Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magic tralalala

kobietki, pomocy.

Polecane posty

Gość magic tralalala

kobietki, pomocy. biore plastry od jakiegos czasu. chcialabym je zmienic na plastry. bylma u lekrza, dostalam \"zgode\" recepte itp. ale nie zapytalam o jedna istotna rzexz. co jesli dostane okres w nocy, nie bede wiedziala kiedy mam przykleic plaster..moja wizyta czwartkowa zostala odwolana i nie mam jak zapytac lekarza.dostaje okres najczesciej w srode poznym wieczorem okolo 20 albo czasami tez juz w czwaretek np o 1 w nocy badz o 4 nad ranem....na prawde nie wiem co robic

Gość magic tralalala
tzn biore tab;etki, a chcialabym zmienci na plastry.

Gość magic tralalala
prosze..

Gość przeczytaj ulotkę
ten temat brzmi troszkę jak żart.... naprawdę nie czujesz jak dotajesz okresu??? skąd wiesz że czasem dostajesz go o 4tej??? pewnie dlatego, że budzisz się wtedy??? - to wstań i przyklej plasterek :O w czym problem? a nawet jeśli nie poczujesz okresu to bez paniki: plastra nie musisz przykleić 10 sekund po tym jak dostaniesz okresu, jeśli dostaniesz okresu wieczorem, to przyklej go przed pójściem spać, jeśli nie, postarać się obudzić w miarę wcześnie następnego dnia, tj jeśli dostaniesz okresu o 4tej a przykleisz plasterek o 8mej to te 4 godzinki nie robią różnicy, podobnie jak kilkugodzinne spóźnienie się z zażycem tabletki. poprosu przyklej możliwie szybko - nie musisz czuwać całą noc ;)

Gość przeczytaj ulotkę
PS. a jesteś pewna, że lekarz kazał CI przyklei plaster w dzień okresu??? zwykle przykleja się go w dzień planowanego rozpoczęcia nowego opakowania tabletek lub nie robi się przerwy.... hmmm... ja tam ekspertem nie jestem ale wraz z okresem to się zaczyna branie tabletek/tabsów tylko przy pierwszym razie - poczytaj w ulotce, jak to jest przy zmianie z tabletek na pastry lub zadzwoń do lekarza

Gość magic tralalala
magic tralalala w ulotce jest z dniem pojawienia sie krwanienie "z odstawienia tabletek"

Gość jojoojjjj
zgadzam się z tym ostatnim wpisem - jeśłi byś miała mieć plastry to tak jak tabletki zaczyna się je zażywać w pierwszy dzień okresu ale jak zmieniasz tabsy na inne tabletki to wtedy normlanie po 7 dniowej przerwie zmieniasz... i wydaje mi się że przy plastrach sensowniej by było tak samo robić

Gość magic tralalala
cytat z ulotki plastrow zmiana antykoncepcji doustnej na transdermalna "nalezy dokonczyc obecnnie trwajacy cylk stosowania doustnych srodkow antykoncepcyjnych. pierwszefo dnia miesiaczki nakleic plaster" fakt ze inaczej ejst w pigulkach jednoskladnikowych a inaczej w dwuskladnikowych.

Gość magic tralalala
Yasminelle w swoim składzie mają etynyloestradiol i diospirenon, czyli sa dwuskładnikowe. czyli biore wedlug tego co, pisalam. pierwsego dnia krwawienia

Gość przeczytaj ulotkę
no to skoro tak jest w ulotce, a lekarz nie zalecił inaczej, to stosuj się do ulotki, a co do godziny, to wg mnie tak, jak napisałam w pierwszym poście

Gość magic tralalala
teraz to juz nie wiem czy yasminelle sa jednoskadnikowe czy dwuskladnikowe. roznie pisza na forach.

jak zwykle odsyłam do ulotki ;) już na pierwszych stronach jest napisane: Co to jest lek Yasminelle i w jakim celu się go stosuje? Yasminelle, 0,02 mg + 3 mg, tabletki powlekane Ethinylestradiolum + Drospirenonum . Yasminelle jest tabletką antykoncepcyjną i jest stosowana w celu zapobiegania ciąży. . Każda tabletka zawiera niewielką ilość dwóch różnych hormonów żeńskich, a mianowicie drospirenonu i etynyloestradiolu. . Tabletki antykoncepcyjne zawierające dwa hormony, zwane są tabletkami "złożonymi".

Gość magic tralalala
wlasnie wyczytalma to na forum jakims innym. ze w Polsce mamy tylko jedne tabletki jednoskaldnikowe. i nie sa nimi yasminelle. uff dzieki babeczki.zmylilo mnie to ze jednoskladnikowe sa jednego koloru (jak Y.) a dwuskladnikowe dwukolorowe.