gość nie wyobrażam sobie
kokaino, pewnie że wychodzą za mąż. ale skoro jest dobra motywacja, to można ją wykorzystać dla zdrowia i samopoczucia. sama schudłam 5 kg i jeszcze ze 3 zamierzam a wcześniej nijak mi się nie chciało za siebie wziąć.;)

Gość almateaa
a co jak góra dwa rozmiary większa od dołu?? Mam SPORY biust, ale w miare w porzadku talię. Ładnych sukienek z dekoltem w serek jak na lekarstwo. Wszystko co odcinane pod biustem wyglądać będzie jak ciązówka a z drugiej strony podobny efekt nastąpi gdy włożę cos lużniejszego w tali. Macie rację biodra zatuszuje każda trochę szersza sukienka ale nadmiar ciałka w górnych partiach to naprawdę problem zeby nic nie wystawało, nie wyskakiwało i dobrze się trzymało przy jednoczesnym odsłonięciu odrobiny kobiecości:)! Ślub w sierpniu. W marcu intensywne poszukiwania zaczynam. Jak się Wam podoba poniższy model? http://www.kareen.pl/galeria/nowa.php?id=gal&dir=druga&n=9105.jpg&r=800

Gość kózko dół ładny ale góra
jak mumia obwiązana bandażami.:P

Gość walizeczka
almateo, wydaje mi się, że jak masz potężniejsza górę, to powinnaś wybrać taką sukienkę, gdzie góra nie jest odcieta od dołu, tylko gdzie przejscie jest płynne. Musisz wydłużyc tułów i myslę, ze najlepsza byłaby sukienka z rękawami długimi, z wydłuzonym, ale koniecznie szpiczastym dekoltem.

Gość almateaa
Dziekuje za rady!! Myslalam o sukni z dlugimi rękawami, ale ślub w sierpniu co do zasady zwiastuje upalną pogode, do tego w mojej sali z klimatyzacją jest tak sobie- chwila szybszych tancow i ugotuje się w długim rękawku. Także najbardziej bylabym zainteresowana czyms z krótkim rękawkiem (nie na ramiączkach) i dekoltem V, ale nic takiego sobie nie upatrzylam. W ostatecznosci kwestie rekawka mozna zalatwic bolerkiem no ale... :/ gdyby któras z Was wypatrzyla cos to chetnie obejrze!! albo jakbyscie slyszały o jakiejś krawcowej w okolicach Krakowa lub Katowic, która ma dryg do swojego fachu to tez byłabym wdzięczna. pozdrawiam

Gość sylwiab
Sprzedam tanio sukienki slubne , nowe nie uzywane w roznych rozmiarach , sprowadzane prosto z USA Po wiecej informacji prosze pisac na maila wtedy beda mogla poslac zdjecia oraz ceny 500 zl -3000 zl

Gość Kiciaaa1
Nie zgodzę się z Tobą, że ta suknia jest dla kobiet z dużym biustem jeśli oczywiście mówimy o biuście naturalnym nie sztucznym. Poprostu nie będzie miało co tego biustu trzymać żaden szybszy taniec nie wchodzi w rachubę bo jeszcze hmmmm coś ucieknie :)

nosze rozmiar 44 78 kg 164 cm wybralam suknie 10052 kolekcja 1 ww.suknieagnes.pl na zdjeciu wyglada niepozornie, po przymierzeniu wiedzialam ze to ujest to, wygladalam o conjamniej kilka kilo lzej