Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i jak tu powiększyć rodzinę

Praca, ewentualna druga ciąża ale kiedy?

Polecane posty

Gość i jak tu powiększyć rodzinę

Niestety nastały takie czasy, że bardzo ciężko wyżyć z jednej pensji. Pierwsza ciąża- 5 lat wycięte z życiorysu. Całą ciążę musiałam być na L4, bo pracowałam w sklepie i nie dawałam rady ustać 8 h dziennie na nogach. Potem musiałam siedzieć z dzieckiem w domu. Teściowa namawiała mnie, żebym posłała małą do żłobka, ale wciąż uważałam, że jest na to za mała. Poza tym musiałaby być w tym żłobku 9 h dziennie- katorga. I tak siedziałam w domu dopóki mała nie skończyła 4 lat i nie była już na tyle duża, żeby iść do przedszkola, ale coś kosztem czegoś, bo teraz pracuję, polepszyła się nasza sytuacja finansowa, ale mała siedzi w przedszkolu od 8 do 18, bo zanim dojadę z pracy i dotrę do przedszkola jest już 18. Mąż zaczyna pracę o 9 i pracuje z reguły do 18-20 i to często wyjeżdża. Córka ma 5 lat, chodzi do przedszkola, oboje pracujemy i kiedy zdecydować się na kolejne dziecko? Chodzę do pracy w celach zarobkowych, nie robię żadnej kariery. Tylko gdybyśmy teraz zdecydowali się na drugie dziecko nasza sytuacja finansowa mogłaby się diametralnie pogorszyć, ponieważ od kilku lat budujemy dom i ładujemy w niego ogromne pieniądze.

Gość witajcie mamay
trzeba bylo robic jedno po drugim

Gość dokłądnie trzeba było robić
jedno po drugim skoro siedziałaś w domu