Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w czarnej dupie jestem

problem z bibliografią.

Polecane posty

mam tydzień na oddanie wstępnego planu prezentacji maturalnej i zaraz chyba zacznę histeryzować. zgubiłam kartkę daną przez nauczycielkę, gdzie szczegółowo opisała jak daną bibliografię napisać i teraz, szczerze mówiąc, jestem w czarnej dupie. już nie wiem, co mam robić, zwłaszcza że w internecie chujnia, a nie opis bibliografii. napisałam ją w ten sposób (literatura podmiotu): -Camus Albert, Dżuma, Państwowy Instytut Wydawniczy, Warszawa 2000. -Mickiewicz Adam, Dziady cz. III, Biblioteka Klasyki Polskiej i Obcej Spółdzielnia Wydawnicza "Czytelnik", Warszawa 1974. -Żeromski Stefan, Ludzie bezdomni, Wyd. XXII, Warszawa 1963. -Żeromski Stefan, Przedwiośnie, Wyd. VII, Warszawa 1953. potrzebuję rad odnośnie tego co jest źle (a pewnie wszystko, bo z bibliografią spotykam się pierwszy raz w życiu) i co zrobić, kiedy nie podano ani nr. wydania, ani nr. ISBN. ludzie, proszę was, bo chyba skoczę 😭

okej, czyli idę skakać :(🖐️

nie masz w klasie żadnych znajomych? skseruj sobie od kogoś tą kartke, albo niech ktoś ci zeskanuje ją i prześle panikaro, dorosły człowiek a nie potrafi sobie w życiu poradzić

Gość ale nudyy
jak to nie ma ISBN przecież w katalogu jest wszystko podane

Gość asia123456734
Nazwisko pierwsza litera imienia kropka rok kropka tytuł kropka (tom jeśli książka ma kilka tomów kropka) wydawnictwo :-)

znajomi, którzy są dostępni w zasięgu ręki kartki nie brali w ogóle, bo w dupie mają maturę, reszta ferie spędza poza mieściną, także gdybym miała jak to bym spokojnie wzięła kserówki. a w książkach sprzed stu lat nie ma ISBN, a przynajmniej ja go nigdzie nie znalazłam, mimo że szukałam z piątką innych ludzi nad głową :o

Gość joko02
a my robimy inaczej, pierwsza litera imienia kropka nazwisko przecinek tytuł przecinek wydawnictwo przecinek miejsce i rok wydania przecinek nr ISBN

Gość ale nudyy
w katalogu musi być ISBN. Nie wciskaj nam kitu że nie ma.Po prostu nie szukałaś

Gość rejczell
każda szkoła ma swoje wymagania odnośnie bibliografi, więc nie pytaj nas o to jakie ma Twoja

dobra, dzięki za pomoc, poradzę sobie inaczej. "Po prostu nie szukałaś" czego nie powiem, to i tak wyjdzie, że nie szukałam. z tego co wiem ISBN obowiązuje od 90r, ja mam książki sprzed, więc nie mają ISBN. lady, dziękuję.

nmzc mam nadzieje ze choc troche pomoglam :) sama teraz siedze na tej stronie i robie bibliografie :)