Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość radeckaaa

ciaza sos??!!!

Polecane posty

Gość radeckaaa

kurde mam dziwny problem...kochalam sie z moim mezem podczas 3 dnia okresu... kochalismy sie z prezerwatywą! ale prezerwatywa utknela w pochwie....wyjelam ją po chwili... moja miesiaczka bardzo sie nasilila i trwała z jakies 8 dni... czy jest prawdopodobienstwo ciąży?

Gość qaz124
a ilo dniowe masz cykle?

Gość radeckaaa
moje cykle trwaja ok. 30-32 dni... mialam okres 13 grudnia, a potem w styczniu od 14 stycznia

Gość qaz124
moim zdaniem nie powinnaś być w ciaży, skoro 32 dniowe to połowa to 16, więc poczatek owulacji wypada na 28, 29 stycznia, więc raczej nie.

Gość radeckaaa
sleepingsun:) to wez powiedz dokladnie wyjasnij;)

Gość qaz124
SleepingSun --> liczysz inaczej? powodzenia jesteś na dobrej drodze zostania mamą/ tatusiem

Gość qaz124
http://28dni.pl/wykresy/tour/10 autorko powyższy link jest dla cylku 28 dniowego tak samo jest przy dłuższych. połowa cyklu liczona od pierwszego nia okresu to owulacja, czyli jeśli masz cykle 32 dniowe od jakiś 12 miesięcy to z powodzeniem przyjmujesz że 15, 16 dzia cyklu zaczynają się dni płodne

Gość radeckaaa
dzieki:)

autorko owulacja występuje od 12 do 16 dni przed okresem, najczęściej jest to jednak 14 (jest to udowodnione naukowo, tyle 'żyje ciałko żółte) biorąc pod uwagę długość Twoich cykli 3 dnia nie mogłoby dojść do zapłodnienia. Dodatkowo warto wiedzieć, że plemniki nie są w stanie przeżyć we krwi, więc nie masz się czym martwić

Gość qaz124
zapomniałam dopisać, i tak do 16 dni dodajesz ok 5 dni do przodu 5 do tyłu, i te co zostają to są bezpieczne, tak jak na tych wykresach

Gość qaz124
mądrzysz się a napisałaś to samo co ja, najlepiej po kimś powtórzyć :)

Gość qaz124
policz dziewczyno długość cylku autorki tematu bo chyba nie liczyłaś, i perzenieś na wykres.

Ty napisałaś, że owulacja jest w połowie cyklu, a ja, że 14 dni przed miesiączką. Dalej uważasz, że to to samo? Może czas wrócić do podstawówki i nauczyć się czytać ze zrozumieniem?