Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WOZZZkowa

Prosze mamy/tatusiow z doswiadczeniem o pomoc

Polecane posty

Gość Wooozkowa
ej ZARABISTY ten wozek! podoba mi sie... takie wlasnie mi sie podobaja... ja jeszcze poszukam wozkow jakie tu sa. Pojexdzimy troche... moze uda mi sie cos spotkac... mam duzo czasu, zeby sie dowiedziec;) jestem bardzo zadowolona, ze wczesnie zaczelismy sie rozgladac i nie kupujemy bo musimy miec cos JUZ

kupiłam dziecku wózek spacerówka z roozkładanym oparciem do pozycji niemal całkiem płąskiej. oznaczone,ze dobe od \" 0+m\". tu na ten typ wózka mowi się stroller. położna obejrzałą uznała że ok,tylko mam pod materacyk w miejscu zagięcia polozyć zrolowany ręcznik na najbliższe 2 miesiące... ale najpierw przez 1,5 mca uzywałam tylko nosidła typu hamak. dziecko ma prawie 2 lata, jest zdrowe i proste :):) a spacerowalo w tym wózku codziennie. pozdrawiam

Gość Wooozkowa
no ten Combi masz racje jest brzydki;) hehe wiem ALE JAKOSC! ehhhhhh serio material, mieciutki siedzenie, nie lamane Surfitka ... mnie ten material z Combi przypominal nasz sprzed gorski (lubimy wyprawy) dobrej jakosci ubrania. WIec to jest to co mi sie spodobalo. Jakosc i pomyslowosc wykonania. Lekki 6kg chyba! malutki po zlozeniu, plaskie lezenie dziecka. ALE! male kolka! i brzydki hehe Moj maz narzeka ze czarny i ze sie dziecko zagrzeje! no i ze mozliwosc prowadzenia dziecka tylko w jednej pozycji, tak ze nie widze dziecka przed soba jak w tradycyjnym pramie. Hmm... jesli nic mniejszego nie znajdziemy od atmosfery. Kupujemy atmosferre. Atmosfera jest: ladnie wykonana, dobra jakosc, lekka (nawet jakies 12 kg) ma plaskie lezenie dla dzidzi wiec moge od poczatku jej uzywac - dla mnie najwazniejsze, ma w budzie siateczke, zeby zapewnic cyrkulacje powietrza! u nas bedzie gorac jak sie dziecko urodzi! budka jest ogormna, pewnie bedzie doskonale chronic dziecko! moge prowadzic wozek tak dziecko bylo do mnie i moge tez przelozyc siedzislo w druga strone. CENA jest OK. Wieksze kolka do wygodnego prowadzenie ( musze uwzglednic PIESa na smyczy, ktory uwielbia ciagnac!)

Oj to typow mamy wiele, trojkolowce to raczej jogging strollers, parasolki czyli umbrella strollers itd. itd. :)

Gość nie wymyślaj kobieto
my nasze dzieci (czyli was!) chowaliśmy na najzwyklejszych wózkach, i mecie proste plecy! matka dwójki, mają 27 i 24 lata.

Woozkowa, sama bym kupila atmosfere gdyby byla w tamtym roku dostepna. To nowosc jest i ja sie nie zalapalam. A zaluje wlasnie tej obracanej raczki, brakuje mi tego, szczegolnie teraz jak jest zimno i wiatr malej zawiewa, a nie chce ja wsadzac w te folie co amerykanki :o Ale juz nie bede zmieniac. Moze dokupie wlasnie taka typowa umbrelle na lato, mala bedzie miec juz rok.

Gość kaziutek
nooo, jest ten spacerowy jest brzydki! caly czarny z malymi wstawkami czerwonymi lub zielonymi ale ogolnie czarny! dla dziecka? to okropne, po takim kolorze jeszcze nam wyrosnie jakies ponure, zagubione dziecko. ale sklada sie rewelacyjnie :-) wiesz, ale mia moda w czerwonym Rosso to taka smetna czerwien. na zdjeciach wyglada ognisto, a w sklepie tak przytlumiono. jeszcze maja taki mint java ale hmmm nie budzi usmiechu. najlepsze co sie na udalo wczoraj to sprzedac wozek Kolcrafta za wiecej niz kupilem :-) ja jestem przekonanu co do kolek, musza byc duze. teraz tylko jeszcze moze powiedzcie nam co myslicie o 3 kolkach zamiast 4? bo mi sie wydaje, ze 3 sa lepsze do manewrowania na chodniku ale mniej stabilne np w lesie. te 2 przednie kolka na Atmosferze sa mniejsze niz tylnie a na 3 kolowym wszystkie 3 sa duzo. ufff, tyle opcji. ale Atmosferra jest liderem na naszej liscie.

Przed atmosfera z mia mody mieli cos innego, co wycofali z produkcji. Bylo prawie takie samo jak energi ( buda, siedzisko, kosz, raczka) , ale czterokolowe ( wlasnie te dwa przednie mniejsze). Moj maz wybral trojkolowca, bo mu sie lepiej manewrowalo w sklepie ;) i nie bylo ladnych kolorow. Jak dla mnie moj trojkolowiec nie do przewrocenia. A moja czerwien jest ognista ;) I tak lepsza smetna czerwien niz czern, braz czy granat :o Tez nie uznaje tak ciemnych kolorow dla dziecka.

Surfitka brzydki ten ostatni :) sorki że się wcięłam mieszkam w Polsce więc za bardzo nie doradzę ale mam b.podobny wózek di tego http://www.miamodainc.com/strollers/atmosferra.asp z baby design i jak dla mnie super! szczególnie to ze jest b. skrętny i dobrze sie go prowadzi wiem, że to dwie rózne firmy ale co tam napisałam co myślałam :) pozdrawiam

Gość kaziutek
na wiosne maja byc nowe modele wozkow 2009 wiec i moze kolory sie zmienia. ale pewnie te z 2008 spadna w cenie i kupimy Atmosferre w Rosso i reszte $ wydamy na cos innego dla dziecka :-) Kurcze, tydzien temu na ebayu sprzedala sie Atmosferra za $170 w czerwonym z wystawy. tylko jedna oferta byla! uhhh, czekamy chyba teraz tylko na okazje :-)

Andzia, kiedy my wlasnie o tym wozku co wkleilas mowimy. I ten wozek bardzo mi sie podoba :) A ten to tylko wkleilam jako alternatywe ;)

No trzeba czekac na okazje ;) Ja tak czekam na fotelik Recaro. Kiedys byl na ebay i co? Sprzedal sie drozej niz w sklepach :o Chyba musze kupicw sklepie, bo mi sie corka przestaje miescic w dotychczasowym ;) Ale to tak zbaczam z tematu :P

Gość Wooozkowa
nie wiem do czego bylo 'nie wymyslaj kobieto' ehh ktos nie przeczytal watku ze poszukuje zwyklego wozka ;)) ale ciezko go znalexc bo sa przeraxliwie drogie i nie widzialam w sklepie tylko na internecie;)) po drugie to chyba normalne, ze jesli mam wybor to sie zastanawiam co lepsze? Po drugie przywyklam do innego sposobu konwersacji i argumentacji. Rozumiesz te slowa? Ktos ma troszke zawezone pole myslenia? Trudno

Gość Wooozkowa
hmm Andzia ten ostatni wozek wyglada na WIELKI! hmm tak ogladam te wozki na necie jeszcze i chyba nie ma nic innego. http://www.strollers.com/ patrze na wage i wielkosc i cene i atmosferra ma wywazna cene. Tzn jest ciut ponizej za tego typu wozek innej firmy. Z zalozeniem ze wozek ma miec plaskie dno! i duze kolka:))))) i mam sobie sama z nim pradzic w sensie wlozyc do bagaznika

kaziuek ten większy fotelik to tak dopiero od ok 10 miesiąca tak wygląda na wielki ale fajnie sie składa i wchodzi do bagażnika bez problemu

Kaziulek, ja mam teraz z mia mody, mozna zalozyc na wozek, wiec nie trzeba dzeicka niesc do samochodu, albo jak spi, nie trzeba go budzic itp. Ale ten fotelik jest tylko do 22 lbs. Moja wazy okolo 20 lbs, z ciuchami kawal baby :P i sie nie bardzo miesci. Ale chce od razu kupic wiekszy jeszcze, taki : http://www.strollers.com/Recaro-340.00.MM99-RCR1348.html, o nie chce znow za 2 lata wymieniac ( oporcz wagi trzeba zwrocic iwage na wymiary). W sumie nie wiem co lepiej, czy tak jak ja zrobilam, czy od razu kupic fotelik taki co wkleiles. Andzia, te foteliki sa przeznaczone dla noworodkow, maja specjalne wkladki, chociaz ja uwazam, ze ten co ma kaziutek jest lepszy dla noworodka. Ja teraz mam taki : http://www.strollers.com/Mia-Moda-5070-ROS-MIA1080.html

Gość kaziutek
plus free shipping :-) (a mowilas ze foteliki nie na temat hehe) ;-)

Gość kaziutek
link to tego cuda co sie sklada jak walizke, w rozmiarach carry-on do samolotu! http://www.babyage.com/products/1201flm_mia_moda_mia_moda_cielo_evolution_deluxe_compact_folding_stroller.htm oraz znalazlem czerwony FLAME a nie ROSSO na amazon wiec musze sie teraz rozeznac czy sa dostepny z ktory to rocznik http://www.amazon.com/s/ref=nb_ss_b_3_6?url=search-alias%3Daps&field-keywords=mia+moda+atmosferra&x=0&y=0&sprefix=mia+mo♠

Gość helllloooooo
no to nie rozumiem, my tutaj w Polsce bierzemy całkowity przykład z amerykanów we wszystkim co robią, nawet jak amerykanie się po tyłku drapią to my też musimy tak samo a ty chcesz mieć polski wózek.

Gość helllloooooo
dodam, że wcześniej taką miłością kochaliśmy ruskich, a teraz w drugą mańkę tj. zachód. O my biedny naród.