Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olola26**

brak ruchow dziecka

Polecane posty

Gość olola26**

Gość olola26**
jestem w 18 tyg pierwszej ciazy ale nie czuje ruchow mojej corki

Gość dfgbnhmjk.l
jak wyżej, ale to jeszcze nie czas na odczuwanie ruchów....ale jesli masz jakiekolweik wątpliwości to biegnij do lekarza...

Spokojnie, na tym etapie ciąży można nie czuć ruchów codziennie. Ja pierwsze poczułam w 20 tc

Gość abcdabcdbcd
JA POCZUŁAM W 22-23 tygodniu wiec jeszcze czas przy pierwszej ciązy, głowa do góry ja tez się martwiłam i nie mogłam sie doczekać

Gość olola26**
a poza tym martwi mnie jeszcze to ze nie przytylam ani kilograma. przed ciaza wazylam 86kg przy wzroscie 176 . Dziewczyny czy powinnam sie martwic? i np wiecej jesc cchociaz nie mam na to ochoty?

Gość sorry ale przy
sorry, ale przy Twojej wadze nie dziw się że ruchów nie czujesz. Zazwyczaj kobiety puszyste później odczuwają ruchy dziecka, bo przecież tłuszcz amortyzuje wszystko.

JA do 22 tc nie czułąm ruców mojego syna, a pozniej juz nie dawłą o osbie zapomnieć. Ale jak cie to martwi to idz do lekarza

Gość olola26**
mojej wadze? zwroc uwage na moj wzrost , poza tym wygladam duzo szczuplej ehhhhh dziewczyny rozzloscilyscie mnie . Ale dziekuje za opinie!

Gość no sorry ale jednak
jednak 86 kg przy wzroście 176 to nie jest jakiś super szczupły wynik, sama przyznaj. Nawet jeśli jesteś grubokoścista to i tak tego tłuszczyku troszkę masz, musisz to przyznać. Ja też niby wyglądam na mniej niż ważę w rzeczywistości, i co z tego, ale waga nieubłaganie pokazuje swoje. Obraziłaś się? :D To Ci powie każdy ginekolog, że kobiety z większą tkanką tłuszczową z reguły później odczuwają ruchy dziecka. Poza tym to pierwsza ciąża, więc cudów się nie spodziewaj.

A może uprawiałaś seks w ciązy i przydusiłaś dziecko??? Wy kobiety często jesteście nieodpowiedzialne, często... :o Ja na przykład będąc w ciązy unikałam męża i nie obchodziło mi, że on się dąsa :o Dobro dziecka było dla mnie najważniejsze :o I prosze, urodziłam bardzo pięknego i bardzo inteligentnego syna, który poruszał się już od 16-tego tygodnia :D Może twoje dziecko nie będzie warzywem, mam taka nadzieję... Że też zamiast pędzic do szpitala siedzisz na forum! :o

Gość dziewczyno czy Ty niepoważna j
esteś?:O 86kg przy 176cm??? przecież Ty masz prawie 20 kg NADWAGI!!! Twoje BMI wynosi 27.8 i nawet według tego przelicznika, który i tak jak na moje oko najczęściej zdecydowanie zawyża idealną wagę, bo nie bierze pod uwagę budowy danej osoby - powinnaś ważyć 67 kg by byłoby to idealnie całe szczęście, że nic nie przytyłaś jeszcze dziecko ma z czego czerpać u Ciebie i dlatego nawet do końca ciąży możesz wcale nie przytyć na pewno nie objadaj się na siłę

no fakt trochę nadwagi jest ale ruchy to możesz poczuć nawet w 22 czy 23 tygodniu więc bądź cierpliwa

Gość mamuśka za 17tyg
ważysz za dużo i faktycznie ponoć kobiety z nadwagą później odczuwają ruchy... ja czułam już od 17 tygodnia delikatne muśnięcia a po 20 tygodniu już coraź wyraźniejsze kopniaczki:-) niesamowite uczucie, zresztą sama się przekonasz za jakiś czas... powodzenia

Jezuuuuuuuu! Wsiadłyście na tą biedną dziewczynę jakby nie wiem co zrobiła!!!!!!!!!! Co z tego, że ma trochę nadwagi?! Nic się nie martw kochana ja w pierwszej ciąży ruchy poczułam dopiero w 23 tygodniu. A tym, że nie przytyłaś jeszcze ani kilograma nic się nie martw na to przyjdzie czas kiedy dziecko zacznie nabierać ciałka czyli między 7 a 9 miesiącem. I jeszcze słówko do Jania wzór do naśladowania - skąd Ty się urwałaś dziewczyno? Sex w ciąży nie jest zabroniony no chyba, że ciąża jest zagrożona. Ale jeśli z matką i dzieckiem jest wszystko ok to właśnie trzeba \"to\" robić, bo wtedy uwalnia się hormon szczęścia, a jak matka jest szczęśliwa to dziecko tym bardziej.

Mówisz, że dziecko jest szczęsliwe słysząc sapanie swojego ojca, stękanie matki i różne inne prosięce odgłosy? :o Bardzo w to wątpię... Bardzo w to wątpię... Nawet jeśli lekarz-konował pozwala na to, nie znaczy, że trzeba słuchac... :o Ja sama wiedziałam, co jest dla dziecka bezpieczne i dobre :o :o

Gość Matyldaaa
Jania mój kot cie pozdrawia.A tak poza tym to z głową masz wszystko ok?Nie wydaje mi sie ...

Do Jania wzór do naśladowania! Bardzo mi przykro, że uprawiając sex stękasz, a Twój partner jak to określiłaś wydaje prosięce odgłosy! Mój mąż jest czuły i delikatny i nie potrzebujemy dodatkowych efektów o jakich wspominasz! A co do bezpieczeństwa, to chyba matka wie najlepiej jak to zrobić żeby nie zaszkodzić dziecku. Widzę jednak, że nie mam co z Tobą dyskutować, bo jesteś chyba przeciwniczką sex'u nie tylko w ciąży, ale w ogóle!

no bez jaj. przecież dziecku nic się nie dzieje przy seksie. a nawet jeśli słyszy to sory ale daje sobie głowę urwać że w wieku lat kilkunastu nie powie ci "a ja pamiętam jak byłam/em w brzuchu a ty z tata się bzykaliście" . My uprawialiśmy seks normalnie do 30 tygodnia potem już było mi zabronione z powodu krwawienia

Gość Martaac i kot
Kotosław przesyłają serdeczne pozdrowienia dla Jani...mrauuuu mrauuu

Gość Matyldaaa
Powinno sie ją usunąc, bo obraża tu co niektórych, menda jedna.Pewnie sama waży 140 kg, wpierdziela mięso i smyra sie z kotem.

Gość Martaac i kot
No fakt, Jania nie wzbudza sympatii... delikatnie mówiąc.