Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość greyness_1

Ponownie o....Cilest.

Polecane posty

Gość greyness_1

Witam Wiem, że ten temat był już wiele razy poruszany na roznych forach jednak kazdy czyms sie rozni, dlatego bardzo prosze o odpowiedz. Przyjmuje Cilest i pierwszy raz w zyciu zapomnialam wziac tabletke. W sobote 11.01.09 r. wzielam o normalnej porze-20:00, (dodam, ze mialam stosunek w sobote rano, przed przyjeciem pigulki, a do dzisiaj nie wspolzyje ze swoim chlopakiem) ale w niedziele zapomnialam o niej calkowicie i przypomnialam sobie o niej dopiero jak wzielam pigulke z poniedzialku, gdy do konca opakowania zostalo mi jeszcze 5 pigulek. Wzielam od razu dwie: zapomniana z niedzieli i te z poniedzialku. Moja dr ginekolog doradzila mi zebym nie robila 7 dniowej przerwy tylko od razu zaczela 2 gie opakowanie. Dokladnie tak zrobilam. Jednak po wzieciu 9 tej pigulki z nowego opakowania dostalam lekkich plamien. Wybieram sie na wizyte do lekarza, jednak teraz rozlozyla mnie grypa i bardzo prosze o odpowiedz czy plamienia sa spowodowane wzieciem 2 opakowania bez przerwy 7 dni. No ciaza to raczej nie jest :O Pozdrawiam.

Gość sama rama bez dynama
nie boj nic, ja tez jak kiedys nie zrobilam przerwy w braniu cilestu bo nie chcialam miec okresu w trakcie urlopu to potem mialam lekkie krwawienia,nawet na ulotce o ile dobrze pamietam jest informacja ze w takiej sytuacji moga wystapic plamienia. ja slyszlalam wiele zlego o cilescie i ze niby duzo wpadek po nim jest, ja bralam srednio regularnie bo ciapa i zapominalska jestem a w ciaze nie zaszlam przez caly czas stosowania, tylko ze przytylam strasznie i niedobrze rankami mi bylo , to spowodowalo ze rzucilam cilest w pierony:)

ja tez jestem w trakcie brania drugiego opakowania, nie zrobilam przerwy bo nie chcialam miec okresu na studniowce. Tez mam plamienia, na poczatku bardzo niewielkie a teraz troche wieksze ale nadal nieduze. Nie przemuj sie bo to normalne ;) ja tez sie nie przejm,uje ;) dodam ze tez biore Cilest i jestem bardzo zadowolona - zero skutkow ubocznych, wogole nie czuje ze je biore ;) To sprawa indywidualna kto jak sie czuje ;)