Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaabbbcccddd

chorobliwa zazdrość...

Polecane posty

Gość aaabbbcccddd

mam straszny problem... jestem w zwiazku od 4 lat,mój facet zawsze był zazdrosny ale nie az tak. jest coraz gorzej... nie wychodze praktycznie nigdzie bez niego bo wiem ze zaraz miałby pretensje,nawet na spotkania z kolezankami chodzi ze mną,czyta mi smsy, gg, sprawdza polaczenia,robi afery o byle co...ostatnio miałam rozmowe na gg z przyjaciołka ktora miala problem i nie chciala zebym komu kolwiem mowiła o naszej rozmowie. on przyszedł niespodziewanie i oczywiscie zaczał grzebac - wtedy tej jednej wiadomosci nie pozwolilam mu przeczytac i skasowałam mowiac ze przyjaciolka opowiedziala mi cos w tajemnicy i zeby ta jedna wiadomosc sobie darował i co z tego wyszło? poszedł obrazony a potem wydzwaniał wmawiajac mi ze go zdradzam ze kogos mam i dlatego tak ukryłam ta wiadomosc i napewno wpisałam sobie jakiegos faceta imieniem kumpeli...ehhh nie mam juz sił do tego...nigdy w zyciu nawet mysl mi przez glowe nie przeszła zeby go zdradzić.kocham go ale juz nie mam sił wysłuchiwac ciagłych oskarzen,podejzen,ciagłej kontroli...musi znac kazdy moj ruch...

Też miałam podobnie ale NIE AŻ TAK. Czytaj teraz bardzo uważnie co napisze, chociaż może to dziwnie zabrzmieć. Kochasz go więc z nim jesteś i zapewne ufasz mu, ale spytaj go dlaczego on jest z Toba skoro Ci nie ufa? Bez zaufania nie ma związku, tylko tortura. Powinien chcieć twojego szczęścia, a nie zażądzać twoim życiem. No pomyśl... czy miłość zakłada kajdany? NIE! To wolność i nie mówie tu o zdradzie tylko o możliwości podejmowania decyzji samemu i robienia to na co masz ochote (nie chodzi mi o to, że wolna czyli można flirtować z kim popadnie). Powiedz mu wprost, że jeśli ma zamiar trzymać Cie na smyczy i skakać Ci po głowie (tak, dałaś sobie wleźć na głowe) to dla Ciebie to nie ma sensu, bo znaczy to iż nie szanuje Cie i ma gdzieś czego ty chcesz od życia. :)

Gość aaabbbcccddd
własnie tak mu powiedzialam ze skoro przez 4 lata nie potrafił mi zaufać i ciagle wmawia mi na siłe cos czego nie ma to po co w ogole to dalej ciagnac,dla mnie taki zwiazek nie ma sensu,wtedy w nerwach powiedział"dobra to juz tego nie ciagne" i sie rozłaczył ale po niecałej minucie znow wydzwaniał...odebrałam tylko na chwile i powiedzialam mu ze poki tego nie przemysli i nie przestanie sie tak zachowywac to nie ma po co do mnie dzwonic. na tym rozmowe skonczylam i wiecej nie odebrałam a dzwonił jeszcze kilka godzin...ale nie odbierałam zeby nie wdawac sie z nim w zbedna dyskusje i jeszcze bardziej sie denerwowac...nie moge pojac tego dlaczego on taki jest-nigdy nie dałam mu powodu do zazdrosci a on ciagle tylko kontroluje,sprawdza a teraz jeszcze sam zaczał sobie wmawiac jakieś rzeczy ktorych nie ma i nigdy nie bylo... dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam...

Gość musisz byc stanowcza
facet ewidentnie ma jakies problemy emocjonalne, niskie poczucie wlasnej wartosci albo cos bo czlowiek bez zaburzeń tak nie postępuje!

ja sama spr tak swojego faceta ale nie az tak ostro (mój cos przeskrobał wiec stwierdzam że moge ;/) ale wątpie zebys ty mu cos zrobiła... dziwnie sie zachowuje.

Gość aaabbbcccddd
wiecie,tam ze mi smsy patrzył od kogo mam czy polaczenia to mi jeszcze nie przeszkadzalo bo i tak nic do ukrycia nie mialam wiec myslalam "niech sobie patrzy jak ma mu sie lepiej przez to zrobic" ale teraz juz naprawde przegina, we wszystkim sie czegos doszukuje,meczy mnie to...a jak gdzies wyjde to zaraz jak sie dowie musi wiedziec z kim byłam po co ile czasu ... a po tej klotni ostatnio jak wyszłam pogadac z przyjaciolka i jakoś przeoczył kiedy wracałam to stwierdził ze napewno sie spotkalam z kims innym i mnie odwiozł autem do domu bo ON TAM STAŁ I CZEKAL I NIE WIDZIAL JAK WRACALAM! nie wiem cholera sledzic mnie zaczał??? :/

Gość wyjdź za niego za mąż
po slubie na pewno się zmieni. :classic_cool::P:P:P

Gość Walentylka
To jaki on jest i jak sie zachowuje, to jedna sprawa, ale twoja reakcja na jego zachowanie - to druga. Pozwalasz mu czytac maile i sms-y? Ok. Ale nie przeginaj. Nie pozwalaj na cos, co ewidentnie cie denerwuje, albo czego sobie nie zyczysz. Nie powinnas sie czuc w zwiazku jak w wiezieniu. Ale to, jak sie bedziesz czula - zalezy od ciebie i tylko od ciebie. On bedzie robil to, na co mu pozwolisz. Przemysl to.

Gość ja wywalam do smieci
to jakis chory paranoik, i kontroluje ciebie bo sam pewnie ma kompleksy do pasa i popaprana psyche, ja bym od takiego spierdalala gdzie pieprz rosnie, najlepiej by cie pewnie w wiezy zamknal zenys mu warkocz spuszczala , ale to ty jestes temu winna bo raz ze na to pozwalasz a powinnas go niezle opierdolic za takie cos dwa zlamiesz sobie dzieciaku zycie jak bedziesz z takim psycholem

każdy ma prawo do swojej prywatności to święta zasada, nie czytanie czyjejś korespondencji to elementarna zasada dobrego wychowania,

Gość jww
wpisz w google paranoja i zazdrosc to ci sie wlos na lbie zjezy

Może to trochę brutalne co napiszę, ale....są ludzie najogólniej mówiąc mniej lub bardziej atrakcyjni. Ten poziom atrakcyjności jest po części wynikiem obiektywnej oceny otoczenia jak i własnej samooceny. Ludzie powinni dobierać się na podobnym poziomie "atrakcyjności". Być może wasz związek jest nierówny pod tym względem. Tak jak kura domowa jest chorobliwie zazdrosna o atrakcyjnego męża , tak zakompleksiony facet jest zazdrosny o partnerkę, która w jego ocenie go przerasta.

Gość zawsze tak jest
masz racje abbub