Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to nie o mnie

Moj pies-ratunku!!

Polecane posty

Gość to nie o mnie

Gość to nie o mnie
Bylam z nim na spacerze.Swintuch,zjadl jakas gumowa rekawice!!!.Nie udao mi sie mu wyrwac i wyrzucic.Polknal ja.Co moze sie stac?Dzwonic do weta czy czekac?Bardzo sie boje!

Gość rumcajska
oczywiscie ze zadzwonic. A psu coś sie dzieje teraz?

Gość to nie o mnie
Nie,nic sie nie dzieje.Wesoly jest.Napil sie wody i bawi sie.Czekac?

Gość rumcajska
znaczy sie ja bym proponowała przeczekać noc i zadzwonic jutro. Bo moze byc tak, ze w nocy pies dostanie gorączki i/lub biegunki. Ale moze to tez 'rozejsc sie po kosciach'.:)

Gość to nie o mnie
Dzwonilam do "naszego" weta.Mam czekac do jutra.

Gość to nie o mnie
Moj tez swintuch!Zjada dziwne rzeczy czasami:szpulke nici,kawalek materialu a najlepszym "smakolykiem "sa dla niego ...bilety autobusowe.Naprawde.Tak dbam o niego,dobrze odzywiam a ten...gumowe rekawice...!

Gość rumcajska
to moze warto na spacery zabierać ze sobą jakieś dobre smakołyki? Np. Jakieś małe ciasteczka mięsne - pełno takich w zoologicznych, a pies nie bedzie sie juz tak interesował śmieciami! ;)

Gość to nie o mnie
Staram sie (wlasnie z powodu jego dziwnych upodoban),przed spacerem dac mu jesc(ilosc,zalezy od jego apetytu)Nie pomaga!Z ciasteczkami juz probowalam.Zje smakolyk i rozglada sie za...biletem!

Gość dasfdsf
1) Psy mogą zjadać różne przedmioty i czasem się nic złego nie stanie, innym razem psa czeka śmierć. Moje psy, każdy od szczeniaka, zjadały zabawki i inne rzeczy. Pierwszego psa trzeba było operować bo połknął gumowa piłkę. Drugi pies mając cztery lata cudem uniknął śmierci, bo kawałek zabawki, który zjadł parę miesięcy wcześniej, zamknął światło jelit a następnie podziurawił jelita. 2) Twój pies musi wysrać tą rękawicę. Jeśli tego nie zrobi do drugiej kupy po zjedzeniu rękawicy, ani po podaniu oleju parafinowego do wypicia, to trzeba rozciąć mu żołądek i rękawicę wyjąć. W przeciwnym razie może ona obwiązać się wokół jelit, może je zablokować, mogą się też w niej zbierać resztki jedzenia i psuć... To bardzo, bardzo niebezpieczna sytuacja. I uwierz mi, proszę, po psie może jeszcze nie być widać że coś jest nie tak, a jelitach już mogą powstawać bardzo niebezpieczne uszkodzenia a treść jelit wlewać do jamy brzusznej powodując zakażenie całego organizmu.

Gość to nie o mnie
Dodam jeszcze ze to nie jest jakis "mlodzik",stary(8) madry pies.Madry ,jednak ten zwyczaj..nie moge go oduczyc.Martwie sie bo rekawicy jeszcze nie bylo.On wie ze to jest "fuj",ze nie wolno i jak cos znajdzie to jakgdyby kradnie,na szybkiego bo wie ze bedzie karcony.

Gość dasfdsf
Ja bym na twoim miejscu dała psu wodę utlenioną z mlekiem do picia, w proporcji pół na pół, żeby się wyrzygał (uwaga, wymioty są bardzo silne). Może zwymiotuje tą rękawicę. To lepsze niż operacja. Jeśli to nic nie da, jutro daj mu do wypicia całą buteleczkę oleju parafinowego i sprawdzaj czy wysrał rękawicę. Jeśli to nic nie da, operujcie psa. I naprawdę to że on teraz się czuje dobrze nie znaczy, że rękawica mu nie zagraża.

Gość dasfdsf
cóż, śmieciołap z niego, jak moje...

Gość to nie o mnie
cos sie z nim dzieje teraz wlasnie probowal mnie przeleciec, zerwal ze mnie ubranie i probowal na mnie wchodzic juz ale udalo mi sie uciec nie wiem co robic pomozcie

Gość to nie o mnie
Tak,tak dasfdsf,wierze,oczywiscie ze tak!.Jutro zobacze co dalej!Ciagle o tym mysle (strrrrasznie sie martwie)i wyobrazam sobie najgorsze rzeczy jakie beda sie dziac w jego zoladku,jelitach..Rano ide do weta bez wzgledu na to jak psina sie bedzie czul.

Gość to nie o mnie
Podszywaczu-smieszny nie jestes ale pewnie pekasz ze smiechu sam z siebie.Peknij!

Gość przeciez to jakis szmelc..ani
do weta i to odrazu ja jak kota drzwiami trzepnelam az go odzrucilo to na 5 biegu pieszo gnalam do weta... obejrzal ze nic nie jest ale i tak profilaktycznie poprosilam zastrzyk ---na wszelki niewielki...wet sie smial-i zalowal ze nie ma wiecej takich klijentow troskliwych ja nie rozmumiem ak mozna zadawac tak glupie pytanie a ty jak byc wpierdolila gumowa rekawice to dobrze by ci bylo? ja wiem psy jedza rozne swinstawa ale zgnile mieso to nie to samo co latex

Gość to nie o mnie
Ja rekawicy bym nie wpi....la!Dzwonilam,kazal czekac do rana!!

Gość dasfdsf
Dobranoc! Trzymajcie się! I nie miej wątpliwości: jeśli do jutra ta rękawica nie wyjdzie w całości - dzięki wywołaniu wymiotów lub biegunki - to trzeba ją wyjąć operacyjnie.

Gość to nie o mnie
Dasfdsf-dobranoc i dziekuje!Oczywiscie ze nie zostawie tego tak sobie.Jutro wieczorem napisze co sie dzialo,co zrobili weterynarze itp.

Gość to nie o mnie
Bylam rano u wet z psina moja kochana.Dal mu jakies krople na przeczyszczenie.Rekawica zostala.......odnaleziona ...w calosci.Ulzylo mi!.psu chyba jeszcze bardziej!